Widok

Czy golicie się do...ginekologa?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No właśnie, oto moje pytanie. Czy w dzisiejszych czasach, gdzie wśród młodych kobiet ciężko jest spotkać niewydepilowane nogi, czy pachy, rzeczą naturalną powinny być wydepilowane miejsca intymne szczególnie przed wizytą w gabinecie ginekologicznym? Pytam, bo ja tego nie robię, a zastanawiam się czy powinnam. Na innych forach dziewczyny pisały, że depilacja intymna jest oczywistą sprawą, bo włoski świadczyłyby o braku higieny. Teraz zastanawiam się, czy mój lekarz kiedykolwiek pomyślał o mnie jak o kobiecie niezadbanej. Czy lekarze ginekolodzy zarówno mężczyżni, jak i kobiety wogóle zwracają uwagę na to, czy pacjentka poddała się depilacji, czy nie. Dla mnie higiena polega na dokładnym umyciu się i czystej bieliżnie, ale może się mylę? Ciekawa jestem waszych opinii.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
"a jak sie zapuszcze(i nie mowa tu o bikini) to jest przyjemniej i nie trzeba uzywac wkladek"

- nie trzeba używać wkładek, bo sie wszystko na włochach osadza :P

Mi jest lepiej bez owłosienia, po prostu lepiej. Pomijajac różne wady i zalety posiadania czy nieposiadania włosów w różnych miejscach wolę być ogolona i tyle.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
ahahahahaha nooo to ja w drugą stronę nie wyobrażam sobie nic tam nie mieć!!!!! oczywiście ładna fryzurka wskazana ale żeby nic takie zeeeerrrooooo /golenie do zera only do porodu/??????? o fuj dorosła goła p.... blech jak to wygląda takie łyse nieseksowne /wg 99% płci męskiej;p)
czekam do 90 wtedy naturalnie się przerzedzi
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7
ale wy jestescie zacietrzewione z tym ze owlosienie to brak higieny i syf

niewazne co sie tam ma wazne zeby czyscic, a ja sie czuje bardziej brudna jak jestem tam na zero(poza wzgorkiem, bo tam zawsze cos jest, nie mam meza pedofila) jakos tak wszystko zaraz jest bardziej fe i bardziej spocone, a jak sie zapuszcze(i nie mowa tu o bikini) to jest przyjemniej i nie trzeba uzywac wkladek, tylko w miesiaczke roznie, ale jak uzywam tamponow to nie ma znaczenia , a i tak w te dni myje sie kilka razy dziennie.
a najwygodniej miec bidet.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11
eh... jakbym miała kasę też bym poszła na laserową depilację wszystkiego... i problem z głowy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki PM.kurcze zapomniałam co do ctr,ale to utrudnia pisanie,upsss.\Dziekuję!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czekolada-chilli ctrl+shift :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi się przypomniało jak rodziłam poprzednią córkę to pojechałam do połowy ogolona, bo w innym wypadku mogłabym urodzić w łazience ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurcye mam cos y klawiatura,jak to cofnac
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zaintrygowana,jezeli dobrze Ci z tym,ze hmm jestes zarosnieta to ok,ja czuje sie swietnie gdz jestem gladziutka jak niemowle,Tobie moze odpowiadac zarost i nie neguje,kazdz jest innz,natomast robic cos pod publike,bo ginekolog,bo inni nie jest zdrowe,ja nie wzobrazam sobie miec jakies wosy.Od wryesnia ide na depilacje laserowa wszstkiego,bz miec spokoj na cale zycie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Czyli ogólnie kobiety mają przerąbane ;-) Trzeba znależć czas, bo zawsze TRZEBA być wydepilowaną wszędzie oprócz głowy, a jednak taka depilacja czy to nóg, czy pach, czy tam na dole trochę czasu pochłania, do tego makijaż, fryzura, nienaganna sylwetka i uśmiech na twarzy obowiązkowo. Co za czasy, chyba też zacznę, jak mus to mus, by nie odstawać od normy, to w latach 80 faktycznie było lepiej ;-) Aż strach pomyśleć co mój ginekolog myślał o mnie. Nie wiedziałam, że z tak błahego powodu mogę mieć problem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Novia8 hello a co ma żel do owłosienia,bo ja tak ciężko jarząca jestem,ale może tak jak Ty nie wyłapałam sarkazmu ;P .
I w pełni popieram czekoladę-chili-ginekolog to nie powód do depilacji.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie czytałam wątku,ale ja jestem ogolona zawsze i wszędzie,ginekolog to żaden powód by się wydepilować.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
dla mnie jest to obrzydliwe jak kobieta ma GDZIEKOLWIEK włosy prócz na głowie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11
Nigdy nie goliłam, nie golę i nie będę golic i jest mi z tym dobrze.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7
nogi i pachy też w gratisie włochate...
chodzić z takimi chaszczami wszędzie???
Modne to było, ale w latach 80-tych :P
teraz nawet faceci się golą wszędzie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
mi matka natura dała wąsy, mam ich nie depilować?:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Asiuniab73 - fajnie że mogłam humor poprawić :))
Mnie też śmieszy teksty w stylu o matce naturze:))) czyli żelu pod prysznic też nie mam używać a szorować się piaskiem? hehe
A jak tak obstawiasz matkę naturę to rozumiem że pach, nóg też sobie nie golisz/depilujesz? WoW :))))))) no przeciez po coś te włoski też tam rosną no nie?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6
a fuj...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja nawet do porodu się ogoliłam...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sorki,że tak trochę poza tematem,ale rozbawiła mnie ta wypowiedź Novia8,cyt."Sorki ale nie wyobrażam sobie żeby tam coś mieć :)
Dla mnie owłosienie to brak higieny, no przecież jak się ma okres to tam jest to brudne i poklejone." to znaczy,że główkę też golisz,bo to też owłosienie.No bez przesady he he :) po coś "matka natura"te włoski tam umieściła,jakby były niepotrzebne to by nie rosły.Pozdrawiam.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry