Widok

Czemu bycie kawalerem jest odbierane jak choroba niczym zaraza???

Czy aż tak Świat zdurniał lub ludzie w Polsce zgłupieli,że panowie kawalerzy są odbierani jako margines społeczny lub trędowaci którzy nie zasługują na to by mieć lepsze wzięcie niż faceci po rozwodach żonaci zdradzający żony jak się da i z kimś się da?!Tak właśnie jest w Trójmieście.Żenujące.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
A mi się wydaje, że cały wątek to jedna wielka podpucha (w dodatku, odkopana po latach). Nigdy nie zauważyłem, żeby sam fakt bycia starym kawalerem (panną) stygmatyzował daną osobę. Podobnie, jak przecież nie stygmatyzuje fakt bycia rozwodnikiem/-ką, który też przecież może dawać powody do najróżniejszych domysłów.
Ale może ja mam po prostu szczęście spotykania normalnych ludzi, myślących w miarę samodzielnie a nie jedynie powtarzającychi bezmyślnie zgrabne slogany.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam 30 lat i nie uważam aby było ze mną coś nie tak. Po prostu nie spotkałem jeszcze odpowiedniej niezajętej dziewczyny.
Chociaż mógłbym więcej wychodzić na miasto, bo przeważnie kursuję jedynie pomiędzy pracą a mieszkaniem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie, że niekonieczne. Polskie społeczeństwo jest nowoczesne i przyzwyczajone do różnorodności, do obcokrajowców, różnych zwyczajów, wyznań, nie ma obrzydliwej jednolitości, dlatego Polacy nie mają mentalności wypominania i wtrącania się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Właśnie Polska jest normalnym Zachodem, Polacy są tolerancyjni, inteligentni i nie pchają się w czyjeś życie, nie są wredni. Przynajmniej w ramach stereotypu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polskie społeczeństwo głównie składa się właśnie z takich tolerancyjnych, normalnych ludzi, bo jest nowoczesnym i bogatym krajem Zachodu.
Kawaler to boski stan! Mogę być uważany za margines,ale mam wolną rekę, nikt mi nie płacze, że zrobiłem to, nie zrobiłem tamtego, jestem wolny, i by tak pozostało do końca moich dni :) Spotkania z kobietami są super, ale na dłuższą metę każda kobieta okazuje się w końcu megierą ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
> mam wolną rekę

Ciekawe, czemu tylko jedną? ;>
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niestety ale fakty są takie, że starzy kawalerowie czyli faceci 35+ są nie do życia. Jestem rozwódką a moja znajoma - koleżanka w separacji bo jej mąż wybrał kobietę, która świetnie udaje że jest taka "mala" i nieziaradna, zie nawet siekś ją nie interesiuje. Obie pracujemy i nie szukamy sponsorów ale poznajemy takich gamoni i ofermy, że to przechodzi pojęcie i niestety rozwiedzeni panowie czy też nawet żonaci ... dochodzi do absurdalnej sytuacji, że mają żonę kochankę lub dwie kochanki bo Single nie dość, że niezaradni życiowo to jeszcze seksu chcą ale pojęcia o potrzebach kobiety niestety nie mają. ... są ignorantami i egoistami z przerośniętym ego i mniemaniem o sobie. Kobieta ma im wszystko zorganizować i obsłużyć. Panowie zacznijcie wymagać znacznie więcej od siebie bo chcecie mieć rodzinę i jedyne co macie do zaoferowania kobiecie to tekst "czy chcesz mieć dziecko" a czy ty jeden z drugim możesz kobiecie z dzieckiem dać poczucie bezpieczeństwa i miłość? więc młodsi panowie nie narzekajcie na młode kobiety bo one jeżeli nie chcą mieć dziecka to nie oznacza, że są materialistami tylko , że są rozsądne i mądre, i myłą przed a nie po co będzie później.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
...to nie bądź MDŁY czyli za spokojny, za mało towarzyski i nieśmiały, od kiedy facet, który jest w związku z kobietą musi być nudny? czy to gwarantuje stałość tego związku , na pewno nie , raczej szybki rozpad.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Faceci jeżeli będziecie nudni monotematyczni to możesz szukajcie raczej podobnej sobie kobiety, bo panie lubiące gdzieś wyjść nie wytrzymają długo z takim facetem nudziarzem. Poza tym, to że kobieta lubi się bawić, wyjść gdzieś, założyć fajne ciuchy i bywać gdzieś nie oznacza że jest nieodpowiedzialna, pusta i pozbawiona ambicji, może skończmy z takimi stereotypami myślowymi i ocenianiem nas kobiet przez facetów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Skąd się biorą takie opinie że w takim wieku z kimś jest coś nie tak lub że ktoś nie mógł z taką osobą wytrzymać...
U każdego w życiu jest czas na miłość i związek u jednych zaczyna się dość wcześnie będąc przed 30 tką znajdują swoich wymarzonych partnerów/ partnerki wiążac się na całe życie. Drudzy muszą najwyraźniej poczekać aż przyjdzie to szczęście poznać odpowiednią kobietę/mężczyznę. Każdy z nas dojrzewa do wszystkiego w odpowiednim czasie, ważne jest być z taką osobą na dobre i na złe do końca życia. To jest prawdziwe uczucie i poważny związek bez względu na wiek w jakim jesteśmy czy będziemy.
Lepiej dziś poszukiwać niż być rozwiedzionym :)
Ja tak nie uważam ....:) chociaż to w dzisiejszych czasach traktowane jest jako coś dziwnego ...pewnie nie trafiłeś na kogoś odpowiedniego...warto być kawalerem niż się rozwieść po chwili....
Drugą trzyma... rękę kobiety :P :D
Dlaczego jestem starym kawalerem(l.64)otóżdziewczyny,które by mnie chciały mnie nie pociągały ate które mnie pociągały mnie nie chciały poza tym niektóre to tzw.uźywki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Byli dojrzali pozakładali rodziny troszczyli się awzamian przykrości i wielu troche starszych widzi co się dzieje iboją się żenić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W obecnych czasach to dziewczyny/kobiety kochają tylko pieniądze
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Oczekiwanie, że mąż i ojciec będzie miał pracę to nie jest "kochanie tylko pieniędzy", tylko minimum dla dorosłych ludzi chcących mieć rodzinę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
ALE GDZIE
Jesteście wyrachowane i krzywdzicie
Niektórzy mają więcej zalet niż żenioce ,naprawdę

Inne tematy z forum Towarzyskie

Gay Gdańsk (178 odpowiedzi)

JA 21 lat strarówka...

Czy feromony działają (85 odpowiedzi)

Zastanawiam sie nad kupieniem sobie feromonów. Ogólnie należę do bardziej nieśmiałych osób i...

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?

do góry