Widok

Czy jest na forum lekarz :P ?

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Albo farmaceuta - ktoś kto ma pojęcie o lekach mam pytanko :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a o co chcesz zapytać ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na początku lipca miałam naciętą ropień/torbiel włosowatą. nacięcie już się zagoiło ale jeszcze świeze. I chyba to cholerstwo powróciło :( Za pierwszym razem lekarz (jeszcze jak nie było cięcia) przypisał mi detreomecynę 2% do smarowania. I zastanawiam się czy mogę sobie opatrunek z tej maści zrobic. Ale czytając ulotkę o skutkach ubocznych zastanawiam się czy mogę na tą świeżo zrośniętą ranę?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lekarzem nie jestem, ale bardzo interesuję sie lekami wszelkiej maści.

Zrób sobie opatrunek z maści ichtiolowej. Znam ją od samego dziciństwa, mój Dziadek jej używa i cała rodzina.
Maść ichtiolowa ładnie ściąga wszelkie syfy, czyraki, wrzody (sama używam, jak mi sie nie chce jakiś syf uformować).
Tylko nie można jej stosować na otwartą ranę. Ale jak Ci się zbiera - masz już zarośniętą rankę, to będzie najlepsze wyjście. A później zobaczysz, albo sam pęknie, albo do lekarza na przecięcie i wtedy już smaruj antybiotykiem.
tylko uważaj bo jest brązowa i brudzi, ale pod opatrunek sie nada.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pytanie już nie aktualne. W nocy mi pękło muszę iśc i tak do lekarza :(
Maść ichtiolowa już nie brudzi i nie śmierdzi,potwierdzam super ściąga wszelkiego rodzaju czyraki i ropienie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

do góry