Widok
Coś dziwnego..? Kilka czarnych włosów u dziecka (blondynki)..
Dzisiaj zauważyłam u córki kilka włosów czarnych.. jakieś 10 (?) a jest naturalną jasną blondynką.. Są umiejscowione w jednym miejscu na skórze (0,5 cm x 0,5 cm), w przodzie.. Czy to nie jest dziwne..?
Pojęcia nie mam czemu tak.. Może ktoś się spotkał już z takim czymś..?
Z natury jestem blondynką, ojciec małej też.. Szukałam w necie i nic nie znalazłam.. Nawet nie wiem jak ująć słowa szukane..
Pojęcia nie mam czemu tak.. Może ktoś się spotkał już z takim czymś..?
Z natury jestem blondynką, ojciec małej też.. Szukałam w necie i nic nie znalazłam.. Nawet nie wiem jak ująć słowa szukane..
ja nie chce robić czarnowidztwa i denerwować na zapas, ale znam przypadek gdzie od takiego pasemka rozpoczęło się łysienie plackowate: pasemko, kilka pasemek, siwienie, wypadanie włosów (do zera) lekarze w Polsce i Niemczech, bardzo bolesne zabiegi i koniec końców włosów i tak nie ma
ja bym poszła do dermatologa i to jakiegoś dobrego, jak najszybciej
ja bym poszła do dermatologa i to jakiegoś dobrego, jak najszybciej
Mój synek jest blondynkiem i ma kosmyk dosłownie białych włosów (jak to się mówi taki gołębi odcień ) w jednym miejscu. Już w szpitalu się pytałam po porodzie (bo urodził się już z włoskami ) czy to coś złego i neonatolog powiedziała mi, że czasami jest albo taki jasny kolorek albo ciemny. Taka uroda i nie ma się czym martwić :-))
Wiem, że białe włosy ( jak siwe ) to brak jakiegoś pigmentu.
Koleżanka z czasów dzieciństwa tak miała, pasemka jasnych włosów i mówiła, że to jakiś brak pigmentu.
Natomiast na Twoim miejscu bym poszła skonsultować to z lekarzem, bo chyba z tym brakiem pigmentu dzieci się od razu rodzą.
Koleżanka z czasów dzieciństwa tak miała, pasemka jasnych włosów i mówiła, że to jakiś brak pigmentu.
Natomiast na Twoim miejscu bym poszła skonsultować to z lekarzem, bo chyba z tym brakiem pigmentu dzieci się od razu rodzą.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
właśnie wyczytałam, ze nawet 4 letnie (blond) dziecko, w wieku 14 lat może być czarne.. :) ale wydaje mi się, ze to jest drogą ciemnienia całości.. A to są włosy ( u córy) pojedyncze (w odcinku 0,5x0,5), wyrosnięte kilka mies temu- dzisiaj zauważyłam, ale tak mysle, poniewaz są to dluzsze wlosy, ale krótsze niz całośc.. jakieś 6 cm..
Nie jestem panikarą, ale chciałabym wiiedziiec czemu tak jest i czy to jest normalne.. Jeżeli tak bedzie miała ciekawe włosy.. :) za które pewnie dostanę upomnienie na wywiadówce, ze dziecko włosy farbuje.. :D rygor.. ;)
Nie jestem panikarą, ale chciałabym wiiedziiec czemu tak jest i czy to jest normalne.. Jeżeli tak bedzie miała ciekawe włosy.. :) za które pewnie dostanę upomnienie na wywiadówce, ze dziecko włosy farbuje.. :D rygor.. ;)
Może i tak będzie u mojej.. tylko te kilka włosów jest czarnych.. :o nie chciiałabym, zeby jej siie tak zmienił drastycznie kolor, bo jest jej ładnie w jasnych.. :) a mój się śmieje, że życzenie jej się spełnia.. :D zawsze chciała mieć czarne.. :D po mnie małpuje.. farbowałam sie na czarno z blond naturalnych..
Uff.. powoli się uspakajam.. :) ale myślę, że wizyta u lekarz nie zaszkodzi, a bardziej uspokoi. :)
Uff.. powoli się uspakajam.. :) ale myślę, że wizyta u lekarz nie zaszkodzi, a bardziej uspokoi. :)
MamoKlaudi, może głupie pytanie, ale czy nie farbowałaś sobie włosów w jakimś najbliższym czasie ?
Bo u mojej córy tak było ( kilka włosów ciemnych ) ale ona otarła się o moją zafarbowaną czuprynę :)
Bo u mojej córy tak było ( kilka włosów ciemnych ) ale ona otarła się o moją zafarbowaną czuprynę :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Kasiu.. Nie.. :) tzn tak, ale miałam jasne kolory (schodziłm z czarnego), także czarnej farby nie uzywalam od 2,3 mies.. :)
Moja pierwsza myśl była podobna właśnie.. :) ale tak jak pisałam- czarnych farb w domu nie mam, a od bibuły czarnej (raz ją dorwała :D ) wychodziły niebieskie.. A całkiem tę myśl zniwelowałam jak zauważyłam, że od skóry głowy ma czarne, ze naturalnie rosna czarne.. Więc sama by "tak dokładnie" nie farbnęła.. ;)
Moja pierwsza myśl była podobna właśnie.. :) ale tak jak pisałam- czarnych farb w domu nie mam, a od bibuły czarnej (raz ją dorwała :D ) wychodziły niebieskie.. A całkiem tę myśl zniwelowałam jak zauważyłam, że od skóry głowy ma czarne, ze naturalnie rosna czarne.. Więc sama by "tak dokładnie" nie farbnęła.. ;)
Moja 3letnia corka ma naturalne pasemka. Ciemne brazowe wlosy z wyraznie jasniejszymi pasemkami na calej glowce. Wyglada to bardzo urodziwie. Do tego ciemne, geste i dlugie rzesy oraz modelowo zaznaczone ciemne brwi. Przy ciemnej karnacji i ladnej buzce sciaga uwage wszystkich kobiet, ktore wzdychaja "jakie ma piekne wloski" "jakie dlugie geste rzesy" "jaka pieknotka" . Sam nie uwazam sie za modela, mama corki ... no coz ... modelka wybiegowa raczej tez by nie mogla byc, ale zrzadzenie natury sprawilo, ze w zyciu nic tak dobrze mi nie wyszlo jak corka :))) zakup strzelby bedzie nieunikniony :)
Myślę, że tym zrobicie sobie sensowną różnicę - https://www.sprzet-fryzjerski.pl/blog/najlepsze-odzywki-do-wlosow-dla-dzieci-ranking-top10.html Na pewno będzie dużo lepiej, kwestia regularności. Znamy temat od środka. A jak było u was?