Widok

Czy miała któraś z Was za dużo wód płodowych pod koniec ciąży ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem w 36 tyg, i usg wykazało za dużo wód, norma to od 5 do 20, ja mam 20. Już się naczytałam o tym i trochę podłamałam ... Zastanawiam się czy jest tu osoba, która miała podobną sytuację? Czy okazało się u Was, ze to taka "uroda" czy było to coś poważnego?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam juz nie pamiętam o ile był przekroczony,gin.kazał codziennie robić ktg a ,że akurat wyjeżdzał na urlop to dał mie skierowanie na patologie w moim przypadku zupełnie bez sensu bo nic złego się nie działo i nie stało,tydzień przed porodem byłam w szpitalu,poród przez cc ale z zupełnie innego powodu niż wielowodzie bo to chyba takim wskazaniem nie jest.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam według lekarki po usg dużo wód,po kilku dniach zrobiła kolejne usg,by porównać i ilośc się zmniejszyła,powiedziała,że dziecko mało ich popijalo chyba w tym momencie..........
jeśli norma do 20 to masz górną granicę i nie powinnaś tak się stresować,co innego jak by wyszlo ci 25
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
pytałam znajomej pielęgniarki,powiedziała,że od 37 ilość wód się zmniejsza
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam. Wynik - ok 40! Miałam ściągane wody przez powłoki brzuszne ale zaraz potem znowu wody się zwiększyły. Urodziłam wcześniaka w w na początku 37 tygodnia - po prostu wód było tak dużo, że zaczęły odchodzić. Dziecko zdrowe - 10 punktów. Nie ma co się stresować za wczasu, będzie na pewno dobrze :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bardzo Wam dziękuję, takie słowa dodają otuchy. Mam wizytę w poniedziałek u swojego gin. Jestem wściekła, bo sama poprosiłam o skierowanie na usg, a lekarz na to, że pod koniec ciąży nie ma takiej potrzeby! Ze USG robi się 3-4 razy w ciągu tych 9 mc, a dodam, że korzystam z pryw. placówki. Ręce mi opadają, za takie przedmiotowe podejście. Jeszcze raz wiellkie dzięki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja widzę sens robienia częstszego USG. Moja ciąża był książkowa - nic złego się nie działo. Aż tu nagle podczas normalnej wizyty (i USG) okazuje się, że wód mam duuużooo za dużo. Gdyby nie USG to nikt by nie wiedział, ile tych wód jest a tak następnego dnia byłam w szpitalu. Tam ściagnęli mi prawie litr wód przez brzuch. Przez dwa tygodnie znowu na tyle urosły, że urodziłam wcześniaka ale gdybym nie miała ściągniętych, to może urodziłabym prawie dwa tygodnie wcześniej - a to dużo w przypadku wcześniaka i rozwoju płuc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hop hop, może ktoś jeszcze się wypowie? u mnie też za dużo wód (niestety nie wiem o ile)..1 z lekarzy dał mi skierowanie na patologię -ale zastanawiam się, czy rzecZywiście jest ot uzasadnione..(39 tc-więc godz ) tuż, tuż) oprócz wod- wszystko ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam trochę dużo, ale póki co nie wybieram się z tego powodu na patologię. Byłam z tym u 2 dobrych lekarzy i im ufam.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

do góry