Widok

Czy golicie się do...ginekologa?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No właśnie, oto moje pytanie. Czy w dzisiejszych czasach, gdzie wśród młodych kobiet ciężko jest spotkać niewydepilowane nogi, czy pachy, rzeczą naturalną powinny być wydepilowane miejsca intymne szczególnie przed wizytą w gabinecie ginekologicznym? Pytam, bo ja tego nie robię, a zastanawiam się czy powinnam. Na innych forach dziewczyny pisały, że depilacja intymna jest oczywistą sprawą, bo włoski świadczyłyby o braku higieny. Teraz zastanawiam się, czy mój lekarz kiedykolwiek pomyślał o mnie jak o kobiecie niezadbanej. Czy lekarze ginekolodzy zarówno mężczyżni, jak i kobiety wogóle zwracają uwagę na to, czy pacjentka poddała się depilacji, czy nie. Dla mnie higiena polega na dokładnym umyciu się i czystej bieliżnie, ale może się mylę? Ciekawa jestem waszych opinii.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
co ma lekarz, do fryzury? osobiście chodze raz na miesiac /dwa do kosmetyczki na depilację cukrową i na pewno nie dla ginekologa hehe:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ktos napisal bodajze kasia31 ze nie ogolic sie w tym miejscu to fuj! fuj to moze byc wtedy kiedy sie smierdzi, ma brudne majtki i jest flejem ! gole sie standartowo pod pachami i nogi , okolice bikini zazwyczaj w okresie letnim kiedy wychodze na plaze, moj ginekolog dawno temu powiedzial mi - a bylam wtedy wygolona w tym miejscu - " moze facetow to kreci ale napewno nie sprzyja to zdrowiu gdyz to owlosienie stanowi bariere ochronna przed infekcjami " i mial racje . Mojemu mezowi to nie przeszkadza , zreszta nie obnazam sie przed nikim innym procz niego a to czy sie gole czy nie to moja osobista sprawa i stwierdzenia ze takie cos to fuj to troche nie na miejscu.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2
nikt nie lubi włosów z zębów wyciągać w sumie...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9
oj tam wtedy nie potrzeba już nitki dentystycznej ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dalej uwazam ze to fuj jest
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
Szkoda ,że wasze mamusie nie zaglądają na to forum.
W tym wątku by z wami pojechały na maxa.
Nie wiem czy wiecie iż jakieś 15 lat wcześniej funkcjonował model
iż golenie jest FFFFFFFuuuuuuuuuuuujjjjjjjjj.
Stąd łysy wzgórek , to mąż pedofil.
Teraz trendy jest depilacja wszystkiego.
Co do brwi też ,przecież można zrobić sobie kształtne barwnikiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
A i rozumiem ,że 15lat wcześniej dla 25/30 latki jest średniowieczem
,ale jesteśmy w różnym przedziale wiekowym.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
A niech zagląda !!! moja mam ma 60 lat, i razem z iostrami ją pilnujemy zeby się nei zpausciła :D sama mowi, ze fajnie ze ma 3 córki to przynajmniej nie pozwolą jej zrobic z siebie pośmiewiska
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10
Moja mama ma 65lat i męża ,ja się do niej nie wtrącam. Ani się nie zapuszcza ,ani robi pośmiewiska z siebie. Czasami lepiej się ubierze niż
40latka. Zawsze elegancko ,nie ekstrawagancko. Kobiety które mają
stałych partnerów lub mężów w tym wieku jakoś umieją obyć si ę bez
rad 3 córek.
Ostatnio jedna z forumek szukała sukienki dla mamy i wybrała propozycję dla 40 latki ,a nie osoby lat 60 . Chyba wybrała pod swój gust.
Jako że ja jestem starą mężatką ,wiem że mody się zmieniają.
Niektóre z nas mają partnerów którzy wygolenie łona u kobiety traktują
jako pedofilię i jest to spowodowane wychowaniem w trochę
innych kanonach.
Można się wydepilować wszędzie ,tylko po co?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
jeszcze raz, po co ? dla wygody i higieny, jak mam jeszcze raz dosłonie tłumaczyc, to jezeli masz okolice intymne zarośnięte to zostawiasz zarazki po kazdym sikaniu i podczas meisiączki chyba ze po kazdej wizycie w toalecie się podmywasz - mało dosadnie ??

MOja mama ma meza od 35 lat tego samego i co z teog ? jakby go słuchała w co ma się ubrac albo jaka miec fryzurę....matko, masakra by była.

a powtórzę za forumkami, jezeli ogolona kobieta kojarzy się z dzieckiem, to taki facet ma problem, i tak, jest pedofilem skoro w dorosłej kobiecie widzi dziecko - kazdy widzi co chce....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
p.s. a oprócz owłosienia intymnego, które podobno słuzy ochornie i mozna się zgodzic lub nie - czemu służa włosy na nogach rekach pod pachami i pod nosem ?? hmmmm....ochornie przed mrozem ? to chyba działa jako neizastapiony środek antykoncepcyjny...masz 100% pewnosci ze nikt Cie nie tknie ...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8
Emenems - zgadzam się w 100% :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Wy tak o tym częstym podmywaniu. A każdy ginekolog oprócz tego, że całkowita depilacja nie jest wskazana powie również, że zbyt częste mycie okolic intymnych może również przyczynić się do łapania częstych infekcji. Częste to mam na myśli kilka razy dziennie. A nie rano i wieczorem, by było jasno.
Tak samo jak nie są zwolennikami płynów do higieny intymnej itp...

A jednak golimy się, myjemy kilka razy dziennie oraz używamy płynów...i żyjemy...
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Emenems masz racje :P

"A jednak golimy się, myjemy kilka razy dziennie oraz używamy płynów...i żyjemy..."

- i każda kobieta musi mieć pod ręką Clotrimazolum ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mi sie wydaje że to sprawa indywidualna czy sie kobieta w ogole goli czy sie nie goli ( mówie tu o okolicach intymnych) Pachy to już w dzisiejszych czasach chyba norma chociaż .... teraz w lecie zdażają sie panie z bujnym owłosieniem pach :)))) w ciąży mi sie nie chciało gimnastykować ale sie nie przejmowałam buszem:))) nogi tez miałam owłosione bo nie dawałam rady sie wyginać a męza pod ręką nie było. życie no :))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przepraszam,ale nie chcę być złośliwa."Emenems" przy takim podejściu,jak i z innych wątków nie dziwię się,że nie możesz dać mężowi potomka i tylko pomagasz w wychowaniu pasierbicy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15
http://demotywatory.pl/3426315/Pier*ole-nie-gole-

xy to żeś pojechała - głowa w piach i m...a w kubeł na twoim miejscu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
xyz super ten link hehe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
za bardzo nei rozumiem całej wypowiedzi ?? co ma piernik do wiatraka ?/ poprosze łopatologicznie, bo słabo mi idzie golenie się między nogami do wychowywania córki męża
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
xyz-"wal" się,nie zrozumiałaś to spoko,nie mój biznes.Mam już napewno sporo lat więcej niż Ty i jakoś od ponad 20lat tego samego męża,4 dzieci i nie ulegam szaleństwu,golę się jak czuję taką potrzebę i nie ma to nic wspólnego z podobaniem się jakiemukolwiek mężczyźnie.A odnośnie "emenemes" nie chciałam być złośliwa,ale jak ktoś ma takie podejście do życia to "sorry Winnetou" ale nie dziw się pewnym trudnościom-wiadomo każda chciałaby mieć figurę modelki,niestety po porodzie bywa różnie i chyba Ona sama wie do czego "piję".
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry