Widok

Cukrzyca ciążowa

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej. Jestem w 28 tygodniu ciąży i nam cukrzyce ciążowa ... Robię zastrzyki z insuliny przed posiłkami ale cukier na czczo i po śniadaniu nadal jest wysoki Czy ktoś wie co robić ???? Martwię się o dziecko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powinnaś skonsultować się z lekarzem w sprawie dawek insuliny. Tutaj nikt nie powie CI, co powinnaś zrobić bo przyczyny tak naprawdę mogą być różne. Może to być zbyt niska dawka insuliny, zła dieta, posiłek zjedzony o nieodpowiedniej porze. Lekarz powinien po przeanalizowaniu tego co się dzieje coś doradzić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,miałam cukrzycę ciążowa w swych ciążach pierwsza była na diecie druga z insulina ta druga była co 4tyg konsultowana z diabetologiem kilka razy zmienialiśmy dawkę insuliny .Jedyne co mogę podpowiedzieć to jeśli chcesz obniżyć cukier przed snem zjedz sobie ogórki kiszone one często obniżają cukier .Powodzenia i naprawdę kontrolą lekarza wskazana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry