Widok

Co zrobić z otartymi kolankami malucha podczas raczkowania ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam

Chciałabym się dowiedzieć, co zrobić z otartymi kolankami malucha podczas raczkowania.. jak tego uniknąć ? żadne spodnie nie pomagają ani legginsy... mała się co chwilę zraża bo ją boli i szybko się zniechęca... :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak masz jakieś skarpetki frotte to mozesz uciąć palce i zrobic jej takie ochraniacze naciągnąć na kolanka i na to ubrac spodenki
no i oczywiscie codziennie jej smaruj te kolanka np wazelina. musza byc nawilzane,inaczej beda suche i moga piec/swedziec mala.
Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem będą mimo wszystko nakolanniki dla dziecka. Tylko nie chińskie a polskie. Ja kupilam mojej z serii Little Monsters Collection :)

http://seltrade.pl/searches/search/nakolanniki/0

A jak nie nakolanniki to jakieś rajstopki - moze tez jakos ochronią..
dziewczyny kiedyś tu kupowały specjalne ochraniacze na kolana dla dzieci raczkujących
Tak te ochraniacze to wlasnie nakolanniki :)
Ja na początku zrobiłam właśnie ochraniacze ze skarpetek takich z gumką na stopie, która na kolanach robiła za antypoślizg pomocny przy nauce raczkowania.
robiłam identycznie ze skarpetkami,potem zdjęłam dywanik i mały po panelach zasuwał.
albo zrób sama takie ochraniacze albo kup - ale to najlepsza metoda :)
ja dzisiaj zamawiam ochraniacze, bo młody uwielbia raczkować po trawie i wszystko zielone ;/ a tak to święty spokój będzie :) skarpetkowe mu się ściągają. Nie wiem czy w domu te skarpetkowe zdają egzamin (u nas nei ma dywanów i młody biega po parkiecie) ale w ogródku musi coś miec bo oszaleję ;p
[url=http://www.forumticker.net/]image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

do góry