Widok

Czy byłyście leczone podczas ciąży w kierunku streptococcus agalactiae (paciorkowiec)?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej,
właśnie się dowiedziałam, że wykryto u mnie paciorkowca :(
Jutro mam wizytę u mojego ginekologa. Wiem, że będę leczona antybiotykiem i wszystkiego dowiem się jutro ale strasznie się denerwuję...
Zaczęłam czytać na ten temat i boję się bardzo o swoje dziecko a poród na dniach...
Dziewczyny, czy któraś była leczona w czasie ciąży? Ile to trwało? Jak Wasze maluszki?
Wszystko OK? Przestraszyłam się...:(
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki dziewczyny za tak szybką odpowiedź. Troszkę mnie uspokoiłyście. Jutro idę do swojego gina. Zobaczę, co mi powie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak ja brałam TAROMENTIN 3razy dziennie przez tydzień,ponieważ przy S .A.miałam +++
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie paciorkowca wykryto pod koniec ciąży i byłam leczona antybiotykiem + globulki. Mała urodziła się się zdrowa więc nie martw się na zapas.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez walczyłam całą ciążę z bakteriami, miałam enterococcusa faecalis, także paciorkowiec raz mi wyszedł, brałam amoksycykilnę, a jak pojechałam na izbę przyjęć do porodu to od razu mówiłam że mam paciorkowca i notorycznie powtarzałam dopóki nie dostałam antybiotyku, synek zdrowy, lecz po porodzie na obchodzie zapytałam czy synek zostanie dodatkowo zbadany, zrobili mu morfologię i crp, wyszło ok:))))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
witam was !!
ja mam też tą bakterie a poród na dniach i mój lakarz zaproponował mi już teraz antybiotyk doustny dla lepszego bezpieczeństwa przez 5 dni jestem spokojniejsz o malenstwo!!pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam tą bakterie i nie mogłam się jej pozbyć , potem miałam ecoli jak już pozbyłam się paciorkowca a potem to juz nie pamietam nawet co ale co chwile jakieś cholerstwo , ja miałam cc więc z dzieckiem wszystko ok , brałam antybiotyk potem juz nie chciałam brać i lekarz przepisał mi globulki dopochwowe do zrobienia w aptece z antybiotykiem pozdrawiama
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja też się dowiedziałam żę mam tą bakterie, chcemy się starać o dzidzi czy to nieprzeszkadza na początku ciąży? czy nie ma ta baktria wpływu na prawidłowe zapłodnienie komórki?

Ostatnio zostałam zdiagnozowana z bakterią i strasznie się boję :( Jak to wyleczyć?

Nie ma czego się bać. Ponoć 50% społeczeństwa ma. Jest groźne tylko dla dziecka, jeśli dostanie się do płuc podczas porodu i nie będzie leczone. Mój poród trwał bardzo krótko i nie zdążyli podać mi antybiotyku, dziecko niestety się zaraziło. Dostawało antybiotyk w szpitalu (przymusowy pobyt 5 dni zamiast 2) i wszystko jest ok.

U mnie była taka sama sytuacja. Antybiotyk podany w trakcie porodu ale urodziłam za szybko i nie zadziałał. Przez to byłyśmy z córką 10 dni w szpitalu. Teraz też jestem w ciąży i jak wyjdzie mi paciorek w badaniach to poproszę lekarkę o antybiotyk.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pompa ciepła (25 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (123 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry