Widok
Czy ktoras z Was tak miala-usg?
Dziewczyny,mam pytanie:jestem juz troche w tej ciazy i za kazdym razem jak ide na usg to maluch obraca sie tak ze nie widac noska, nawet ciezko bylo zrobic to usg miedzy 11-14 tyg, ledwo ledwo cos tam sie udalo zobaczyc. nawet wczoraj mialam kontrolne usg, zwykle i 4d i akurat przykrywal sie raczka, usta bylo widac, oczka a noska nie.juz nawet jak wchodze do dr to mowi, a to ten co nosa nie pokazuje...podobno zdaza sie to u kilku proc.dzieci.pewnie wszystko jest ok(w koncu ja tez zawsze uciekam d aparatu foto.,hyh) i niepotrzebnie szukam powodu do zmartwien ale chcialabym sie dowiedziec czy komus tez sie tak przytrafilo?
pozdrawiam
pozdrawiam

szczerze to nie pamietam, powiedziala ze na 99proc jest wszystko ok, powiedziala ze prawie bylo widac, tak mi sie zdaje,generalnie mowila zeby sie nie stresowac bo tak sie zdarza...
ale caly czas nie chce pokazac sie z profilu
kregoslup itp wsyztsko widac idealnie , przewaznie odwraca sie do nas pupa...
ale caly czas nie chce pokazac sie z profilu
kregoslup itp wsyztsko widac idealnie , przewaznie odwraca sie do nas pupa...

tylko jest różnica czy nie widać bo nie ma, czy nie widać bo dziecko się zasłania, bo jeśli to drugie to nie ma jak dla mnie w tym nic dziwnego oprócz pecha ;)
to tak jak dzieci często zasłaniają swoje genitalia i też długo nie można rozpoznać płci, a nikt nie podejrzewa w związku z tym, że ich tam nie ma ;)
ale racją jest, że zawsze można spróbować u kogoś innego, albo pójść dwa razy pod rząd, moja kumpela tak miała jak na usg nie było widać pęcherza bo był pusty i w końcu lekarz kazał jej posiedzieć 15 minut przed gabinetem i wtedy jeszcze raz podeszła do badania i okazało się, że wszystko ok.
to tak jak dzieci często zasłaniają swoje genitalia i też długo nie można rozpoznać płci, a nikt nie podejrzewa w związku z tym, że ich tam nie ma ;)
ale racją jest, że zawsze można spróbować u kogoś innego, albo pójść dwa razy pod rząd, moja kumpela tak miała jak na usg nie było widać pęcherza bo był pusty i w końcu lekarz kazał jej posiedzieć 15 minut przed gabinetem i wtedy jeszcze raz podeszła do badania i okazało się, że wszystko ok.
nie widac bo albo tylem odwrocony albo zaslania sie raczka...
lekarz powiedzial ze jedynie przed nastepnym usg moge poprosic malenstwo aby ladnie ulozylo sie do zdjecia.
jesli chodzi o dodatkowe usg to nie bardzo chce poniewaz mialam bardzo duzo tych badan z uwagi na problemy na poczatku ciazy, nie chce dizeciaczka juz streesowac dodatkowymi ultradzwiekami
lekarz powiedzial ze jedynie przed nastepnym usg moge poprosic malenstwo aby ladnie ulozylo sie do zdjecia.
jesli chodzi o dodatkowe usg to nie bardzo chce poniewaz mialam bardzo duzo tych badan z uwagi na problemy na poczatku ciazy, nie chce dizeciaczka juz streesowac dodatkowymi ultradzwiekami

Ale ilość udg nie wpływa na płód!
Czasami na patologii ciąży to i po parę razy w ciągu dnia robią.
Spokojnie
Ja bym sprawdziła, jak pisałam.Nie wierzę, że dziecko zasłania się czymś.To niech badanie trwa dłużej, az rączkę odwróci w innym kierunku.
To jest zbyt ważne badanie, by zwlekać , "bo się dzidzia nie tak ustawiła'>
Bez przesady!
Czasami na patologii ciąży to i po parę razy w ciągu dnia robią.
Spokojnie
Ja bym sprawdziła, jak pisałam.Nie wierzę, że dziecko zasłania się czymś.To niech badanie trwa dłużej, az rączkę odwróci w innym kierunku.
To jest zbyt ważne badanie, by zwlekać , "bo się dzidzia nie tak ustawiła'>
Bez przesady!
Ja bym też proponowala wybrać się gdzie indziej na usg...tym bardziej że dzieciaczek raczej w tym tyg.ciązy się rusza więc na usg powinno juz wiadac wszystko,no chyba ze spi ale raczej za kazdym razem nie trafiasz ze spi,co?
Ale na pewno bedzie dobrze.
Gratuluję wszystkim przyszłym mamą tych okruszków w brzusiu!!!
Ale na pewno bedzie dobrze.
Gratuluję wszystkim przyszłym mamą tych okruszków w brzusiu!!!
Nie masz się czym przejmować mój synek przez całą ciążę nie pokazał ust i też lekarz nie mógł sprawdzić czy wszystko oki. Tek naprawdę to ogólnie nie lubił pokazywać buźki zazwyczaj wpychał ją w łożysko jak w podusię. I wszystko z jego usteczkami i całą resztą jest w porządku, cierpliwości niektórzy nie lubią być fotografowani :) Nawet pobudzanie czymś słodkim nie pomagało. No cóż widocznie ten typ tak ma :)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ultrasonografia, USG – nieinwazyjna, atraumatyczna metoda diagnostyczna, pozwalająca na uzyskanie obrazu przekroju badanego obiektu. Metoda ta wykorzystuje zjawisko rozchodzenia się, rozpraszania oraz odbicia fali ultradźwiękowej na granicy ośrodków, przy założeniu stałej prędkości fali w różnych tkankach równej 1540 m/s.
tak dla informacji dla Pani ktora mowila ze to nie ultradzwieki.
w watku chcialam poradzic sie czy ktoras z Was tak miala a nie czy usg jest szkodliwe czy nie :-)
Pozdrawiam
tak dla informacji dla Pani ktora mowila ze to nie ultradzwieki.
w watku chcialam poradzic sie czy ktoras z Was tak miala a nie czy usg jest szkodliwe czy nie :-)
Pozdrawiam