Widok

Czy do wenerologa trzeba mieć skierowanie

Witam. Bardzo proszę o w miarę szybka odpowiedź. Orientujecie się czy aby dostać się do wenerologa na fundusz trzeba mieć skierowanie? Podejrzewam u siebie rzęsistka albo chlamydię i chciałabym się wybrac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wydaje mi sie ze nie trzeba
image

Najlepiej zadzwonić i zapytać. Ja obstawiam, że trzeba - korzystam czasem z poradni dermatologicznej, która w nazwie ma drugi człon - wenerologiczna. Do dermatologa od bodajże 2 lat trzeba mieć skierowanie (kiedyś nie trzeba było, wprowadzono na nowo właśnie do dermatologa i okulisty ), dlatego sądzę, że trzeba.

najlepiej globulki z
Propolisem naturalnym pomogą

Byłaś z tym może u ginekologa? Bo może jest to jakieś zwykłe zapalenie ( sama coś takiego kiedyś złapałam na basenie i również się bałam ale okazało się,ze jest to zwykła grzybica i wystarczyly jedynie odpowiednie globulki). Z tego co wiem to do wenerologa jak i do dermatologa trzeba mieć skierowanie ( kiedyś nie trzeba było ale jakiś czas temu wprowadzili taką konieczność)

Oj to kiepsko. A orientujesz się jakie ze skierowaniem są kolejki na wizytę? Właśnie bylam u ginekologa i próbowałam na początku leczyć się na zapalenie ( podobnie jak Ty coś złapałam tyle,że na saunie, myślałam,że jest to zwykłą grzybica ale chyba nie ponieważ nic na nia nie działa i męcze się z tym już bardzo długo). Ginekolog rozłozył ręce i powiedział,że powiinnam zapisać się do wenerologa.

Nie wiem jakie sa kolejki jeśli chodzi o wenerologa. ALe jak zapisywałam się miesiac temu do dermatologa to wizytę mam dopiero w czerwcu. Z tego co wiem to wenerolog i dermatolog to często to samo to pewnie będzie tak samo. Najlepiej zapisz się prywatnie. Prywatnie dobry wenerolog pracuje na ulicy Skłodowskiej. Konkretnie pani Oliwia Komorowska Młoda lekarka ale o dużej wiedzy. Swoja drogą to czy chlamydią nie można się zarazić jedynie przez kontakty seksualne?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja zapisywałam dziecko do dermatologa (przypomnę: w tej samej przychodni jest wenerolog), termin w ciągu 2-3 tygodni. Warto wrzucić w wyszukiwarkę nazwę specjalisty i "najkrótsze terminy" - w ten sposób wielokrotnie udało mi się znaleźć dość krótki termin oczekiwania do wybranego specjalisty.

No właśnie nie. Sama kiedyś myslałam,ze zarazenie nie jest możliwe w taki sposób ale potem wyczytałam,że jednak mozna złapać to na basenie i wiele osob właśnie w ten sposób to łapie. Masz jakiś kontakt?

Trzymaj: 513 350 082

Nie trzeba mieć skierowania. Tak jak wcześniej ktoś napisał - u dr Michajłowskiego można zrobić od ręki badania - szybko i profesjonalnie z fachową poradą. Podaję numer tel: ☎ +48 794 421 332

lepiej się nie bzykać. Ptaszek na supełek a piwonia -pas cnoty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ty d**ilu

Znów te natrętne reklamy dr Michajłowskiego! To robi się już naprawdę męczące. Lekarza powinny promować efekty jego pracy i zadowolenie pacjentów, a nie nachalne, mało inteligentne reklamy i rzekome rekomendacje Pani Ani, Krysi, Zosi...Dajcie już spokój!

Inne tematy z forum Zdrowie

Stres w pracy (36 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Wrażliwa skóra twarzy (60 odpowiedzi)

Jaki żel do mycia twarzy skóra wrażliwa będzie najlepszy? A może coś innego np.jakieś mleczko?...

Polecicie jakieś dobre męskie perfumy? (18 odpowiedzi)

W cenie do max 200 złotych ( na pewno nie dam za perfumy 5 stów jak zdarza sie niektorym)....

do góry