Widok

Czy jestem sama?

Wszystko pięknie. Czuję się częścią i bliżej Źródła.
Odrzucam utopię dążenia do ideału na rzecz bycia po prostu człowiekiem.
Dobrze mi i marzę by rozumieć się bez słów z innymi, którzy dzielą ten stan...
Jednak w moim systemie jest miejsce na stan, który właśnie potęguje się!
Dokładnie taki stan:

http://img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201305/1368053516_azwkdu_600.jpg

Słowa tracą sens a aparat mowy przestaje mieć rację bytu w kontaktach z taboretami...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
> udało ożywić Forum
Po to wrócił, taki forumowy Feniks :)
> nawet nie dostałem koszuli z logiem, że o czapeczce z autografem prezesa nawet nie wspomnę:(

>Tak podejrzewałem.:D

Tak czy inaczej trzeba przyznać, że się Antyspołecznemu udało ożywić Forum, bo już nie nadanżam z czytaniem, o pisaniu nie wspominając ;)
> Turkus to nie mój kolor

Masz rację. Mój również nie.
Mogłem wybrać dowolny... wybrałem turkusowy w hołdzie pewnym sweterkom, ale to zbyt intymne, żeby na forum wyciągać :D

> zawsze wychodzę stąd ze znajomością, której poświęcam później zdecydowanie więcej czasu niż powinienem:d

Taka karma tego Forum :D
Turkus to nie mój kolor:p Twój chyba też nie, skoro musiałeś się odświętnie zalogować, bym mógł go zobaczyć:)

Awersji do ludzi też nie mam. Odwiedziny forum nie są dla mnie substytutem kontaktu z ludźmi, ale raczej odpoczynkiem od niego.
Choć niezbyt praktycznym, bo zawsze wychodzę stąd ze znajomością, której poświęcam później zdecydowanie więcej czasu niż powinienem:d

Inną kwestią jest jakość wszelakich moich kontaktów z ludźmi. Lecz to chyba nie tylko mój problem? Takie czasy. Ilość wzrasta, jakość spada:(
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
> W realnych spotkaniach ludzkość jest szalenie męcząca, chociaż, jak wiesz, i takowe odbywam.

Czyli.. spotkania te są formą ascezy? ;>

> chętnie rozmawiam, gdy mam na to ochotę, a nie gdy muszę. I z kim chcę, a nie z kim wypada.

Czy na Forum w ogóle funkcjonuje pojęcie "rozmowy z kimś, bo wypada"?
Każdy z nas tu jest, kiedy chce i jak chce.
Nie różnisz się pod tym względem od kogokolwiek. Wszyscy tutaj funkcjonują z własnej, nieprzymuszonej woli.

Masz "nieco niestandardowe" realia, ułatwiające Ci złapać dystans do pierdół. Jak również. dające Ci czas do refleksji i autorefleksji.
Tego Ci trochę zazdroszczę, chociaż sam tez na tyle ogarnąłem rzeczywistość, żeby umieć stanąć nieco obok niej. Ale Ty to wiesz :D

> za wyjątkiem pojedynczych osobników, których uważam po prostu za brzydkich.

Mówisz o estetyce czy brzydocie wewnętrznej? Ta pierwsza jest niezbyt istotną wadą powierzchni. Drugiej żaden makijaż nie pomoże :/
Jest całkowitą nieprawdą, że mam awersję do ludzi. Nie mam i nigdy nie miałem, może za wyjątkiem pojedynczych osobników, których uważam po prostu za brzydkich.
Ja po prostu chętnie rozmawiam, gdy mam na to ochotę, a nie gdy muszę. I z kim chcę, a nie z kim wypada.
W realnych spotkaniach ludzkość jest szalenie męcząca, chociaż, jak wiesz, i takowe odbywam.
> nawet nie dostałem koszuli z logiem, że o czapeczce z autografem prezesa nawet nie wspomnę:(

Tak podejrzewałem.:D
Ja chociaż turkusowy nick wysępiłem :]

> Nie umiem z Wami żyć, ale i bez Was mi trudno:D

Coś jak BTmF.. awersja do ludzi, ale bez Forum nie miałby komu o niej opowiedzieć :D
To nie bagatelka, to pewnie okruszki zablokowały Ci klawisz z zerem;)

A tak poważnie, to zdefiniuj "ginie". Jeśli bowiem mówisz "ginie" w całej okazałości tego słowa, to oczywistym jest, że chrześcijanie giną odkąd istnieją i będą ginąć tak długo jak istnieć będą. Jedynym rozwiązaniem by nie ginęli, to zabić ich wszystkim. Wierz lub nie, ale po ostatnim już żaden nie zginie - to stała zasada!:)
A jeśli masz pretensje, że giną, to idź z tym do Boga, czy w co tam sobie wierzysz. Nie ja projektowałem śmiertelność organizmów żywych.

A to że giną, i to przez żelastwo, skłania mnie do pytania, za kogo uważasz twórców samochodów, samolotów, rowerów czy pociągów? Masowych morderców?;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Przez 50 lat, rocznie ginie 100000 chrzescijan, to ile razem ? Dla Ciebie bagatelka? Już nie wspominam tych milionów Chińczyków.
"Rzycia" ;) to jesień średniowiecza ha ha

Idę... Pójdę... Spoważnieć :)
Życia? ;)
U mnie już jesień ;)
Podobno wzięłaś do jesieni, a wciąż jesteś ;)
Hm... Machasz tą "swoją" stopką tak raźnie, że chyba wezmę urlop od forum. Dobry powód ha ha
Nic mi nie płacą:(
Tyle lat ciężkiej pracy "ku chwale portalu" i nawet nie dostałem koszuli z logiem, że o czapeczce z autografem prezesa nawet nie wspomnę:(

Jeśli rozmawiałem z jakimś Zetjotem, to nie była to rozmowa warta zapamiętania:)

A wróciłem jak zawsze, na krótko. Posmaczę się, szybko znudzę i ucieknę, by wrócić za kolejne pół roku do roku:)
Nie umiem z Wami żyć, ale i bez Was mi trudno:D
Przez te wspomniane 50 lat nie ciachali się żelastwem. To były zwykłe dilda:p w porównaniu z żelastwem to zwykła pieszczota:)
A atomówki to całkiem inny świat - wszakże rozmowa dotyczyła zwykłej ludzkiej codzienności, a nie działania odgórnego.
Sugerujesz, że to co zdarzyło się 70 lat temu i trwało przez kolejne 50 lat,, zobaczyłem w lustrze ? A skąd wiesz,że 200 lat temu "ciachali się żelastwem"?

Uważasz, że trzeba być nowoczesnym i walić się atomówkami a nie jakimś tam zardzewiałym żelastwem?
Męczy dosłowność ?
Pisz wiersze, ale i wierszy bez słów nie da się produkować. Błędne koło, wynikające z błędnych założeń.
Istne wejście smoka... Rychło w czas...

https://youtu.be/h3mPnVPe2C8

Poszukam się w lokalizacji Kilo Roger Zero Alfa Kilo India.
Jeszcze nie próbowałam przedawkowania waty cukrowej ;)
Off topic (wybacz, watożerczyni ;)"

@Anty:
Przyznaj się.. administracja Forum Cię przepłaciła, żebyś wrócił i rozruszał forumowy marazm? ;>

A poważnie:
Nie pamiętam, czy miałeś okazje dysput z Zetjotem. Jeśli nie.. to były to najlepiej wydane pieniądze przez administrację Forum :D

A jeszcze poważniej: Fajnie, że wróciłeś.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (205 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry