Widok

Czy pannie mlodej z dzieckiem wypada isc w welonie do slubu?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jw
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moim (powtarzam moim) zdaniem nie; ale moja siostra w takiej sytuacji miała welon i z tego co wiem wiele panien młodych z dzieckiem i tak ma welon i tak więc jeśli dotyczy do ciebie to postąp tak jak tobie wydaje się, że będzie ok :)

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
moim zdaniem wypada, welon gdzieś po drodze naszych czasów zgubił już swoją symbolikę... :) Jeśli welon Ci się podoba, to jak najbardziej możesz go ubrać, tylko kwestia tego, żebyś nie przejmowała się gadaniem starszych pań, które mogą dziwnie na to spojrzeć (niekoniecznie muszą!)... :)

image

image
wypada :)

jesli welon mialby oznaczac czystosc to malo która z dziewczyn mogłaby go ubrać !

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
dokładnie...

bo możesz się nawet zapytać czy wypada Ci iść na biało...

image
image
wypadało bądź nie wypadało w XIX wieku; teraz mamy XXI wiek

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
Oczywiście, że tak powinnaś go mieć, jeżeli chcesz!!! Welon symbolizuje czytość i niewinność, czyli dziewictwo. To tak po prawdzie to chyba większość z nas powinna zacząc się zastanawiać nad sensem jego zakupu ;-)))) hihi pozdrawiam
PEWNIE ŻE NIE, GŁUPIE PYTANIE WOGÓLE ZADAJESZ!!!!!!!!!!
ja zgadzam się z Karolinka29 :)

moim zdaniem też to nie bardzo pasuje :) przynajmniej mnie by raziło ;)

Ja osobiście nie widzę problemu. To Ty masz się czuć wspaniale, być tą najpiękniejszą. Ja z kolei NIE miałam welonu, bo nie chciałam i koniec. I nikt poza mną nie miał nic do powiedzenia.

Ale faktycznie, tak jak piszą dziewczyny, kiedyś mogłoby to być napiętnowane, a dziś jest większy luz. Najwyżej jakaś ciotka poplotkuje, ale to już jej problem. Dziś nawet do ślubu cywilnego idą panny młode z welonem. Kiedyś było też nie do pomyślenia, żeby dziewczyna w ciąży miała białą suknię, musiała mieć błękitną/niebieską (z tego co wiem) ;-)

-.-
Welon nic nie znaczy, gdyby chodziło o wianek... no i troche kontrowersyjny jest kolor biały.
Ja w dniu slubu bede w 6m-cu ciąży i ubieram białą suknie i do tego welon do pasa :) Mi sie to podoba i juz, a czy go załozysz czy nie to i tak część gosci nas zawsze obgada, cos sie im nie spodoba, wiec to bez roznicy. Jesli chcesz miec welon i dobrze sie w nim czujesz to zakładaj go i juz.
A jesli chodzi o tradycje to na Kaszubach panna w ciąży albo z dzieckiem nie moze miec wianka na głowie, stad niektorzy sobie wymyslili, że welon tez jest nieodpowiedni...
image
image
image
Nie przejmuj się i załóż! Mnie zdziwiły pytania czy będę miała welon, chociaż nie ma dzieci i nie jestem w ciąży. Oczywiście, że będę miała i mam w nosie wszystkim, którym to nie w smak!

A kto w tych czasach zwraca na to uwagę??? zakładaj śmiało!

ja tez mam dziecko i ide w welonie , mój slub moja decyzja

imageimage
Nie rozumiem czemu panna mloda z dzieckiem ma miec slub "na pol gwizdka". Tak jak inne panny, bierze slub koscielny, wiec chyba ma prawo ubrac sie jak kazda inna panna mloda. Skoro chce z welonem, to czemu nie.

image

ja nie widze problemu jezeli twoim marzeniem jest welon i snieznobiala sukienka to powinnas tak wystapic to twoj dzien!

Nie widze roznicy miedzy dziewczyna z dzieckiem a dziewczyna ktora nie jest dziewica, jedna i to samo wiec gdyby sie kazda z nas tak przejmowala zadna nie mogla by miec welonu. jezeli ktokolwiek ma problem z tym to czysta hypokryzja i sie nie przejmuj to twoj dzien i twoje wesele.
Ale jezeli czujesz sie z tym niewygodnie to zaloz kapelusz z woalka, wyglada sie super.
image

image
Olej to. Wypada i tyle. Czasy się zmienają :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

welony podobno są niemodne :-)

image
Jak może być niemodny tak ważny element stroju panny młodej. Niedługo będzie niemodna suknia slubna.

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja bym ni ezałożyła, ale jesli chcesz to przeciez twój slub a nie zadnej z nas, zadnej z twoich ciotek czy kuzynek ---- masz ochote to ząłóż i się nie przejmuj ---- ludzi ezawsze gadają - tylko temat plotek sie zmienia ........

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
nie wypada, ale tak samo nie wypada isc nie-dziewicy w białej sukni, a wiekszosc jednak idzie, wiec na Twoim miejscu bym poszła...

moim zdaniem nie ma problemu, jeśli Tobie się podoba i masz na to ochotę :)

Inne tematy z forum Wesele

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry