Widok

Czy czyjś niemowlak śpi po 40 min

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy macie tez taki problem ze Wasze dziecko spi max 40 min i to z zegarkiem w ręku a potem budzi się z płaczem i widać ze jest nie wysłany? Juz nie daje rady nawet na spacer nie mogę wyjść bo w wózku jest to samo :( czytałam coś o fazach snu u niemowlaka ale może ktoś coś ?? Może jakoś sobie poradziliście z problemem ??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nic nie poradzisz taki typ tak jak powiedział lekarz.Mój syn od samego początku spał źle.W nocy po kilka pobudek czasem co godzinę a w dzień to były drzemki 4 po 30 min jak był malutki i na każdą trzeba było specjalnie usypiać na rękach albo do wózka i na spacer.To było mega męczące,on nie umiał inaczej spać nigdy nie przespał więcej niż 40 min.Pózniej to były dwie tylko takie drzemki a później jedna,ludzie mi nie dowierzali bo starsze dzieci spały po 2 godziny na jedno spanie.To było drugie dziecko pierwsze też do przedszkola musiałam wozić i było naprawdę ciężko.Teraz synek ma 2,8 i odkąd poszedł do przedszkola znów mi się budzi co noc a dodam że noce zaczął przesypiać jak skończył 1,5 roku ale tyle się zdążyłam wyspać a tu kolejna ciąża i znów od połowy jej już sobie nie pospałampóźniej małe dziecko które też nie przesypia nocy,teraz ma 9 miesięcy i zęby ją męczą.Czekam cierpliwie bo mam prawo być już zmęczona,źle wyglądam i tez nie lepiej się czuje ale wszystko jest do przejścia jak widać.Powodzenia.Dasz radę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dobrze czasem poczytać ze nie jest sie samemu z probkrmami
Halo ???
Może ktoś jeszcze ?
Magus, pisałam jeszcze miesiąc temu, że moje dziecko śpi po 40 minut nawet w nocy i powiem Ci, że nagle przyszła taka noc, mała miała 8 miesięcy i 3 tygodnie, że przespała całą.... dosłownie całą noc!!! Zasnęła o 20,00 i wstała o 5,00, szok!!! i teraz śpi pięknie o 5,00 daję jej butlę mleka i śpi jeszcze do 7,30 nawet. Mało tego w dzień też pięknie śpi nawet po 2 godziny. Do tego tylko w swoim łóżeczku, już nie w naszym łóżku. Był to moment kiedy ostawiłam ją od piersi, wcześniej przystawiałam tylko w nocy. Do tego daję kuleczki homeopatyczne chamomilla vulgaris ale one są na bolesne ząbkowanie, mała nie ma jeszcze ani jednego ząbka. Gdzieś kiedyś czytałam, że przychodzi taki dzień i u mnie przyszedł:-) Powodzenia:-)
Ale super mam nadzieje ze u nas tez taki dzień nadejdzie...do 8 miesięcy mamy jeszcze 3 miesiące. ..jak trzeba to wytrzymam...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie na wszystko przyjdzie czas,trzeba cierpliwie czekać jedno dziecko wcześniej zacznie przesypiać noce drugie później.Mój synek skończy zaraz 3 lata i śpi dobrze choć teraz miał tydzień że budził się co noc bo pożegnaliśmy smoczek a tak to jeszcze też się czasem przebudzi bo coś mu się przyśni albo za gorąco w nocy.Wrażliwe dziecko i nic nie poradzisz,za to moja młodsza zaraz skończy roczek i przesypia już całe noce więc w końcu wychodzę z tego ciągłego zmęczenia i Ty też dasz radę,oby szybko zaczęło spać dobrze.Powodzenia i dużo cierpliwości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mam dokładnie tak samo. Synek ma 11 miesięcy. W nocy budzi się co chwilę. Jak spi po godzinie albo półtorej to jest święto. Niektóre noce wogóle nie śpię bo się budzi co 20 min. A w dzień z wielkim trudem uspie to śpi 40 min i pobudka. Jak chcę żeby pospal dłużej to muszę go bujac w wózku, bo o spaniu w łóżeczku nie ma mowy. Bardzo dobrze Cię rozumiem. Jestem wykończona i nie wiem co mam robić. Myślałam że tylko on tak ma, a tu widzę że nie jest jedyny. Masakra.
Gabi dalej masz ten problem ze spaniem u dziecka? Mój Syn odkąd skończył 3 miesiące źle śpi max po 40 min i nie ważne czy dzień czy noc. Nie wiem kiedy to minie a Jestem juz strasznie tym zmeczona

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

ogrzewanie gazowe - jakie koszty (24 odpowiedzi)

Jesli ktoś ma ogrzewanie gazowe w domu, chciałam podpytać o koszty w sezonie zimowym - tak w...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

do góry