Widok

Czy dajecie słodkie pładki typu Nestle Cheerios

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Moja córcia ostatnio bardzo polubiła chrupać sobie takie płateczki na sucho ma 20 miesięcy. Moge jej dawać bez obaw czy są jakieś przeciwwskazania?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
calkowicie zabraniac dziecku słodyczy to nienormalne zdecydowanie:]
Akurat nie uważam ,żeby to dziecko było całkiem normalne :)Ale to moje zdaje -wydaje mi się ,że jest jakieś nieszczęśliwe i tyle :(
a ja znam dziecko, które jak dostaje kinder niespodziankę to zabiera zabawkę, a czekoladę zgniata razem ze złotkiem i wyrzuca bo nie wie, że to do jedzenia :) Dziecko w ogóle nie dostaje i nie zna słodyczy poza herbatnikami a ma 4.5 roku...
Umiar, umiar, umiar....

Czekam na wątek gdy ktoś się zapyta czy dajecie waszym dzieciom jeść coś oprócz wychodowanej na własnej działce marchewki....:)

Żarcik oczywiście...
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Nie no, wiadomo, wszystko z umiarem i nie ma powodu takich rzeczy calkowicie zakazywac. Chodzi tylko, zeby jednak uwazac i nia dawac 1,5 rocznym dzieciom (a ktos nawet pisal o 1o miesiecznym) codziennie miski czekoladowych platkow, albo jakich danonkow, bo to niewiele sie juz rozni od "zwyklych" slodyczy. Poza tym, jak sie takie dziaciaki przyzwyczaja do slodkosci na kazdy posilek, to np "zwyklej" owsianki czy zupy mlecznej na pewno nie beda chcialy jesc.
gaga - a co teraz jest takie super zdrowe????????? ciekawa jestem;)
jak już wcześniej było wielokrotnie pisane: wszystko z umiarem! i wszystko dla ludzi.
Takie czasy - co robić;)
warzywa i owoce też są modyfikowane, mięso faszerowane chemią itd
staram sie czytać etykiety na produktach, ale szczerze pisząc, czasem lepiej ich nie czytać hihi;) a skład płatków zbożowych jest mi doskonale znany i nie widzę powodu żeby całkowicie zakazać ich córce.
na dobra sprawe w dzisijeszych czasach to WSZYSTKO co jedza nasze dzieci jak i my ma w sobie chemię,za duzo cukrów,za duzo tłuszczu..itd itd.
No,ale cos trzeba wkoncu jesc :P
Jak sobie wyhoduje marchewke sama to MOZe bedzie naturalna choc troche:P
taa rzeczywiście jak płateczki z pełnego ziarna to na pewno są super hiper zdrowe a to, że w większości składają sie z cukrów to wylaaane, w końcu pani w reklamie mówi, że to zdrowe...
radzę najpierw spojrzeć na dokładny opis produktu i spojrzeć ile tak naprawdę to wszystko ma tłuszczy i cukrów dlatego radzę się zastanowić dokładnie nad tym, co podajecie swoim dzieciom
Mega słodkim płatkom mówię nie. Nie widzę nic złego w tym, żeby ograniczać dzieciom słodycze. Nie mówię o całkowitym ich eliminowaniu, bo to niemożliwe, a czasami fajnie jest sobie dosłodzić życie, ale napewno moje dziecko nie będzie jadło ich bez przerwy i w nieograniczonych ilościach.
mój mały od 10 mc zajada się tym codziennie -uwielbia slodycze dostaje je z umiarem -ale zasze sobie powtarzam ,że zabraniać mu nie będę jak lubi niech je może dlatego jest taki słodki i ciągle uśmiechnięty hehe oczywiście wszystko z umiarem uwielbia owoce warzywa pochlania tonami to nie zmarnuje mu dzieciństwa takim bzdurnym zakazem jak zjadanie słodyczy :)
No ale jak juz platki, to moze niekoniecznie te bardzo slodkie, a przynajmniej nie codziennie. To praktycznie jak jedzenie na sniadanie batonikow. Lepiej takiemu dziecku zrobic zwykla owsianke a doslodzic garscia jakichs owocow.
a ja tam wolę żeby moja córcia jadła płatki niż kanapkę ze sztuczną farbowaną szynką lub bezwartościową parówką, zresztą majka je przy tym dużo owoców, więc równowaga zachowana hihi;-)
jak dobrze,ze moje dziecko nie przepada za slodkim wogole.jeden problem z glowy:P
Wszystko z umiarem :-)
Uwazajcie z takimi platkami! Dzieci je lubia, ale nie wierzcie reklamom, one wcale nie sa takie zdrowe. Jest w nich mnostwo cukru! Nawet te zwykle zolte corn flakesy sa bardzo mocno dosladzane, a co dopiero jakies z miodem czy czekolada. To jest podobno glowna przyczyna otylosci malych dzieci, bo hamburgerow rodzice nie pozwlalaja, ale takie slodkie platki czy jakies jogurty to niby zdrowe i sie wogole dzieciom nie ogranicza.
NIe dajemy żadnych płatków tego typu.

Jasiek lubi chrupać jedynie krążki ryżowe;)
a moja ostatnio zajada sie chlebem chrupkim typu graham :D
mial byc dla mnie,a ona sie dorwala i chrupie teraz codziennie.

Płatków nie daje,bo sa za słodkie dla niej.
moja córcia prawie codziennie na śniadanie zjada miseczkę tych płatków:)
albo cheerios, albo ciniminis, bo są zbożowe i z z żelazem, więc myśle że są ok. innych raczej nie kupuje, musi być znaczek "kłosa" bo wtedy wiadomo że są z pełnego ziarna.
Oczywiście miało być płatki:-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry