Widok
Nie no, wiadomo, wszystko z umiarem i nie ma powodu takich rzeczy calkowicie zakazywac. Chodzi tylko, zeby jednak uwazac i nia dawac 1,5 rocznym dzieciom (a ktos nawet pisal o 1o miesiecznym) codziennie miski czekoladowych platkow, albo jakich danonkow, bo to niewiele sie juz rozni od "zwyklych" slodyczy. Poza tym, jak sie takie dziaciaki przyzwyczaja do slodkosci na kazdy posilek, to np "zwyklej" owsianki czy zupy mlecznej na pewno nie beda chcialy jesc.
gaga - a co teraz jest takie super zdrowe????????? ciekawa jestem;)
jak już wcześniej było wielokrotnie pisane: wszystko z umiarem! i wszystko dla ludzi.
Takie czasy - co robić;)
warzywa i owoce też są modyfikowane, mięso faszerowane chemią itd
staram sie czytać etykiety na produktach, ale szczerze pisząc, czasem lepiej ich nie czytać hihi;) a skład płatków zbożowych jest mi doskonale znany i nie widzę powodu żeby całkowicie zakazać ich córce.
jak już wcześniej było wielokrotnie pisane: wszystko z umiarem! i wszystko dla ludzi.
Takie czasy - co robić;)
warzywa i owoce też są modyfikowane, mięso faszerowane chemią itd
staram sie czytać etykiety na produktach, ale szczerze pisząc, czasem lepiej ich nie czytać hihi;) a skład płatków zbożowych jest mi doskonale znany i nie widzę powodu żeby całkowicie zakazać ich córce.
taa rzeczywiście jak płateczki z pełnego ziarna to na pewno są super hiper zdrowe a to, że w większości składają sie z cukrów to wylaaane, w końcu pani w reklamie mówi, że to zdrowe...
radzę najpierw spojrzeć na dokładny opis produktu i spojrzeć ile tak naprawdę to wszystko ma tłuszczy i cukrów dlatego radzę się zastanowić dokładnie nad tym, co podajecie swoim dzieciom
radzę najpierw spojrzeć na dokładny opis produktu i spojrzeć ile tak naprawdę to wszystko ma tłuszczy i cukrów dlatego radzę się zastanowić dokładnie nad tym, co podajecie swoim dzieciom
mój mały od 10 mc zajada się tym codziennie -uwielbia slodycze dostaje je z umiarem -ale zasze sobie powtarzam ,że zabraniać mu nie będę jak lubi niech je może dlatego jest taki słodki i ciągle uśmiechnięty hehe oczywiście wszystko z umiarem uwielbia owoce warzywa pochlania tonami to nie zmarnuje mu dzieciństwa takim bzdurnym zakazem jak zjadanie słodyczy :)
Uwazajcie z takimi platkami! Dzieci je lubia, ale nie wierzcie reklamom, one wcale nie sa takie zdrowe. Jest w nich mnostwo cukru! Nawet te zwykle zolte corn flakesy sa bardzo mocno dosladzane, a co dopiero jakies z miodem czy czekolada. To jest podobno glowna przyczyna otylosci malych dzieci, bo hamburgerow rodzice nie pozwlalaja, ale takie slodkie platki czy jakies jogurty to niby zdrowe i sie wogole dzieciom nie ogranicza.