Widok
jakiś sport na pewno jest wskazany. nie wiem czy konkretnie joga. zależy od osobowości. dla jednych jest to idealne rozwiązanie, dla innych zbyt nudne i irytujące. ja jogę bardzo lubię. zwłaszcza gdy w zajęciach nie chodzi tylko o oddychanie i relaks, ale są włączone ćwiczenia, które mnie męczą i po których będę miała zakwasy :) spróbuj jogi. jak nie podpasuje to basen, squash, rower, zajęcia na siłce. sport to zdrowie! również to psychiczne.
trzymaj się!
trzymaj się!
joga wycisza organizm, ale t zajęcie raczej dla osób, które lubią dopełnić spokój i ciszę uzupełnioną medytacją. A dla osób, które są żwyiołowe, raczej zaleca się siłownie lub bieganie. Bieganie nie tylko jest zdrowe dla organizmu, ale dostarcza seratonine -hormon szczęścia oraz na tyle męczy, że osoba po bieganiu jest wyciszona, podobnie jak spokojna po Yodze. :)
Myślę, że dla takich osób joga to świetne rozwiązanie - doskonale pomaga w zwalczaniu stresu i redukuje napięcie.
Z jednej strony na pewno, bo pozwala się wyciszyć, wsłuchać w siebie i zrelaksować, ale może być też tak, że próba "bycia sama na sam ze sobą" będzie w tym momencie za trudna i nie wpłynie na Ciebie dotrze. W takiej sytuacji lepiej wybrać aktywność, dzięki której możemy się wypocić, wyrzucić złe emocje, np. bieganie czy jakieś zorganizowane zajęcia fitness.