Widok
Na początku lipca miałam naciętą ropień/torbiel włosowatą. nacięcie już się zagoiło ale jeszcze świeze. I chyba to cholerstwo powróciło :( Za pierwszym razem lekarz (jeszcze jak nie było cięcia) przypisał mi detreomecynę 2% do smarowania. I zastanawiam się czy mogę sobie opatrunek z tej maści zrobic. Ale czytając ulotkę o skutkach ubocznych zastanawiam się czy mogę na tą świeżo zrośniętą ranę?
Lekarzem nie jestem, ale bardzo interesuję sie lekami wszelkiej maści.
Zrób sobie opatrunek z maści ichtiolowej. Znam ją od samego dziciństwa, mój Dziadek jej używa i cała rodzina.
Maść ichtiolowa ładnie ściąga wszelkie syfy, czyraki, wrzody (sama używam, jak mi sie nie chce jakiś syf uformować).
Tylko nie można jej stosować na otwartą ranę. Ale jak Ci się zbiera - masz już zarośniętą rankę, to będzie najlepsze wyjście. A później zobaczysz, albo sam pęknie, albo do lekarza na przecięcie i wtedy już smaruj antybiotykiem.
tylko uważaj bo jest brązowa i brudzi, ale pod opatrunek sie nada.
Zrób sobie opatrunek z maści ichtiolowej. Znam ją od samego dziciństwa, mój Dziadek jej używa i cała rodzina.
Maść ichtiolowa ładnie ściąga wszelkie syfy, czyraki, wrzody (sama używam, jak mi sie nie chce jakiś syf uformować).
Tylko nie można jej stosować na otwartą ranę. Ale jak Ci się zbiera - masz już zarośniętą rankę, to będzie najlepsze wyjście. A później zobaczysz, albo sam pęknie, albo do lekarza na przecięcie i wtedy już smaruj antybiotykiem.
tylko uważaj bo jest brązowa i brudzi, ale pod opatrunek sie nada.