Widok

Co sie bardziej opłaca?

Chciiałabym byc krawcowa ale podobno się nie opłaca...
Uwielbiam szyć itp od małego.
Życie mi sie troche skomplikowalo teraz nadrabiam i chciałabym pojsc na kurs krawiecki, ale wiadomo że chce tez dobrze zarabiac.

Myslalam tez o szkole policealnej lub kursie kosmetycznym, ale to sporo kosztuje i czasu i pieniedzy a ja niestety czasu nie mam chcialabym podjac prace w przeciagu najblizszych 2 lat ...

Czy moglby mi ktos pomoc w mojej decyzji ?

Czy pojsc za marzeniami i sie zapisac na jakis kurs krawiecki, czy poszukac innej pracy, mniej lubianej ale lepiej platnej? Jesli tak to jakiej ? Bardzo prosze o pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziekuje . Szkoda ze nie bede mogla robic tego co uwielbiam no ale trudno bede musiala wymyslec cos innego z tym ze nie mam na siebie pomyslu :( Kursy kosmetyczne bardzo drogie i kazdy osobno tj na paznokcie, rzesy, wizaż i charakteryzacja itp ... kazdy po ponad tys ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja rozmawiałam ostatnio z moją krawcową, która jest bardzo dobra w tym co robi i niestety narzekała. Koszt uszycia np. sukienki to150-250 zł. Trzeba zapłacić czynsz za wynajem lokalu. Teraz policz sobie, ile takich sukienek musiałabyś uszyć w miesiącu, żeby coś zarobić. A w tych czasach rzadko się chodzi do krawcowej bo ludzie kasy nie mają. Jak uszyjesz jedną w miesiącu to już będzie dobrze..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Kobieta

Ulubione perfumy (8 odpowiedzi)

Cześc. Jakie są Wasze ulubione zapachy na co dzień? Jesli chodzi o mnie to uwielbiam Dior pure...

Sprawa karna dobry polecany adwokat Gdańsk (62 odpowiedzi)

Witam pisze z naglącą sprawą... mojego partnera czeka postępowanie karne -sprawa karna do 8 lat...

do góry