Widok

Czy nie ma innych imion dla dziewczynek

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Masakra rodzą sie same Julki...w piaskownicy tez Julie i tak wszedzie masakra!!!!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 19
ty jestes masakra, po jakiego grzyba piszesz co chcesz nawiazac rozmowe, nudzisz sie to poczytaj ksiazke z imieniami,
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 16
Za moich czasów rodziły się same Anny :-)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
haha za moich też, na podwórku zawołałeś Ania i co druga dziewczyna się odwracała.
poza tym co ci do tego jak kto swoje dziecko nazywa? masz traume związaną z tym imieniem czy jak?!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
- książkę z imionami
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
lepiej dziecku dac na imie Wacława albo Kunegunda żeby nie było tych samych? paranoja
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
ja mam wrażenie,ze jest cała masa dziewczynek o imieniu weronika lub wiktoria:) Znam tylko jedną małą julkę. No i sporo bardzo udziwnionych imion a takich prostych normalnych kaś to ze świecą szukać. Ale Anie po mału wracają do łask chyba.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja słyszę wszedzie Laura :P
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam Julke i moze byc tysiace Julek na swiecie ale moja, dla mnie, jest jedna jedyna i niepowtarzalna wiec to nie ma znaczenia jak nazwiesz dziecko
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
A Anki w Twoim wieku Ci nie przeszkadzają?

Ja tam nie mam z tym problemu, czy to Julki, Anki, Amelki itd...

Pamiętam jak chodziłam do podstawówki to w klasie miałam chyba z 6 Anek i nie przypominam sobie żebym miała z tym jakikolwiek problem..
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A u nas masa Amelek,Julek,Lenek i Wiktorii:)
image
a mi tam szkoda tych wszystkich Julek i Kubusiów bo wszędzie ich pełno...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3
u mojej córki w klasie są 3 Julki i 3 Wiktorie co stanowi połowe dziewczynek w klasie :D
córcia nr1
image

córcia nr2
image
U nas w przedszkolu podobnie,moja Ola jest jedna i zawsze wiem,która praca jej na wystawie:)
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja szwagierka ma trzech chrześniaków w tym trzech Kubusiów:)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba zazdrościsz. Moja córka też jest Julka i koniec. Trudno. Ja mam na imię Natalia i w mojej klasie w liceum były 4 Natalie a w podstawówce 3, ale nigdy nie zmieniłabym imienia. Mi się inne imię nie podobało niż Julia chyba, że moje. Julka ma imieniny wtedy kiedy ja. Żadna Ania Amelia Aurelia Hermenegilda, Kasia, Karolina, Justyna i inne. Czego Ci szkoda? Każdy wybiera takie jakie mu się podoba. Ja to imię miałam wybrane dawno dawno temu i tak zostało. Nie interesują mnie inne dzieci. Moja Julia jest dla mnie wyjątkowa.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10
taka po prostu moda. kiedyś była na Anny,Agnieszki, Karoliny a teraz jest na Julki,Lenki czy Laury. jak będę miała kiedyś córkę to.będzie Iza chyba, że będzie moda na to imię to wymysle coś innego. Ja zawsze wszędzie byłam jedna i to było i jest super! każdy od razu wie że chodzi o mnie! i wcale nie mam na imię Kunegunda:-):-):-):-)
image
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też zawsze byłam jedna i było ok. a w liceum nagle w klasie trzy Justyny i każda czuła się nieswojo i na baczność stałyśmy jak do odpowiedzi miała iść Justyna......
A ja nazywam się emilia i w podstawówce były nas 3 w klasie i dwie na studiach - i też mojego imienia na żadne nie zamienie ;)

A Julka, bardzo ładne :P
Eee tam ;). Amelki, Emilki, Maje, Julki... Mnostwo ich teraz, ale wszystkie ladne :). Kiedys bylo tak samo tylko: Kasia, Asia, Beata, Agnieszka...
Teraz: Kuba, Mati, Kacper, Olaf, kieyds: Tomek, Marcin, Darek, Bartek...

I zawsze tak bedzie.

Gorzej kiedy pojawia sie Fabienne, czy Kunegunda ;).
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja mam corke Jagode
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja koleżankę Malinę :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi od 15 r życia podobało się to imię i powiedziałam sobie ze jak będę miała kiedys córkę to choćby niewiadomo co będzie Julia no i mam a w otoczeniu, w rodzinie wśród znajomych itp nie znam zadnej i zadna koleżanka Julki nie ma mimo ze słyszałam ze popolarne to miałam to w ....podobało mi się to dałam i pewnie reszta tez ma swoje powody a nie dlatego ze jest popularne!!!!!!!!!!!!!!!!
image
Nie nazywam się Malina, tylko mam na imię Malina. Nazywam się Malina Kowalska lub Kowalska.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja jestem 100% pewna, że wszyscy co nazywają córeczki Julka robią to dla tego że długo się utrzymuje na pierwszym miejscu listy popularnych imion, a teraz im głupio, że co druga dziewczynka to Julia i wymyślają wymówki:)))) po prostu nie masz nic modnego? -jak to?- masz modne imię:P
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7
Bezsensowny watek, kazdy nazywa jak mu sie podoba i tyle, o ile nie jest to jakies imie krzywdzace dla dziecka to ok. Mi raczej zal tych co ograniczaja sie tylko do malo znanych imion zeby byc mega oryginalnymi i zeby przypadkiem sie u dziecka w klasie nie powtorzylo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Polecam imię Iza ;)
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hm, lepsza Julka niz Nicola, Samanta czy Dzastin ! kiedys byl taki artykul (niedawno) gdzie opisano odbiór przez dorosłych imion, ktore teraz sie nadaje dzieciom..no niestety Nikolki i Dzastinki od urodzenia maja przypiętą łatke "nizszego poziomu" rodziny z ktorej sie wywodza, wypowiadaly sie nawet nauczycielki, ze takie dzieci od razu kojarza sie z nizszym poziomem wyksztalcenia i statusu rodzicow...przykre to, ale chyba jednak prawdziwe, tzn z dzieciak moze byc dobry i madry ale jednak to imie zawsze bedzie jego pientem i bedzzie mial pod gore...poza tym z obserwacji (m.in. mojej kolezanki nauczycielki ) nikole itp. rzeczywiscie pochodza z nazwijmy to "mniej ambitnych" rodzin, nie ublizajac nikomu, bo to nie oznacza czy ktos jest dobry, zly, wychowany czy nie, chozi glownie o poziom wyksztalcenia i ambicji rodzicow.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1
piętnem mialo byc
U nas w przedszkolu też same Julki, Amelki, Wiktorie i Weroniki. Masakra jak dla mnie, aczkolwiek z tych 4 w/w najbardziej podoba mi się Weronika. Najbardziej zmasakrowane jest dla mnie Amelka i Nikola. Brrr
A jakie imiona wam sie podobaja?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Imie jak imie ,niesmacznie robi sie dopiero jak rodzice zaczynają te imiona zdrabniac! mam wrazenie ,ze nadają im login ,znajoma ma syna Kube a mówi do niego kubica ! rozumiecie takie cos ? bo ja nie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny...imie jakie by nie było jest najpiekniejsze dla kazdej mamy z osobna...niech kazdy nazywa jak chce i co komu do tego:))
Nie sadze aby Julki byly skrzywdzone bo jest ich duzo:)))Albo zeby Wanessy.Dzesiki,Nikole i inne byly z rodzin o nizszym statusie...znam rozne imiona z rodzin patologicznych wiec po co wrzucac wszystkich do jednego wora????
Jak dla mnie moze i nawet nazywac sie Esmeralda i co mi do tego skoro mamie sie podoba to ok!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kuba - kubica masakra. A mojej siostry synek nazywa się Antoś a ona woła na niego" Tośka" .Koszmar. Mi się podobają typowo polskie imiona typu Marysia, Zosia, Zuzia (chociaż też jest ich sporo), Karolina, Helenka, a z chłopców Paweł, Tomek, Piotr, Staś, Franek, Michał itp. Dużo jest ładnych POLSKICH imion.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja teraz jak bym miała mieć dziecko - Adaś albo Matylda :) no i Nina, ale to na pewno nie z moim mężem, robiłam dwa podejścia przy dwóch córkach. Bez powodzenia :l
consuela - uwaaj Matyla to ma charakterek :D wiem coś o tym ;P mam siostrzenicę Matylę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
cholera to przemyślę, bo moja Martyna to też istny diabeł, druga całe szczęście spokojniejsza jak na razie ;) całe szczęście ja trzeciego nie planuję, a przynajmniej nie prędko. No, chyba ze się trafi :)
ja mam Agatę i śmiejemy się z mężem, że jak byśmy wiedzieli jaki będzie z niej gagatek to Julka byśmy jej dali na imie :)
Matyla ma w nosie gila :D ahahahha ona to uwielbia ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dorcia ja mam Julcie:-)gagatek to mało powiedziane:-)
Julia bardzo ładne imię, chociaż rzeczywiście oklepane. Ale na to nie powinno sie zwracać większej uwagi. Wg mnie są DWIE sprawy bardzo istotne równorzędne!), przy wyborze imienia dla dziecka:
1. imię ma się podobać rodzicom
2. rodzic musi, po prostu MUSI zastanowić się, czy wybrane imię nie będzie przedmiotem drwin, żartów wśród kolegów dziecka (zwłaszcza przy imionach bardziej nietypowych) i wybrać takie, przez które dziecko nie będzie wyśmiewane wśród rówieśników. Pracowałam w szkole i dzieci naprawdę bywają okrutne wobec kolegów z powodu "innego" imienia.
Jak te dwa punkty sa załatwione, to nie trzeba się niczym innym przejmowac.
A tak na marginesie, nie można wrzucać wszystkich do jednego worka, ale ja rzeczywiście zauważyłam taką prawidowość, że imiona typy Wanesa, Jesika, Brajan występuja w rodzinach o niższym statusie społecznym/ekonomicznym/ "wykształcenia".
ja też mam Julie imię bardzo oklepane to fakt ;) ale bardzo ładne :) no i moja córa to straszny brój ohhh czasem ręce opadają ;)
"A tak na marginesie, nie można wrzucać wszystkich do jednego worka, ale ja rzeczywiście zauważyłam taką prawidowość, że imiona typy Wanesa, Jesika, Brajan występuja w rodzinach o niższym statusie społecznym/ekonomicznym/ "wykształcenia".

~A."

na prawde jest coś w tym u nas na wiosce jest jennifer (+typowo kaszubskie nazwisko hehe) rodzice przepraszam ale nie ma trafniejszego słowa-prostaki ze wsi ale córka dżeniffer :)
albo Markus, nie mozna było po prostu Marek..
córcia nr1
image

córcia nr2
image
Ja mam córcię Zuzię, bo tylko to zaakceptował mąż:-) Ładnie się komponuje z nazwiskiem. Od kiedy się urodziła 10 miesięcy temu wszędzie słyszę to imię Zuzia na placu zabaw, Zuzia w szkole... I to dopiero jest diablica :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Imię nie jest głupie dopóki jakiś kopnięty dorosły osobnik tak nie stwierdzi i nie przekaże tego dalej. A jeszcze jak będzie się wyśmiewać z takich imion przy swoim dziecku, które to podłapie i później w szkole będzie powtarzać. Doskonale wiemy jakie dzieci są okrutne.

No i nie wiem co jest bardziej patologiczne. Imię Nikola, czy takie zachowanie dorosłego, przez które może dziecko o powyższym imieniu ucierpieć, ponieważ postanawia wylać swoje frustracje.

Już to kiedyś pisałam. Zapytajcie się swoich dzieci czy mają w przedszkolu osoby z dziwnym imieniem. Powiedzą nie. Dla nich wszystkie imiona są naturalne. Tylko dorośli robią z tego problem i wmawiają, że tak jest.

Jeżeli dziecko powie, że są dziwne imiona, to znaczy że już pojawił się problem...zapewne przekazany przez rodzica.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3
Brawo Tinkrer świetnie napisane!!!!!!!!
Tinker masz absolutna rację. Dla nas może być każde nawet najdziwniejsze imię normalnym ale nie wyegzekwujemy tego od wszystkich ludzi. I ja na pewno bym nie zaryzykowała dac dziecku imienia, które może być przedmiotem drwin ze strony innych, chociaż miałabym w sobie 100% akceptację dla wszystkich imion świata. Bo najzwyczajniej nie chciałabym, aby moje dziecko cierpiało po zetknięciu z osobami, które takiej akceptacji nie maja. Poza tym nie tylko dorośli "piętnują" niektóre imiona. Z czasem dzieci zaczynają być coraz mądrzejsze i to, co akceptował 3,4 latek niekoniecznie zaakceptuje 10 czy 12 latek. I tu nie musi być żadnego wpływu dorosłych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zgadzam się, że do pewnego wieku wyśmiewanie imion i nie tylko to wina rodziców.

Do A.(gatha?)

"Kuba - kubica masakra. A mojej siostry synek nazywa się Antoś a ona woła na niego" Tośka" .Koszmar. Mi się podobają typowo polskie imiona typu Marysia, Zosia, Zuzia (chociaż też jest ich sporo), Karolina, Helenka, a z chłopców Paweł, Tomek, Piotr, Staś, Franek, Michał itp. Dużo jest ładnych POLSKICH imion."

Stanisław, Stanisława, Bogusław, Bogumił, Czesław, Zdzisław - to są typowe polskie imiona.

Maria - hebrajskie
Zofia - greckie
Paweł - łacińskie
Tomasz - aramejski
nawet ANNA - hebrajskie

Wcale nie są polskie. Przyjęły się i są uważane za polskie. Teraz te, które są uważane za obce też się powoli przyjmują i za 30 lat wszyscy będą uważali, że Alan i Amelia to przecież typowo polskie imiona.
O gustach nie dyskutuje bo mam specyficzny ;P
image
image
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od kiedy się urodziła 10 miesięcy temu wszędzie słyszę to imię Zuzia na placu zabaw, Zuzia w szkole... I to dopiero jest diablica :-)"

dziwi mnie,że cię to dziwi- Zuzanna to imię które w rankingu popularności w pierwszej 3 chyba jest od jakis 8 lat, moze nawet dłuzej
zgadzam sie z tinker Bell
Dziwi ponieważ wybierając imię nie śledziłam rankingów :-) wybraliśmy imię, które się nam obojgu podobało.
mnie niezmiennie dziwi popularnosc imienia AMELIA

sądzę ,że naprawdę niewielu rodziców nadających to imię pofatygowało się sprawdzić co to imię(słowo) oznacza,
IMo to tak jakby nazwać dziecko równie dobrze- gruzlica, tyfus lub paraliż
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja również mam córkę Julie i dla mnie jest ona jedyna na świecie a ze innym mama też się takie imię podoba to co komu do tego. Co za watek..he he ;)
A moja córcia ma na imię Daria :):) Czy to jest oklepane imię bo się nie znam.... :):)
Ja mam córeczkę Anię, a sama mam na imię Emilia.
A ja zapomnialam powiedziec ze ja i moje siostry wszystkie jestesmy na E i też ktoś powie ze to oklepane...:) nam sie podoba
nie tyle co oklepane, ale lekka wiocha :) ale nie powiem, była kiedyś taka moda na nazywanie dzieci na tą samą literę - mi osobiście się nie podoba.

Córke Nine mam :) Zależało nam na imnieniu które pasuje zarówno do małej dziewczynki i dojrzałej kobiety. No i uwielbiam Ninę Andrycz ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
no wlasnie, my akurat nie widzimy w tym wiochy, jak się urodziła najmłodsza, to same wybrałysmy jej imię clowo na E, chociaż nasze imiona nie zamierzone są oba na E.

Mozna by powiedzieć że Brajan Kowalski to jest mega wiocha, a ktos mi powie że nie...jalowa dyskusja...aha i nazywamy się bardzo popularnie, Ewa Emila Eliza a żadne z tych imion nie jest pochodzenia polskiego...zdziwiłybyście się jakie imiona to typowo pochodzenia polskiego....
:) no wlasnie, wątek do niczego nie prowadzi, bo o gustach się nie dyskutuje.

Co do tej literki to teraz sobie przypominam ze wśród moich znajomych bylo to bardzo popularne, tak samo Piotr i Paweł - znam conajmniej 3 pary takch braci :) i też było to świadomy wbór rodziców bo zawsze Piotr był starszy.
O gustach można dyskutować. Można argumentować swoje zdanie. To obrażanie i krytykowanie (niekonstruktywne) jest WIOCHĄ.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Oczywiście - można podawać argumenty, ale mówienie że to imie to wiocha, to słabe jest...ja to bym chciała by moim najwiekszym problemem bylo wybranie imienia...pierw wo9gole muszę mieć dziecko ! może dzieki temu że tak ciężko mi zajśc, później docenie inne rzeczy niż takie pierdy jak kolor wózka, chusta czy nosidełko czy ile dzieci ma na imię Julka...
A my wszystkie dziewczyny nazwalismy na "M" :)
Sama tez mam na "M" :)

Czy to taka wiocha... ;)

Dodam ze imiona normalne. Monika Marta Małgosia i Marysia :)
My obstawiamy alfabet, rodzice na A i na B nazwisko na D a my na E ahahaha to akurat przypadek
moja córcia ma na imię Michalina Anna (Misia) :P
ja moge ze swojego zyciowego doswiadczenia napisac ze mozna ukarac dziecko dziwnym imieniem ;/ albo jak w moim przypadku dwoma. moja corka ma jedno imie Paulina, haha ale jesli chodzi o Julie jest kilka u nij w grupie i ona w domu caly czas mowi ze tez chce być Julka ;)
Ememems gdybym miała 3 córki to właśnie o takich imionach myślałam jak ewa, emilka i eliza. Po prostu z wszystkich dziewczęcych najbardziej mi się podobają. Ta literka E to przypadek. Póki co mam tylko ewę:) i na tym poprzestaję ale miałam dylemat z tych trzech imion które nadać.
No powiem Ci tak...ja miałam być dwa lata po starszej jestem rok a młodszej wogóle mialo nie być bo lekarz powiedział po powaznej operacji mojej mamie że nie będzie mogla już mieć dzieci...mama miała 39 lat i wycięte pół wnętrzności, ledwo ją odratowali i co??....po poł roku zaszła w ciążę :) oczywiście wiele osób jej mówiło że niebezpiecznei ze powinna usunąć bo nawet po tak skomplikowanej operacji nie doszła jeszcze do siebie a co dopiero trzecie dziecko, przy dwóch 8 i 9 letnich dziewczynkach, taka chora...i co ?? młoda ma 22 lata, za rok bierze ślub i swoje dzieci planuje ;):)
oczywiście nie obyło się bez problemów, późna ciąża zaskutkowała problemami z sercem u siostry, ale jest dobrze, i powiem wam, że nie wyborażam sobie zycia bez tego guaniarza :D:D

bardzo miło mi się zrobiło jak przeczytałam twój wpis ;):)
Dziewczyny - swoją drogą o gustach się nie dyskutuje. Przecież nigdy nie będzie tak, że jedno i to samo imię będzie się wszystkim podobać.
MMM Michalina śliczne imię :)
a my dla urozmaicenia mamy Julianne nazywaną przez nas Julianka :) a starszą córcia to zuzanna każda z nich jest wyjątkową a imiona mają po prababcich
Julianna jest śliczne! Michalinka też mi się b. podoba :) Mi ostatnio zaczęło się podobać imię Lilianna (Lilka).
ja mam Lilianę przez jedno N :) Moja starsza córka mówi do niej
Lila,Lilka,Lileńka,Liluś,Lili
Ja ostatnio usłyszałam w sklepie ojciec do syna Cody (chyba tak to się pisze) pakuj te zakupy
image
Mi sie podoba Pola,ale jak uslyszalam ze sasiadki pies tak ma na imie to juz zmienilam zdanie:)
Moja córcia też ma na imię Michalina Anna :)
Mnie się bardzo podoba imię Pola.
I Ola,a że ja mam na imię Ola,córce jak będe miała dam Pola.
Pola... ładne
Pola - od zawsze nasze wymarzone imie dla córeczki :)
No mi tez sie podoba,ale jak sasiadki pies tak ma na imie?Co robic?
kiedys co drugi pies to był Kuba albo Maks i jakos to rodziców nie zraża bo jest pełno Kubusiów ;)

ja bym sie sasiadki psem nie przejmowała, szybko zdechnie ;)
Tak sobie to czytam i....
1. Imiona typu Jessika, Vanessa itp Dzastin, Majkel nadają najczęściej ludzie ktorzy chca sie czyms wyróżnić wieć dlaczegomnie imieniem dla dziecka?? żałosne to ale niestety prawdziwe. No i najczęściej takie imiona noszą dzieci z patologicznych rodzin, niestety....
2. Kiedyś była moda na Isaury, Leoncie itp imiona bohaterów brazylisjakich telenowel....-Masakra dla dzieci...a i o rodzicach nieświadczy to dobrze...
3. Dla dzieci nie ma dziwnych imion, tylko my dorośli śmiejemy sie z Józków, Stasiów itp no i dajemy przyswolenie na to dzieciom. Kiedyś pytałam moja córe czy zna kogoś o dziwnym imieniu. Opd. że nie, a potem sie okazało, że zna Olafa, Arona,Oskara, Jessike, Nikolę, Majkela....Tine
4. Mi sie podoba imie Arleta i Przemek

4. Mi sie podoba imie Arleta
ja wczoraj słyszałam jak mama woła do synka Sami - okazało się ze ma na imie Samuel

Oczywiscie to dla rodziców niektore imiona sa dziwne - dzieci traktuja je jako naturalne.
Jak nadawalismy dzieciom imiona to chcialam by nie byly az tak popularne ale nie chcialam tez udziwniac i co sie okazalo ze pelno jest Jasko, Antkow i Emilek ;)
Ja też mam córkę Liliannę - przez dwa 'N' ;) podobało mi się od zawsze, mimo że teraz staje się coraz bardziej popularne, ale nie przeszkadza mi to jakoś specjalnie :) a druga córka będzie Ula :)

A co do tego, że dzieci wszystko traktują naturalnie to jeszcze zależy w jakim wieku, mój siostrzeniec poszedł teraz do gimnazjum i ma w klasie dziewczynę o imieniu Grażyna i raczej się wszyscy z niej wyśmiewają z tego powodu, więc jednak w późniejszym wieku już nie jest tak prosto z oryginalnymi imionami...
no nie wiem moja córa chodzi do gimnazjum jest więc w wieku buntu i uporu....i nikt sie nie smieje z oryginalnych imion ktorych pisałam wyżej...Dodam jeszcze imię Nikodem, ktore chyba tylko dorosłym kojarzy sie z Dyzma:)
albo Trójmiejskim gangsterem...
a ja jestem dziwna i podobają mi się takie imiona

Tymon, Tytus, Bruno, Antoni, Remigiusz
Gabriela, Zofia, Konstancja, Estera

a córeczka ma Apolonia- zdrobniale Pola, Lonka

a jak się komuś nie podoba jak nazwałam córkę to niech się pocałuję w .. ;) bo co komu do tego jak kto nazywa moje dziecko?

che ktoś 1000 Julkę to niech będzie najważniesze by dziecko było kochane i dowartościowane to będzie miało gdzieś wyśmiewki rówieśników.

N przykładzie mojej 18 lat młodszej siosty to była chyba zerówka 3/4 dziewczynek przebranych za księżniczki ona za turczynkę. ,,koleżanka'' do niej mówi, że ma brzydki strój a co młoda na to? a wy wszystkie wyglądacie tak samo ;)

i nie mówię tu o wmawianiu dziecku,że jest lepsze od innych ale o pokazaniu,że inne nie znaczy gorsze! ;)
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
miało byc ,, jak kto nazywa SWOJE dziecko'' nie moje ;)
image
ja ostatnio poznalam kobiete o imieniu Eulalia... a myslalam ze moje sa dziwne...
Znowu urodziła sie w okolicy julia.......bleeeeeeeeeeeeeeee
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
A mi będzie dane drugi raz wybierać imię dla dziecka:) I jeśli urodzi mi się syn, imię wybiera mąż jeśli córka to ja razem z pierworodną.

Mąż obstawia Mateusza choć mi się bardzo podoba Jasiu:) Ale jemu już nie;)
Natomiast pierworodna wybrała imię Emily jeśli będzie córka. Przebywamy w Szkocji i tu dopiero imion przeróżnych od groma:) Oczywiście zarejestrowana zostanie jako Emilia. Ponieważ zagraniczne imię nijak komponuje się z nazwiskiem.

Tutaj Jessic jest mnóstwo:) Julii nie ma żadnych, przynajmniej nie poznałam.
Tinker Bell powiem nieskromnie ze córka i ty macie dobry gust co do imion ;) hahhahah
Ja jak byłam w ciąży to mój mąż już wybrał imię Jasiu dla synka a jak urodziłam to się okazało,że jest moda na Jana i duuużo tych Jasiów wszędzie choć nie zamierzone to było .
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

do góry