Widok

Czy robicie poprawiny????

Wesele Temat dostępny też na forum:
Drogie koleżanki czy robicie poprawiny?ja juz sama nie wiem!czy wypada nie robić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My robimy poprawiny, ponieważ większość gosci bedzie przyjezdnych.Jak się ludzie wyśpią to głupio ich o suchym pysku wysłać do domu. Więc wszystkich gości wywozimy na Kaszuby i robimy tzw. imprezę 2 dniową.
no to są własnie uroki polskiej wsi( chociaz mało juz takich prawdziwych zostało);) ogólnie rzecz biorąc to jestem "miastowa",ale latem mogłabym cały dzień spędzić na swoim tarasie z dobrą książką i sorbetem:)
Ja jakos zawsze ide do kogos na poprawiny z przymusu- bo jak sie nie pojawie to zaraz domysły,ze jestem w izbie wytrzezwień albo,ze sie obraziłam na kogoś- takie głupoty:)
Ale byłam tez na kilku udanych tego typu imprezach, wiec nie generalizuje:)
hiacynt super ze masz takie warunki... Mi sie tez super podobala ta knajpka w testosteronie...
No ale ja bede miala na poprawinach jakies 70-80 osob...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
wow super pomysł :)
my mamy dom pod Gdańskiem więc poprawiny będą tam. jest ogromny ogród wiec jak będzie ładna pogoda to poprawiny będą w ogrodzie, trzeba bedzie tylko zamówić takie duze namioty no i zrobimy podoest z desek by się wygodniej siedziało i miejsce do tańczenia :) - chcialabym, żeby to wygladalo tak jak na filmie TESTOSTERON :)
obok jest las, jezioro, skansen w Szymbarku - więc można też aktywniej spedzić ten dzień a bardziej zmeczeni będą mogli się zdrzemnąć w pokojach gościnnych, wieczorem można posiedzieć przy kominku :)
PRZEPRASZAM ZA WSZYSTKIE KŁAMSTWA
My robimy obiad i to co zostanie z wesela w pubie dla przyjezdnych i najbliższych ok.30 osób!!!Na weselu mamy ok.90!!!Wypada Nam ich ugościć, a przynajmiej można z Nimi spędzić miły wieczór już luźniejszy niż na weselu gdzie stres pewnie będzie i zmęczenie wyjdzie po całej masie przygotowań :-)
Ja nie przepadam za tradycyjnymi poprawinami z "odgrzanym kotletem" i dopijaniem weselnej wodki. Poniewaz wszyscy nasi goscie sa przyjezdni, to w ramach poprawin organizujemy grilla w Kolibie... Ma byc na luzie i leniwie... Jak ktos chce to moze sie najesc a potem zadekowac w hamaku i odpoczac po trudach "weselnej walki" ;-)
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Ja swoje poprawiny robię ze swoim w czasie naszej podróży poślubnej :)
Ok, ale wiesz to chyba na weselu powinna być większa zabawa niż na poprawinach, a poza tym prawie zawsze jest mniej osób na poprawinach niz na weselu,
na weselu tez sie bawia ale dopiero na poprawinach pija bardziej. bawia sie 2 dni. ale nie chlej jak swinie na weselu.
ja chyba tez sobie podaruje poprawiny :)
To po co wesele od razu zrób poprawiny skoro goście bedą tak szalać a na weselu będą spokojniejsi
nie robiliśmy. Oboje nie lubimy poprawin. Tym bardziej że nie robiliśmy wesela tylko przyjęcie. Wesela nie było z tego samego powodu tzn. nie lubimy wesel jako takich.
Ogólnie jeśli chodzi o poprawiny to nie ma pojęcia czy wypada czy też nie. Bardziej zastanów się nad tym czy lubicie czy nie. poza tym nawet jak ktoś powie że nie wypada nie robić to zrobisz je wbrew sobie???
kazdy ma innych gosci i nie kazdy moze myslec tak jak ty. u ciebie sa moze goscie ktorzy nie lubia sie bawic a u innych sa goscie ktorzy bardzo dobrze sie bawia. jedni goscie pija na weselu a inni dopiero na poprawinach. ja mam gosci ktorzy sie lubia bawic i nie koniecznie po alkoholu. na weselu nie pija tak ostro. dopiero na poprawinach szaleja
wszystko jest kwestia indywidualna. napewno to jest cieszkie 2 dni pod rzad ale to wkoncu wesele. a wesele to chyba tez dla gosci sie robi. chyba ze ktos uwaza ze to dzien tylko dla mlodej pary to wtedy po co gosci zaprasza. nich robi tylko dla siebie i nikogo nie zaprasza i wtedy bedzie mial świety spokuj. ja patrze na to z obu stron. niektorzy mysla tylko o sobie. koncu goscie tez zalatwiaja sobie niektorzy wolne rzeby przyjechac wydaja kase na ubranie i prezent wiec nie mozna tego tak sobie olewac "bo mi sie nie chce". ja czesto bylam gosciem na weselach a teraz sam bede miala wesele wiec nie mysle tylo o sobie.
My nie robimy poprawin,bo i tak samo wesele to niezly koszt a uwazam,ze poprawiny nie sa nieodzwonym elementem całej imprezy,ale to tylko moje zdanie.Wiem,ze niekotrzy nie wyobrazaaj sobie wesela bez poprawin
Nie robię poprawin w knajpie. Planuje wszystkich zmęczyć na weselu:)
Na drugi dzień, jak już się wyśpie i bede miała siły chodzić, zapraszam obie rodziny i najbliższych przyjaciół do mojego( i Rodzicow:P) drugiego domu na wsi.
Bede sie grzała przy kominku w dresach i z grzańcem w dłoni i bedzie mi cudownie;)
Ciekawe rozwiązanie zastosowali nasi znajomi - zamiast poprawin wynajęli jakąś niewielką salę (szkolną?) za niewielkie pieniądze, przyzdobili balonami, zrobili szwedzkie stoły, przynieśli swój sprzęt grający i zaprosili znajomych. Bez ciotek, wujków itp. - sama młodzież. Impreza była przednia. Moim zdaniem wyjście bardzo kompromisowe - ci, co nie byli zaproszeni na wesele, także mogli się cieszyć razem z Młodymi. A wesele jest po to, żeby się bawić i trzeba ten czas wykorzystać; nie lubię odgrzewanych kotletów ;)
PS Wypada/nie wypada - jesteście dorośli, skoro bierzecie ślub, więc to do Was należy decyzja i to Wasze wesele... Trzeba być twardym :)
My robimy poprawiny, ze względu na rodzinę przejezdnych,żeby zjedli coś ciepłego przed drogą a nie na pusto jechali albo biegali szukać knajp a przy okazji zje się "resztki" i robimy ze względu, żebyśmy się mogli upić ze szczęścia :D
na dzien dzisiejszy robimy, ale jeszcze troche czasu jest, wiec przemyslimy, to jescze :)
My nie robimy, gdyby może za poprawiny była symboliczna kwota to może tak, ale nie że 50zł os. i niech wszyscy tj.80 osob przyjdzie to wychodzi drugie małe wesele...tak więc darujemy sobie. Najwyżej u mnie w ogrodzie zrobimy mały poczestunek :)tak to widze
do góry