Widok
Wiesz co chyba to jest oplata wlasnie za przymiotnik "slubny "... niestety na wszystkim co zwiazane ze slubem i z weselem czesto sie przeplaca - dobry biznes w Polsce, ktory chyba nigdy nie upadnie :)))
ktos juz tu wczesniej pisal, aby w kwiaciarni mowic, ze jest sie swiadkowa a nie panna mloda i cena powinna byc nizsza - ja napewno tak sprobuje ;)
pozdrawiam
ktos juz tu wczesniej pisal, aby w kwiaciarni mowic, ze jest sie swiadkowa a nie panna mloda i cena powinna byc nizsza - ja napewno tak sprobuje ;)
pozdrawiam
no tak , dobry pomysł ale ..... ja np. zamawiam dwa bukiety : jeden dla mnie "ślubny" a drugi mały dla świadkowej...
jak pójde do kwiaciarni i własnie w taki sposób zamówie + jeszcze butonierki , to kwiaciarka odrazu się skapnie , że to na ślub ....
co z tego , że powiem , że jestem swiadkową ???????
albo czegoś nie kumam
jak pójde do kwiaciarni i własnie w taki sposób zamówie + jeszcze butonierki , to kwiaciarka odrazu się skapnie , że to na ślub ....
co z tego , że powiem , że jestem swiadkową ???????
albo czegoś nie kumam
Czytalam kiedys w gazecie jak zrobic tanie wesele.. i jedna z rad byla zeby zamawiac tort, a nie tort weselny- zamowic wiazanke, a nie wiazanke do slubu...
Slowo slub/wesele kosztuje...
No ale fakt jest, ze to pewnie tez dlatego ze poswiecaja wiecej czasu i przy samym zamowieniu, i tez wiedza ze musza sie 100 razy wiecej starac aby bylo jak panna sobie zyczy. Serwis kosztuje.
Slowo slub/wesele kosztuje...
No ale fakt jest, ze to pewnie tez dlatego ze poswiecaja wiecej czasu i przy samym zamowieniu, i tez wiedza ze musza sie 100 razy wiecej starac aby bylo jak panna sobie zyczy. Serwis kosztuje.
hej dziewczyny
Moja kolezanka jak brala rok temu slub to np. u fryzjera, wizazystki i w kwiaciarni nie mowila ze to slubne i powiem wam ze za fryzjera zaplacila 80zł za makijaz 60zł a za bukiet dla siebie 75 zł.
najlepszy numer to byl z fryzjerem bo jak zaplacila i czekala na swoja mame to jej mama sie wygadala i fryzjerka do niej podeszla i powiedziala ze za kok slubny sie wiecej placi i powinna doplacic a ona sie spytala co za roznica jest miedzy zwyklym a slubnym??
babka nie wiedziala co powiedziec i dala jej spokoj. szkoda gadac za slowo ślub juz jest drozej nie wazne ze roba to samo co zawsze:)))
pozdrawiam przyszle mezatki:))))
Moja kolezanka jak brala rok temu slub to np. u fryzjera, wizazystki i w kwiaciarni nie mowila ze to slubne i powiem wam ze za fryzjera zaplacila 80zł za makijaz 60zł a za bukiet dla siebie 75 zł.
najlepszy numer to byl z fryzjerem bo jak zaplacila i czekala na swoja mame to jej mama sie wygadala i fryzjerka do niej podeszla i powiedziala ze za kok slubny sie wiecej placi i powinna doplacic a ona sie spytala co za roznica jest miedzy zwyklym a slubnym??
babka nie wiedziala co powiedziec i dala jej spokoj. szkoda gadac za slowo ślub juz jest drozej nie wazne ze roba to samo co zawsze:)))
pozdrawiam przyszle mezatki:))))
moja fryzjerka robi mi na kazdą imprezkę kok za 70 zł i ślubny też mi za tyle zrobi , za bukiety ślubne napewno trzeba zapłacić więcej niż zwykłe, to jasne ale moja koleżanka po sąsiedzku ma kwiaciarnię, która pięknie robi bukiety ślubne i na autko i nie drogo, moja znajoma zapłaciła tam 150 zł za bukiet dla niej, świadkowej i kwiaty na auto tylko zaznaczam że było to 3 lata temu ale ceny nie powinny aż tak dużo podskoczyć, jak chcecie zaoszczędzić to musicie trochę poszukać, zorientować się gdzie jest taniej i ładnie :) tylko żeby nie przesadzić i jakiegoś kitu nie kupić :))))) ja i tak wyznaję zasadę jaka cena taka jakość to się sprawdza choć niektórzy oszukują na weselach żeby zarobić, trzeba być czujnym ale nie przeginać :))) takie moje zdanie :)
A ja mam kolezanke ktora pracuje w kwiaciarni i powiedziala mi tak:
za to ze slubne niektorzy potrafia sobie cos doliczyc, ale wiazanka slubna jest zupelnie inaczej robiona, do tego sa butonierki iitd. Ja u siebie place 150-200 za 2 bukiety i 2 butonierki. I tak za duzo uwazam bo nie mam nic nie zwyklego, no ale co zrobic.
Co do fryzjera to place 120 ale bezie u mnie co robic, wiec to standardowa cena jak dla mnie.
za to ze slubne niektorzy potrafia sobie cos doliczyc, ale wiazanka slubna jest zupelnie inaczej robiona, do tego sa butonierki iitd. Ja u siebie place 150-200 za 2 bukiety i 2 butonierki. I tak za duzo uwazam bo nie mam nic nie zwyklego, no ale co zrobic.
Co do fryzjera to place 120 ale bezie u mnie co robic, wiec to standardowa cena jak dla mnie.