Widok

Czy czyjś niemowlak śpi po 40 min

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy macie tez taki problem ze Wasze dziecko spi max 40 min i to z zegarkiem w ręku a potem budzi się z płaczem i widać ze jest nie wysłany? Juz nie daje rady nawet na spacer nie mogę wyjść bo w wózku jest to samo :( czytałam coś o fazach snu u niemowlaka ale może ktoś coś ?? Może jakoś sobie poradziliście z problemem ??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja przy dwojce przez to przechodzilam. Minelo samo z czasem. Ale co przeszlam to moje. Najgorszy byl synek, przez pol roku w nocy budzil co godzine! A spac tylko chcial w swoim lozeczku. Probowalam wielu rad ale nic nie pomoglo. Przyszedl po prostu ten moment. Teraz trzecie ma dwa miesiace i jest aniolem, bez kolek, zasypia wszedzie w ciszy w halasie, a w nocy ciag od 21 do 5 rano. Swoje trzeba przejsc ale los Wam wynagrodzi obecne trudy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas do 11 mc były 3 drzemki po 15 min w ciągu dnia, i nieważne czy wózek czy rece czy łóżeczko. Na szczęscie w nocy jest ok. od ok mc jest super bo potrafi i po 2 h spac dwa razy w ciągu dnia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas śpi czasem 15 minut i się budzi z płaczem, na rekach 30 minut. Jedynie na spacerach potrafi 2 h i w nocy tez spi po 2-3 godziny. ma 7 tygodni. mysle ze przejdzie.
Moja corka ma dwie drzemki po pol z zegarkiem w reku ,teraz ma rok.Od zawsze tak sypia wczesniej miala 3 drzemki po pol h.U nas kapiel juz o 18 bo dziecko padniete jest wieczorem czasem ze zmeczenia usnac nie moze i jest ryk.Oczywiscie przez te pol h nic zrobic nie mozna,zazdroszcze dziewczynom ktorych dzieci spia po 3 h...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mag rozmawiałam i pediatra się tylko śmieje, że taki typ:-( a ja jestem załamana, bo tak na prawdę nikt kto tak nie ma mnie nie rozumie. Dzieci koleżanek śpią już dawno całe noce i np jak słyszę, że jeszcze do tego 2 lub 3 godziny w dzień. A moja jak zaśnie to lecę do łazienki się umyć, szybko odkurzam czy nastawiam zupę. Ciągle szczypią mnie oczy ze zmęczenia. "Cieszę się", że mnie rozumiesz....
Poza tym snem córka jest radosna i dobrze się rozwija więc raczej ze zdrowiem wszystko jest ok
Inka jak bardzo Ci rozumiem mam dokładnie tak samo :( i tez starsza idzie do szkoły i tez mam pobudka o 5 o tez nie.korzystam ze spacerów i pogody bo jestem blisko domu bo jak się obudzi to ryk. Na zakupy tez nie chodzę...nigdzie nie jeździmy tylko różnicą taka ze nasz ma 3 miesiące i jestem przerażona jak ma to tak trwać. ...:( a rozmawiała z lekarzem o tym ??
moja córka ma tak samo a ma już 7,5 miesiąca. Najgorsze jest to, że w nocy też się tak budzi. Nie jest to przecież kwestia głodu czy bólu np ząbkowania, bo jest tak codziennie i od zawsze. Ze spacerami też mam kłopot, bo nie mogę oddalić się za daleko od domu i zrobić np zakupy, bo jak się obudzi to jest płacz a w najlepszym wypadku po prostu marudzi bo jest niedospana. Krążę zatem w okolicach domu i jestem wykończona:-( bo ani w dzień ani w nocy nie pośpi. Dodatkowo np dziś obudziła się już przed 5 rano a teraz chwilę po 6:00 zasnęła bo jest nieprzytomna o sobie nie wspomnę jaka jestem zmęczona. Nie mogę się z nią teraz położyć bo zaraz starsza córa do szkoły wstaje:-(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak, moje dziecko spi na raty, zazwyczaj 2 x po 45 min. tj. zasypia,budzi sie z zegarkiem w ręku po 45 min., usypiam dalej, jest niewyspany, zazwyczaj w 5 min zasypia dalej i śpi dalej albo 45 albo póltorej godz....tak, faza snu trwa ok. 45 min. jak ci się w wózku obudzi to go ululaj w wózku dalej, chyba, że nie zaśnie, moje dziecko akurat wózkowe i ładnie zasypiało, jeśli Twoje nie jest, nie pocieszę Cię, skończylismy rok i nadal tak śpimy:) ewentualnie przetrzymaj trochę przed usypianie, czasem jak akurat coś wypadło (lekarz, szczepienie, jakiś wyjazd) i mały zasypiał trochę później niż zazwyczaj, spał od razu półtorej godz. albo dłużej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Przeprowadzka- jaka firma? (48 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

do góry