Widok

Czy duże znaczy lepsze?

Witam,
Jesteśmy z żoną na początku urządzania nowo kupionego mieszkania i zastanawiamy się, czym kierować się przy podejmowaniu decyzji o zakupie konkretnych mebli, wyposażenia itd. Część znajomych poleca zakup u regionalnych producentów, stolarzy, utrzymując, że otrzymują dobrą jakość za niewygórowaną cenę, rezygnując świadomie z całego zaplecza, serwisu, zarządzania jakością, gwarancji itd. Inni zaś twierdzą, że żaden pojedynczy producent mebli nie jest w stanie dotrzymać kroku wielkim firmom i należy skupić się właśnie na nich. Tam właśnie znajdzie się najwyższej klasy towar, za niską cenę, gdyż można skorzystać na efekcie skali i tylko koncerny przy tak dużej produkcji są w stanie przygotować optymalną ofertę. Chcielibyśmy poznać Państwa zdanie. Bardzo proszę potraktować to jako rzeczową dyskusję potwierdzoną argumentami, a nie gonitwę firm uprawiającą "marketing szeptany" (przedstawicielom firm dziękujemy za reklamę).
Pozdrawiamy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam

Niedawno zrobiłem błąd decydując się na stolarza którego polecił mi kolega z pracy z tego co wiem robił kuchnie także 2 innym osobom z mojej pracy i wszyscy byli zadowoleni. Piszę o tym bo właśnie opinia kolegi była decydująca. Ciężko mi mówić o gwarancji i zarządzaniu jakością ponieważ kuchnia montaż rozpoczął się 2 tygodnie po terminie, kuchnia miała wiele wad i usterek które do dnia dzisiejszego nie zostały usunięte, a stolarz nie odbierał telefonu. Poprosiłem o pomoc kolegę który mi polecił tego stolarza okazało się, że to jego szwagier i udało się z nim skontaktować. Spotkaliśmy się u niego w domu i Pan stolarz obiecał, że teraz już dokończy zlecenie. Na pytanie dlaczego to tak długo trwa i dlaczego nie odbiera telefonów powiedział, że ma problemy z kasą i nie miał za co odebrać towaru, nadmienię, że ja wpłaciłem 90% wartości mebli. Podsumowując cena u stolarza była bardziej atrakcyjna niż w salonie. Jakość mebli po usunięciu wad do przyjęcia. Serwis i gwarancja jak w opisie.

Bartek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam
ja popieram też wziąłem kafelkarza z polecenia było niby ok ale sporo szczegółów nie dopracowanych... ciężko trafić...
wiem że miało być bez reklam ale proszę chociaż spojrzeć na zdjęcia zapewniam dokładność http://ogloszenia.trojmiasto.pl/meble/kuchnie-na-wymiar-ogl4554293.html
możemy się spotkać zawsze coś ustalić pozdrawiam
Jakies 5 lat temu kupilem kuchnie od duzego uznanego na rynku producenta obecnie zmieniamy mieszkanie i bedziemy robili nowe meble. Z pierwsza kuchnia nie bylo problemow. w ciagu 5 lat reklamowalismy blat laminowany ale powodem bya uszkodzona zmywarka jak stwierdzil serwis mimo wsztstko firma bezplatnie wymienila blat na nowy raczej niespotykane. po 2 latach chcielismy domowic jeszcze 2 szafki i z tym nie bylo problemu ten sam kolor itd. pozatym z kuchnia nic nie trzeba bylo robic i wyglada dalej jak nowa. mam porownanie poniewaz znajomi robili kuchnie u stolarza byla tansza ale zupelnie z innych materialow. mieli duzy problem z realizacja ktora trwala chyba z 3 miesiace do momentu az wszystko bylo gotowe, gwarancji zadnej poniewaz stolarz zminil numer. Wiec byli zmuszeni dokonywac napraw na wlasny koszt i wiem, ze nie mogli dobrac ponownie kolorow jakie mieli w swojej kuchni

pozdrawiam
karol
Z kolei moi znajomi zamawiali meble kuchenne i do salonu u stolarza z Lęborka. Meble są śliczne, dobrej jakości, super wykonanie. Cenowo - porównywalnie z meblami "firmowymi". Jak więc widać wszystko zależy jak się trafi

Inne tematy z forum Co kupić - wyposażenie

gdzie kupić rolety (84 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

Aranżacja wnętrz/ wyposażenie (35 odpowiedzi)

Niebawem wraz z moim narzeczonym w końcu przeprowadzamy się do nowego mieszkania. Póki co panele...

drzwi wewnętrzne. białe? (51 odpowiedzi)

zastanawiam sie czy są "modne" białe drzwi wewnętrzne? w mieszkaniu. jakie są plusy i minusy...

do góry