Widok

Czy JOGA jest dla osób borykających się z nerwicą lub depresją ?

Czy JOGA jest dla osób borykających się z nerwicą lub depresją?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jakiś sport na pewno jest wskazany. nie wiem czy konkretnie joga. zależy od osobowości. dla jednych jest to idealne rozwiązanie, dla innych zbyt nudne i irytujące. ja jogę bardzo lubię. zwłaszcza gdy w zajęciach nie chodzi tylko o oddychanie i relaks, ale są włączone ćwiczenia, które mnie męczą i po których będę miała zakwasy :) spróbuj jogi. jak nie podpasuje to basen, squash, rower, zajęcia na siłce. sport to zdrowie! również to psychiczne.
trzymaj się!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A może ... bieganie? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
joga wycisza organizm, ale t zajęcie raczej dla osób, które lubią dopełnić spokój i ciszę uzupełnioną medytacją. A dla osób, które są żwyiołowe, raczej zaleca się siłownie lub bieganie. Bieganie nie tylko jest zdrowe dla organizmu, ale dostarcza seratonine -hormon szczęścia oraz na tyle męczy, że osoba po bieganiu jest wyciszona, podobnie jak spokojna po Yodze. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę, że dla takich osób joga to świetne rozwiązanie - doskonale pomaga w zwalczaniu stresu i redukuje napięcie.
Z jednej strony na pewno, bo pozwala się wyciszyć, wsłuchać w siebie i zrelaksować, ale może być też tak, że próba "bycia sama na sam ze sobą" będzie w tym momencie za trudna i nie wpłynie na Ciebie dotrze. W takiej sytuacji lepiej wybrać aktywność, dzięki której możemy się wypocić, wyrzucić złe emocje, np. bieganie czy jakieś zorganizowane zajęcia fitness.

Inne tematy z forum Kobieta

Tabletki powiększające piersi (8 odpowiedzi)

Pytanie kieruję do osób, które takie tabletki brały i mogą opisać doświadczenia. Jakie brałyscie...

Naturalne sposoby powiekszenia biustu (55 odpowiedzi)

Dziewczyny czy są jakieś naturalne sposoby powiększenia biustu? Inne niż operacja czy...

Sprawa karna dobry polecany adwokat Gdańsk (55 odpowiedzi)

Witam pisze z naglącą sprawą... mojego partnera czeka postępowanie karne -sprawa karna do 8 lat...

do góry