Widok

Czy ktoś zna jakieś fajne gry planszowe dla 2 latka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy macie jakieś sprawdzone gdy planszowe i edukacyjne dla 2 latka i mogłybyście polecić?
Z góry dziękuję :) Szukam inspiracji na drugie urodzinki dla mojego synka :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jedyną grą jak przychodzi mi do głowy dla malucha jest memo.
image
to memo to chyba za trudne dla dwulatka ale to lotto dom moze byc fajne tez sie nad tym zastanawiam
image

image
my gramy w memo ale na zasadzie odwróconych obrazków do góry
image
ah i kupilam malej puzzle 15 elementów to lubi jak je ukladam :)
image
jak moja miała 2latka kupiłam Memo, Spadające Małpki i puzzle najprostsze, i takie z cyferkami Trefla, że trzeba połączyć cyferkę z obrazkiem. Wszystkie się sprawdzają, choć na początku grałyśmy na uproszczonych zasadach.
Polecam te wszystkie gry z granny - sprawdzone, super dla dwulatków :-) Możesz też pomyśleć o memo drewnianym też jest fajne,

my gramy gralismy we wlasna wersje kota w worku - znajdz na obrazkach, potem znajdz cien - ale nie pamietam od jakiego wieku,
teraz to duzy chlopak 3,5 latek to gramy juz na odgaduywanie co tam ma ale nie zwiazujemy oczu tylko daje kartonik pod stolem :)

lubil tez farmera w wersji wlasnej czyli co wypadnie na kostkach to dostaje te zwierzatka z tym ze lis to maly piesek a wilk duzy piesek :) duzo zwierzatek to fajna gra :)

no i domino,memo jedno w reku i szukanie przez odkrywanie takiego samego z zalozenia na zmiane ale w praktyce glownie samo dziecko, rozkladanie talii kart obrazkowych(ale 54karty) po 4ry takie same i w wojne,
a i jeszcze sznurki i dziurki - rewelacja... najpierw pokazywalam gdzie ma wkladac i z ktorej strony zeby wyszyc a yteraz juz sam smiga, i jeszcze kolory wybiera :)
My mielismy memo ale mlody nie lapal i je zjadl,ciezki do nauki jest
Gabryś też dzielnie próbuje układać puzzle :) http://allegro.pl/puzzle-disney-ramkowe-15-el-promocja-i1922781322.html

kupiliśmy tez taką grę http://allegro.pl/handy-manny-zlota-raczka-memo-eichhorn-4727-krakow-i1925433117.html - na zasadzie, że pokazujemy jeden obrazek, a Gabryś am odszukać taki sam :)
*ma oczywiście ;)
my mamy puzzle z zawodami i zwierzętami składające się z 4 elementów

Macis moment i ma ułożone, dzieki tym małym nauczyć się układać duże z 24 elementów (dziecko ma 2,2 lata)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

kolorowanki do druku (31 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

do góry