Widok

Czy opłaca się kupować wózek dla dwojga dla noworodka i 2 latka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Znajoma ma prawie 2 letnie dziecko i niedługo urodzi kolejne. I zastanawia sie czy sie opłaca kupować wózek typu rok po roku dla tej dwójki. 2 latek niby chodzi sam, ale wiadomo szybko sie męczy i chce do wózka. Często tez zasypia np. w autobusie. A ona typ jaśka wędrowniczka co ma juz wycieczki w planach i sie zastanawia czy zakup takiego wózka bedzie sie opłacał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
można kupić specjalną dostawkę, na której starsze dziecko moze podjechać :)
[url=http://www.forumticker.net/]image

no tak, ale chodzi o to żeby siedziało w razie czego, a takie dostawki siedzące chyba mało praktyczne są. Na równe tereny to ok, ale po wertepach albo schodach to chyba cięzko z tym iść.
ooo z checia poznam opinie na ten temat.
Sama tez sie nad tym zastanawiam...;]
:)
Ja mam wózek podwójny taki rok po roku phil teds. Poleciła mi go kuzynka z Londynu. To po prostu było moje wybawienie ponieważ nie chciałam skazywać dzieci na siedzenie w domu ja równiez nie należe do osób które lubią siedzieć na jednym miejscu. Wózek sprawdził sie w 100 % jest lekki ponieważ ja mieszkam na piętrze no i do składania super za jednym pociągnięciem składa sie rewelacyjnie. Wózek poleciłabym każdej mamie naprawde, czasami jak widze jak kobiety ciągną te duże kombajny to naprawde współczuję, a przecież mamy sobie ułatwiac. Wiem wózek jest mało znany jeszcze u nas ale z czasem będzie on powszedni na palcach u reki mogłabym go policzyc w gdańsku. Ja osobiscie widziałam jeden. Więc mamusie poczytajcie troche w internecie a same zobaczycie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
uwazam, ze warto, sama jestem zmuszona i w sumie kupuje, ale u mnie nie bedzie 2 lat roznicy, pomimo, ze Blanka chodzi to i tak lubi siedziec w wozku, ale my wychodzimy na ok 3-4h jednym tchem, czy zima czy lato noi zebym byla w miare samodzielna itp...moj problem to czy nowy czy uzywany...
image

image
lila, wlasnie sama mieszkam w UK i po wielkim przemysleniach tez wybralam Pand T, choc wozek mi sie niepodoba, ale mysle o praktycznosci...
image

image
no wlasnie moi znajomi tez posiadaja wlasnie wozek, tyle ze dzieci sa rok po roku...
tyle ze dzieciaczki siedzace...
no a u mnie bylo by tak ze poptrzebowalabym jedno siedzisko spacerowkowe rozkladasjace sie, a drugie gondolkowate i pozniej tez siedzace...
istnieje taki wozek ?;]
no i zeby dzieci siedzialy obok siebie...

nie podoba mi sie wlasnie ten co dziecko siedzi jak w koszu na zakupy...;/
Fabiankowo, wlasnie ten P and teds jest dla noworodka plus dziecka siedzaca, oraz ze do 40kg mozna wozic, czylijedno jest na 25, drugie do 15, co u mnie jest wazne i dlatego odpadaja blizniacze u mnie, ps.dziecko w nowszych typach od 2009 juz nie siedzi w koszu i jest dosc wysoko, bo tez tym martwilam sie i duzo sie widzi...do tego jest ok roznych 8 ustawien, no i ta popularnosc w UK tez oczymsswiadczy...

wejdz na stronke p and ted's to zobaczysz...
image

image
u nas jest prawie idealnie 2 lata roznicy (bez jednego dnia) i tez zastanawialam sie nad tym wozkiem. cale szczescie nie kupilam, nie zaluje, bo starszy syn bez problemu chodzil juz na bardzo dlugie spacery. nigdy nie mialam problemu, ze nie chcial isc albo zeby chcial na raczki.
ale to pewnie duzo od dziecka zalezy.
image
image
Moze faktycznie.. zaraz sobie te wozki zobacze... ;)

wlasnie Fabian tez duzo chodzi na nogach.. ale keidy wybieramy sie gdzies dalej.. to tez go nogi bola.. i czasami zasypia w wozku...
Ostatnio oglądałam wózek dla dzieci rok po roku i bliźniąt Bogaboo Donkey jest rewelacyjny ale niestety cena wysoka :/

http://www.bugaboo.com/218#excite
http://www.bugaboo.pl/produkty_bugaboo/donkey_film
http://www.bugaboo.pl/produkty_bugaboo/donkey
image
image

image
bugaboo widzialam ostatnio w sklepiei u mnie odpada, bo Blanka wazy teraz juz 14kg, a na siedzisko jest 15kg, tylko P and T ma do 40kg.

moja tez duzo chodzi, ale lubi usiasc sobie w wozku, no i my duzo podrozujemy, i czasami ja sama z dwojka wiec wygodniej jednak wozkiem sie przemiescic...
image

image
ooo ten by mi odpowiadał najbardziej.. !! ;)

ciekawe czy w Gda jest mozliwosc kupna takiego.. chyba tylko zamowic.. co?
no ja bugaboo widzialam w londynie ;-) a i cena ok 900£, a uzywanych brak...no ina siedzisko po 15kg, wiec odpada...
image

image
Ja nawet nie myślałam o zakupie podwójnego wózka. Różnica 22 miesiące.
Ulka idzie w chuście a dla Adasia zabieramy parasolkę lub rowerek
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
widze ze na stronie napisane jest gdzie mozna kupic i jest Mama i ja.. wiec moze sier tam wybierzemy...zeby chociaz go zobaczyc..

cena kosmos pewnie...

no i to siedzisko...
syn wazy juz 15 kg..

odpada..

ale wlasnie cos takiego chce...
Fabiankowo, no wlasnie tylko z tych w miare dostepnych to P and T ma do 40kg, ja tez chodze i ogladam, wlasnie w sobote biore meza, bo on nie w temacie...;-)
image

image
W Bogaboo siedzisko jest do 17 kg ale to nie jest tak, że dziecko przekroczy tą wagę i wózek się złamie :/ W Europie jest norma unijna i wszystkie wózki maja wagę do 15kg, wyjątkiem są wózki które można kupić w USA tam waga jest zupełnie inna np Maclaren w Polsce to waga 15kg w USA 25kg
image
image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nie daje rady,mam juz dosc...... (27 odpowiedzi)

Musze sie wygadac,przepraszam ze tu ale nie mam komu;( Mam 26lat i okolo 100000tys dlugu przez...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

do góry