Widok

Co polecacie na ząbkowanie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co polecacie skutecznego na ząbkowanie. Jakis żel czy środek który ulży maluszkowi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jesli zebow jeszcze nie widac, ale jest goraczka to pedicetamol, jak juz sa rozpulchnione dziasełka to u nas pomaga dentinox
Ząbków jeszcze nie ma gorączki tez nie ma ale mała nie chce jeść, kilka kupę dziennie robi i jest niespokojna, wszystko ładuje do buzi i robi się płaczliwa. Jak dla mnie to idą ząbki.
Ja używam na dziąsełka zwykły żel Kin Baby a w razie mocnego płaczu nam pomagała Camila kropelki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Camilia kropelki
U nas na początku sprawdzał się Dentinox ale później przy kłach i tylnych zębach używaliśmy i nadal używamy czopki Viburcol-homeopatyczne więc używamy bez obaw.
image image
Camilia kropelki
Camila
Ja stosowałam żel, którego nazwy nie pamiętam (chyba Bobodent), ale fajnym rozwiązaniem są chłodzone w lodówce (a nawet na krótko w zamrażalniku) żelowe zabawki, które dziecko żuje oraz obrane marchewki z lodówki. Sprawdzone.
Moja córcia jest w trakcie ząbkowania.Pomaga nam dentinox w żelu, małej nawet bardzo smakuję,ma rześki słodki smak, ulubiony gryzak żyrafka, leciutko schłodzone tarte owoce,no i doraźnie ibum w syropie lub czopek z paracetamolem
mój na pierwsze ząbki a właściwie jak ich jeszcze nie było dostał mega wysuszonego kabanosa :d w sumie to mi ukradł z ręki, ale masaż dla bolących dziąseł miał idealny :D
image image

Z homeopatycznych leków może być viburcol, działa uspokajająco, przeciwbólowo, na gorączkę sprawdza się milifen, natomiast dziąsła można posmarować dentinoxem. Mój synek lubi jak masuje mu dziąsła zwykłą gazą zwilżoną przegotowaną wodą, lubi gryź mojego palucha.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

do góry