Widok

Czy golicie się do...ginekologa?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No właśnie, oto moje pytanie. Czy w dzisiejszych czasach, gdzie wśród młodych kobiet ciężko jest spotkać niewydepilowane nogi, czy pachy, rzeczą naturalną powinny być wydepilowane miejsca intymne szczególnie przed wizytą w gabinecie ginekologicznym? Pytam, bo ja tego nie robię, a zastanawiam się czy powinnam. Na innych forach dziewczyny pisały, że depilacja intymna jest oczywistą sprawą, bo włoski świadczyłyby o braku higieny. Teraz zastanawiam się, czy mój lekarz kiedykolwiek pomyślał o mnie jak o kobiecie niezadbanej. Czy lekarze ginekolodzy zarówno mężczyżni, jak i kobiety wogóle zwracają uwagę na to, czy pacjentka poddała się depilacji, czy nie. Dla mnie higiena polega na dokładnym umyciu się i czystej bieliżnie, ale może się mylę? Ciekawa jestem waszych opinii.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to kwestia gustu, chociaz mnie to się nie podoba po prostu. Moze to skutki cywilizacji i lansowania ogolonych babek ale cóż, ja depiluje wszystko ( i sama i u kosmetyczki, zalezy czy jestem w Gda czy w domu) ciepłym woskiem, plastrami, mam maszynę do wosku wosk we wkladach i sobie robie, chociaz nie tak dobrze jak kosmetyczka.

Jestem brunetką i też mam bujne owłosienie i robię wszystko, nogi do kolan, co drugą depilację z biodrami, ręce do łokci, co druga depilacja całe, pachy robię depilatorem, bo szybciej i nie ma problemu z woskiem, bikini całe, az do pleców ;) woskiem, i wąsik też woskiem, brwi normalnie reguluje.

Tez jestem zwolennikiem całkowitego braku owołsienia u kobiet poza głową....

Tylko jak pewnie niektóre wiedzą, trochę często przesadzam z higienicznością więc pewnie dlatego to robię, jak pomyślę o jakies bakterii z moczu która zostaje na włosku....bleeeeee, strasznie mi wyboraznia chodzi ze tam to cały już cyrk wirusów i bakterii tańczy i śpiewa :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
emenems - dobre z ta bakterią z moczu :) ale to i męża powinnaś wydepilować gdzie niegdzie hehe aby było zawsze sterylnie :P
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
No nie wyśmiewałabym tej matki natury, wiadomo teraz owłosienie kojarzy się źle i nawet mężczyznom przestaje to "wypadać" słyszałam, że w jakimś kraju (nie pamiętamw w jakim a nie chcę zmyślać) mężczyźni golą nogi! i jak zobaczyli naszego polaka mamuta to byli oburzeni ;)

Ja chyba aż takiej przemiany nie przeszłam bo wydepilowany facet to dla mnie z deko za dużo ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
W odpowiedzi na pytanie w temacie: ZAWSZE. I nie tylko do gina.

Obrzydlistwo tfu !

:p
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7
jenyy co za wątek? Przecież to jest indywidualna sprawa każdej kobiety i na tyle intymna i osobista że chyba nie powinna być wyśmiewana przez innych.
To tak jak by kogoś zapytać czy uprawia seks analny ze swoim partnerem? I co to kogo obchodzi????? Jedni uprawiają inni nie. Dla jednych to cudne przeżycie dla innych ohydne i niemoralne. Ale nie widzę powodu dla którego trzebaby się z tym uzewnętrzniać, tak jak i w tym temacie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
No tak.
Ale skoro
Pani zapytała i znalazły się osoby które odpowiedziały to widocznie nie jest to dla nich tak zamknięty temat. I tak intymny że nie można się wypowiedzieć.

:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziś wszyscy się uzewnętrzniają.
Wystarczy zadać beznadziejnie głupkowate pytanie, a cała masa chętnych się otworzy.
Niczym za sprawą magicznej różdżki :D
Czyż nie zadziwiające?

Nie znam Was, a wiem co macie między nogami :D
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
ależ się uśmiałam przez ten wątek:)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dla mnie nie sam wątek jest intrygujący, ale fakt, że autorka chce golić sie dla ginekologa, bo coś sobie pomysli... niż sama dla siebie.... dziwne... skoro jej to pasi, po co robić 'na pokaz'? nie sądzę, aby gin nad każdą 'fryzurą' swojej pacjentki się skupiał.... on już swoje widział i tyle :))))
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
odpowiadając na pytanie - uważam ze obie płcie powinny usówac owłosienie pod pachami i w miejscach intymnych - to nei sredniowiecze ze włosy stanowiły zabezpieczenie, bo terazludzie bardziej sbają o higiene i to nei jest potrzebne
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
wystarczy że ktoś ma bujne owłosienie na nogach albo pod pachami i już sie uzewnętrznia, nie trzeba do tego forum :P

A można zapytać panie żyjace w zgodzie z naturą czy depilują sobie brwi? Czy chodzą z jedną brwią? Czy z krzaczorami jak Rewiński?
A ewentualny wąsik?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bimka...a co Cie to obchodzi? :D
Nie wypowiadam sie w tym watku, uwazam, ze to sprawa osobista kazdej kobiety,a nie temat do omawiania na forum, ale ta rozmowa zaczyna nabierac tonu - co jest prawidlowe, a co nie i kto jest brudasem :D rany... Co to kogo obchodzi co druga laska ma miedzy nogami? :) a niech sobie ma warkocze, koki, loki, ja tam zagladac nie bede :D
A lekarz tez ma raczej gdzies jak wygladaja Wasze miejsca intymne. On bada Was wewnatrz (!). To tak jakbyscie sie zastanawialy, czy dentysta bedzie zwracal uwage na Wasz makijaz :>
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Nie wypowiadam sie w tym watku"

- he???

Prawdę mówiąc brwi to można sobie obejrzeć na ulicy albo na FB ;)
ale dawno już nie widziałam kobiety która choć troszkę by sobie nie regulowała (chyba że nie ma takiej potrzeby)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"To tak jakbyscie sie zastanawialy, czy dentysta bedzie zwracal uwage na Wasz makijaz :>"

- no właśnie! A zwraca???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dla mnie i tak najlepszy jest maz pedofil ;D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie wypowiadam sie w tym watku...na temat tego gdzie mam wlosy, a gdzie nie :) ... Lol :) sam fakt ze taki temat ma tyle szczerych i jakze obrazowych odpowiedzi bawi mnie niezmiernie:))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
zawsze jestem wydepilowana a nie tylko na specjalne okazje np. ginekolog.

chodze na paste cukrowa i zawsze na 0 sie depiluje. po tylu zabiegach co przeszlam to malo wloskow mi odrasta. a i meza pedofila nie mam :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
maz pedofil wygrywa!

wspolczuje tej pustej dziewczynie i jej mezowi- co za pataologia! zeby tak myslec o mezu!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
to ja jestem chyba pedofilem w naszym związku :D hahahah
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry