Widok
Cukrzyca ciążowa - gdzie rodzić?
Witam,
proszę o info, gdzie mozna rodzic z cukrzycą ciążową.
Przeczytalam, iż w Gdańsk to Kliniczna i Zaspa, szpitale przygotowane do takich porodów, a czy może ktoś z was wie, czy Redłowo czy Wejherowo też pod tym względem są przygotowane? Do Gdańska dla mnie troche daleko.
Czy przy cukrzycy ciazowej, konieczne jest zgłoszenie się dwa tyg. przed termienem do szpitala na patologię, spotkam sie ze sprzecznymi opiniami.
Z góry dziekuję za informację.
proszę o info, gdzie mozna rodzic z cukrzycą ciążową.
Przeczytalam, iż w Gdańsk to Kliniczna i Zaspa, szpitale przygotowane do takich porodów, a czy może ktoś z was wie, czy Redłowo czy Wejherowo też pod tym względem są przygotowane? Do Gdańska dla mnie troche daleko.
Czy przy cukrzycy ciazowej, konieczne jest zgłoszenie się dwa tyg. przed termienem do szpitala na patologię, spotkam sie ze sprzecznymi opiniami.
Z góry dziekuję za informację.
ponoć właśnie ma znaczenie... jeśli chodzi o dziecko :P (przynajmniej nasłuchałam się tego od położnej i lekarki + naczytałam w sieci)
Kliniczna "z marszu" robi szereg badań dzieciom cukrzyczek :)
też miałam cukrzycę ciążową :) jakieś 2-3 tygodnie temu miałam krzywą cukrową (75) i całe szczęście już nie jestem "słodka" ;P
Kliniczna "z marszu" robi szereg badań dzieciom cukrzyczek :)
też miałam cukrzycę ciążową :) jakieś 2-3 tygodnie temu miałam krzywą cukrową (75) i całe szczęście już nie jestem "słodka" ;P
Ja miałam cukrzyce w ciąży i rodziłam w Redłowie. Robili jakieś dodatkowe badania małemu. Do szpitala przyjęli mnie dopiero tydzień po terminie.Gdyby nie cukrzyca odesłaliby mnie do domu,bo nie było rozwarcia na szczęście nie musiałam długo leżeć na patologii bo wieczorem dostałam skurcze bez żadnych wspomagaczy.
Ja słyszałam to samo co Agusia, że szpital ma znaczenie jeśli kobieta ma cukrzyce.
Ja miała podejrzenie cukrzycy i mój ginekolog, sam mówił, że albo Zaspa, albo Kliniczna.
Chyba dla dziecka zdecydowałabym się na poród w jednym z tych szpitali, bo podobno badają dziecko od A do Z
Ja miała podejrzenie cukrzycy i mój ginekolog, sam mówił, że albo Zaspa, albo Kliniczna.
Chyba dla dziecka zdecydowałabym się na poród w jednym z tych szpitali, bo podobno badają dziecko od A do Z
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Koleżanka miała podłączoną pompę z insuliną i rodziła na Zaspie, więc chyba ten szpital również jest przygotowany na ciężarówki z cukrzycą i włączoną insuliną.
Jednak gdybym ja miała zadecydować, to tylko Kliniczną i Zaspę brałabym pod uwagę
Jednak gdybym ja miała zadecydować, to tylko Kliniczną i Zaspę brałabym pod uwagę
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
w gdansku tylko kliniczna i zaspa sa odpowiednio przygotowane
nie wiem jak na zaspie ale ja klinicznej od razu po porodzie dziecko jest odpowiednio monitorowane (np. mierzenie poziomu cukru u dziecka co 3h + szereg dodatkowych badan w tym usg)
rodzilam na klinicznej - ja zkolei polecam i nastepne prawdopodobnie tez tam
mi na izbie przyjec jak jechclam na ktg powiedzieli a wlasciwie zbesztali mnie ze przy cukrzycy ciazowej nalezy sie stawic 2 tyg przed terminem na patolpogie
\zeby bylo ciekawiej nie przyjeli mnie bo ... nie bylo miejsc :)
czekalam kilka dni az zadzownili ze sa miejsca
no, ale to byly wakacje i mega oblozenie
zeby nei bylo - na zaspie tez mnei nie [przyjeli z tego samego powodu :)
nie wiem jak na zaspie ale ja klinicznej od razu po porodzie dziecko jest odpowiednio monitorowane (np. mierzenie poziomu cukru u dziecka co 3h + szereg dodatkowych badan w tym usg)
rodzilam na klinicznej - ja zkolei polecam i nastepne prawdopodobnie tez tam
mi na izbie przyjec jak jechclam na ktg powiedzieli a wlasciwie zbesztali mnie ze przy cukrzycy ciazowej nalezy sie stawic 2 tyg przed terminem na patolpogie
\zeby bylo ciekawiej nie przyjeli mnie bo ... nie bylo miejsc :)
czekalam kilka dni az zadzownili ze sa miejsca
no, ale to byly wakacje i mega oblozenie
zeby nei bylo - na zaspie tez mnei nie [przyjeli z tego samego powodu :)
ktg na klinicznej robilam co 3 dni przez chyba 2 tygodnie o ile dobrze pamietam
lub przez 1,5 tygodnia
owszem, marudzili co nie miara ze skierowaniem
czasem mialam od lekarza
czasem na ich karcie szpitalnego pobytu (dostajesz przy kazdym ktg) bylo napisane ze sie stawic na kontrole
czasem po prostu mowilam ze dziecka nie czuje
prawda jest taka ze ten szpital funkcjonuje dzieki naszym podatkom i innym z****nym skladkom
poki place to mi sie nalezy
(sporry za sformulowanie)
aha, zawsze bylam na ktg jak panie siedzialy i w nosach dlubaly
- nie ze przychodzilam i im w ukropie pracy niesamowicie przeszkadzalam :)
lub przez 1,5 tygodnia
owszem, marudzili co nie miara ze skierowaniem
czasem mialam od lekarza
czasem na ich karcie szpitalnego pobytu (dostajesz przy kazdym ktg) bylo napisane ze sie stawic na kontrole
czasem po prostu mowilam ze dziecka nie czuje
prawda jest taka ze ten szpital funkcjonuje dzieki naszym podatkom i innym z****nym skladkom
poki place to mi sie nalezy
(sporry za sformulowanie)
aha, zawsze bylam na ktg jak panie siedzialy i w nosach dlubaly
- nie ze przychodzilam i im w ukropie pracy niesamowicie przeszkadzalam :)
nic nie dostawalam, ale zaczelam rodzic duzo wczesniej, wiec moze by bylo:)
jesli amsz cukzyce ciążowa regulowana dieta, to luz mozesz rodzic chyba wszedzie, ejsli masz regulowana insulina, to napewno KLiniczna, ale ze mna na zaspie elżąla dziewczyna od dziecka na insulinie, rodzila na zaspie i dobrzez sobie tez z tym radzili, ale ona miaal wsakzanie do cesarki juz 36 tyg, bo dziecko bylo b. duże, i przy takiej cukrzycy cos chyba tam ryzyka wchodza, nie orjentuje sie dokładnie, a mlody jej 36 tydz ponad 4 kg miał, maly bysior:):0 sliczny! Tylko przypominam to bylo ze względu na cukrzycę nie taka ciążową, regulowną insuliną.
jesli amsz cukzyce ciążowa regulowana dieta, to luz mozesz rodzic chyba wszedzie, ejsli masz regulowana insulina, to napewno KLiniczna, ale ze mna na zaspie elżąla dziewczyna od dziecka na insulinie, rodzila na zaspie i dobrzez sobie tez z tym radzili, ale ona miaal wsakzanie do cesarki juz 36 tyg, bo dziecko bylo b. duże, i przy takiej cukrzycy cos chyba tam ryzyka wchodza, nie orjentuje sie dokładnie, a mlody jej 36 tydz ponad 4 kg miał, maly bysior:):0 sliczny! Tylko przypominam to bylo ze względu na cukrzycę nie taka ciążową, regulowną insuliną.
ja miałam cukrzycę dość ostry przypadek , dawałąm sobie insulinę, znaczne dawki i nie polecam zaspy, nic nie wiedzieli o tym, sama robiłam sobie badania krwi sama dawałam zastrzyki w odpowiednich dawkach, właściwie ja lepiej wiedziałam co powinnam jeść, a jak powiedziałam, że podczas porodu musze miec stale kotrolowany cukier itd to zrobili duże oczy, nie miałam od nich żadnej pomocy jeśli chodzi o cukrzycę, gdyby nie to, że sama wiele wiedziałam, bo miałąm suuuper lekarkę prowadzącą mnie z cukrzycą od czasu jak sie dowiedziałam, że ją niestety mam, to szczerze mówiąc nie wiem co by było !! tyle, że ja rodziłam prawie dwa lata temu być może coś się zmieniło na lepsze, oby
ja jednak polecam dla cukrzycówek kliniczną
ja jednak polecam dla cukrzycówek kliniczną
miałam skierowanie na 38 tydzien, poszłam sama na izbe i mnie przyjeli , tyle tylko ze ja miałam jeszcze dodatkowo słabe przepływy, ale na samą cukrzycę też na pewno bedziesz miała skierowanie z terminem na około 38 tydzień a przynajmniej powinnaś, moja lekarka od cukrzycy mnie też kierowała w tym czasie - czyli że 38 tygodnia na początku juz miałam być w szpitalu
Ja rodziłam na Zaspie kilka miesięcy temu. Dostałam skierowanie do szpitala od ginekologa. Zgłosiłam się dokładnie w dniu planowanego porodu. Zostałam przyjęta na patologię. Dzień później miałam szybką cesarkę (bo bardzo źle się poczułam). Dziecku zbadano cukier w szpitalu. Jedyny problem był taki, że nikt mi nie umiał powiedzieć czy nadal mam brać insulinę po porodzie czy nie. Dopiero dodzwoniłam się do własne diabetolog i ta kazała przestać brać insulinę.
Ja miałam cukrzycę w ciąży, jestem z Wejherowa ale lekarka prowadząca moją ciążę powiedziała że mam jechać rodzić tylko w Gdańsku na Zaspie lub Klinicznej. W końcu rodziłam na Klinicznej, trafiłam tam ze skierowaniem w dniu planowanego porodu z usg w 11tyg. Dostałam skierowanie ze względu na podejrzenie makrosomi płodu i wąskiej miednicy.
Pieniądze szczęścia nie dają, ale łatwiej cierpieć w luksusie...
[url=http://lilypie.com]
[/url]
[url=http://lilypie.com]