Widok

Czy ktoś ma fotelik tyłem do kierunku jazdy w Renault Megane?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytanie jak w temacie :) Musimy już kupić drugi fotelik i chciałabym taki montowany tyłem, ale nie wiem, czy w naszym samochodzie się taki zmieści. Oglądałam kiedyś foteliki w Akpolu (nie w Gdynia ani w Gdańsku) i tam sprzedawca twierdził, że takie się w ogóle do wielu samochodów nie mieszczą, ale nie wiem, czy to prawda, bo tam akurat takiego nie mieli i może chcieli wcisnąć to, co mają :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
najlepiej podjedź do Mama i ja i przymierz foteliki :)

my tak zrobiliśmy przed zakupem Maxi-Cosi Mobi :]
nie było problemu :)
Już o tym myślałąm i prawdopodobnie tak zrobimy, ale troche nam tam daleko, więc myślałam, że może jakoś inaczej się tego dowiem. A ile taki Mobi kosztuje?
my płaciliśmy ok 850zł :)

pasuje nam do Nissana Sunny i Lanosa :)

http://www.amvina.se/maxicosi/mobi_carfittinglist.pdf lista aut, do jakich pasuje ten fotelik :] ale najlepiej jeszcze przymierzyć :)
tu się dowiesz, czy pasuje:

http://forum.gazeta.pl/forum/f,97434,Foteliki_Samochodowe.html
wg producenta pasuje też BeSafe Izi Combi X3 bez isofixu:

http://www.hts.no/downloads/manuals/X3carlist/Carlist_Combi_EN.pdf

i z isofixem:

http://www.hts.no/downloads/manuals/X3carlist/Carlist_CombiISOfix_EN.pdf
ja za Mobi płaciłam już 749 bo tyle wtedy kosztował w Bobowózkach, więc wytargowałam w mamaija. W czerwcu jakoś.
Miranda - w tym roku? no proszę :)

my kupowaliśmy rok temu :]
a która generacja megane? nam niby besafe wszedł ale pasażer z przodu musiałby siedzieć przed deską rozdzielczą jak przed stołem:)
kupiliśmy romera safefix na isofix
Nie wiem, która generacja, ale z 2003 roku chyba. No i wiem, że jest na tych listach samochodów, do których te foteliki pasują, tylko się zastanawiałam, jak to wygląda w praktyce. Czy jak się taki fotelik wstawi, to już się przednie siedzenie nie zmieści :P
chyba mój nissan jest mniejszy do megane?

przedni fotel pasażera mieści się ;) ale może na nim siedzieć ktoś niski ;) bo jest mało miejsca na nogi :P
to to jest megane 2:) my mamy megane 3 więc może u Ciebie wejdzie. ale i tak pojedź do mama i ja albo bobowózków bo my testowaliśmy kilka fotelików i nie wszystkie pasowały-telepały się
Dzięki za wszystkie odpowiedzi :) Chcielibyśmy mieć fotelik za kierowcą, ale to chyba nie przejdzie, bo mój mąż jest wysoki i potrzebuje więcej miejsca na nogi i fotel nie może być do przodu dosunięty. A już ten pierwszy fotelik-nosidło mamy tam właściwie na styk :/ Zastanawiam się też, jak długo można dziecko w tym pierwszym wozić, bo wg siatek centylowych 13 kg to średnie dzieci kolo 2 roku osiągają. Mój ma 10 kg z hakiem, a nad główką też jeszcze ma trochę zapasu. Może lepiej w tej sytuacji wozić jak najdłużej w pierwszym?
jak się nie wścieka i mu główka ani nogi nie wystają to niech jeździ w pierwszym

polecam podjechać do bobowózków w gdzinach 9-10 (wtedy jeszcze nie mają oficjalnie sklepu otwartego) i są szefowie-oni się na prawdę znają na tym co tam mają, w normalnych godzinach otwarcia sklepu jest "panienka" która po pytaniu o jakiś model wózka/fotelika otwiera ich stronę i po prostu czyta...
my jak bylismy w mama i ja to fatycznie byl kompetentny chlopak co wszystko wyjasnil ale cenowo odpowiadalo nam w bobowozkach choc tam baba nie bardzo wiedziala co i jak . ale jak nie jestes pewna na 100% lepiej jedz i zmierz bedzie po klopocie.
mieliśmy pierwszy fotelik do 13kg :P zmieniliśmy go na Mobiego jak Gabryś ważył 9kg (rok temu w czerwcu) - miał za wąsko w ramionach :P i czubek głowy już Mu wystawał ;)

u nas też nie ma opcji fotelik za kierowcą - u Mariusza w aucie, bo Mariusz wysoki ;)

ja znowu kurdupel - ale w nissanie fotel muszę mieć na stałe dosunięty(ten przed fotelikiem), bo fotelik jest zamocowany do podłogi na pasach :P a ja muszę sobie fotel podsuwać do jazdy i odsuwać do wysiadania ;) więc za mną foteli też nie może być :P
my mamy fotelik montowany przodem i jak posadze w nim młodą to opiera stopy o fotel kierowcy wiec taki montowany tyłem to chyba jedynie po drugiej stronie samochodu się zmieści - kurcze ten samochód niby taki duży a fotelik wchodzi na styk - ale za to bagażnik pojemny :)
ja mam :) dokladnie w renault megane scenic II. mamy fotelik besafe izi combi x3 z isofixem. idealnie pasuje :)
image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

do góry