Widok
moim (powtarzam moim) zdaniem nie; ale moja siostra w takiej sytuacji miała welon i z tego co wiem wiele panien młodych z dzieckiem i tak ma welon i tak więc jeśli dotyczy do ciebie to postąp tak jak tobie wydaje się, że będzie ok :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Ja osobiście nie widzę problemu. To Ty masz się czuć wspaniale, być tą najpiękniejszą. Ja z kolei NIE miałam welonu, bo nie chciałam i koniec. I nikt poza mną nie miał nic do powiedzenia.
Ale faktycznie, tak jak piszą dziewczyny, kiedyś mogłoby to być napiętnowane, a dziś jest większy luz. Najwyżej jakaś ciotka poplotkuje, ale to już jej problem. Dziś nawet do ślubu cywilnego idą panny młode z welonem. Kiedyś było też nie do pomyślenia, żeby dziewczyna w ciąży miała białą suknię, musiała mieć błękitną/niebieską (z tego co wiem) ;-)
Ale faktycznie, tak jak piszą dziewczyny, kiedyś mogłoby to być napiętnowane, a dziś jest większy luz. Najwyżej jakaś ciotka poplotkuje, ale to już jej problem. Dziś nawet do ślubu cywilnego idą panny młode z welonem. Kiedyś było też nie do pomyślenia, żeby dziewczyna w ciąży miała białą suknię, musiała mieć błękitną/niebieską (z tego co wiem) ;-)
-.-
Ja w dniu slubu bede w 6m-cu ciąży i ubieram białą suknie i do tego welon do pasa :) Mi sie to podoba i juz, a czy go załozysz czy nie to i tak część gosci nas zawsze obgada, cos sie im nie spodoba, wiec to bez roznicy. Jesli chcesz miec welon i dobrze sie w nim czujesz to zakładaj go i juz.
A jesli chodzi o tradycje to na Kaszubach panna w ciąży albo z dzieckiem nie moze miec wianka na głowie, stad niektorzy sobie wymyslili, że welon tez jest nieodpowiedni...

A jesli chodzi o tradycje to na Kaszubach panna w ciąży albo z dzieckiem nie moze miec wianka na głowie, stad niektorzy sobie wymyslili, że welon tez jest nieodpowiedni...

Nie widze roznicy miedzy dziewczyna z dzieckiem a dziewczyna ktora nie jest dziewica, jedna i to samo wiec gdyby sie kazda z nas tak przejmowala zadna nie mogla by miec welonu. jezeli ktokolwiek ma problem z tym to czysta hypokryzja i sie nie przejmuj to twoj dzien i twoje wesele.
Ale jezeli czujesz sie z tym niewygodnie to zaloz kapelusz z woalka, wyglada sie super.
Ale jezeli czujesz sie z tym niewygodnie to zaloz kapelusz z woalka, wyglada sie super.
ja bym ni ezałożyła, ale jesli chcesz to przeciez twój slub a nie zadnej z nas, zadnej z twoich ciotek czy kuzynek ---- masz ochote to ząłóż i się nie przejmuj ---- ludzi ezawsze gadają - tylko temat plotek sie zmienia ........
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com