Widok

Czy są dziewczyny na forum, które stosują npr( naturalne planowanie rodziny)?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się czy są może na forum obecne dziewczyny, które stosują naturalne planowanie rodziny? Jak sobie poradzić w okresie poporodowym z interpretacją objawów? Co z seksem małżeńskim?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Po porodzie to lepiej się w ogóle wstrzymać niż stosować npr bo organizm jest tak rozchwiany,że nie jest sie w stanie skontrolować co, kiedy i jak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witaj,

jestem dopiero przed porodem, więc sytuację poporodową znam jedynie w teorii (kończę kurs nauczyciela NPR, czeka mnie jeszcze ostatni egzamin przed otrzymaniem "uprawnień").
Mogę opisać Ci teorię, ale myślę, że lepiej by było, byś zajrzała do poradni małżeńskiej przy parafii... Ponieważ w różnych parafiach jest różnie z pracującymi tam osobami, napisz może, skąd jesteś, rozejrzymy się, kogo można z czystym sumieniem poleciać (generalnie "instruktor" to poziom wyżej niż "nauczyciel")
W Gdańsku na pewno mogę Ci polecić Magdę z kościoła na Czarnej (http://www.nsjwrzeszcz.pl/poradnia.html), ewentualnie tez możesz zadzwonić do "centrali" - http://www.poradnictwo.gda.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=26 - tam sa najlepiej zorientowani, gdzie jaki instruktor pracuje (są dziewczyny "specjalizujące" sie w takich szczególnych przypadkach)
image
NPR? Ale zacofanie. Nie bądź śmieszna.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ponury to może lepiej facetom podwiązać jajka?????
tiaaaaa Ponury...jeżeli to prowokacja , to pewnie chciałes/aś zeby wyszło sprytnie, cóż jak dla mnie okazało sie idiotyczne.Ale ja zapytam inaczej co wg. ponurego jest wyznacznikiem nowoczesności( nom, bo ja jestem ciemnogród) no i dalej.....jakie osoby mają wg ob. ponurego "monopol" na nowoczesność?
Tymczasem ty truj swój organizm pigułami, zamontuj sobie 20 wkładek wewnatrzmacicznych.... mi nic do tego, nie mój cyrk , nie moje małpy. A sobie odpuść, to jakimi metodami będę odkładać poczecie dziecka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
AgaB, wielkie dzięki za pomoc. Napisałam Ci na priv.
majka - nie dostałam wiadomości na priv od Ciebie
może spróbuj na maila - bombom(małpa)o2.pl
image
Aga spróbuj jeszcze raz zajrzeć.teraz
Napisałm, mam również kilka pytań
Aga napisłam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
majka ty i twoje metody-ciemnogród jak nic-zgadzam sie z ponury
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
a autorka wątku nie pyta o wasze zdanie na temat npr! Każdy ma prawo wyboru i uszanujmy to!

Jeśli chodzi o okres poporodowy to trzeba odczekać te 6-8 tyg żeby się pouregulowało, ale i po tym czasie nie ma się chęci i siły na to ... (jeśli uznajesz prezerwatywy to ew. tym się zabezpiecz) ale u mnie po pierwszej miesiączce wszystko już było tak jak należy więc obserwacja tak jak przed ciążą
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
aaa no i karmiłam piersią tylko przez miesiąc więc może dla tego szybko mi się wszystko uregulowało
POnury dlaczego oceniasz, ośmieszasz majke i to co jest dla niej wazne? Wkurzaja mnie takie osoby jak ty, bo spychaja na margines( pod pozorem nowoczesności) tych, którzy decyduja sie na inne metody nie hormonalne i nie ingerujce w zdrowie.kto cie pytał do cholery o zdanie,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Po co stosować NPR, jak można sobie latami spokojnie żonę truć tabletkami antykoncepcyjnymi? Może on po prostu już tej żony nie lubi, a Wy się chłopinie dziwicie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie, można zawsze stosować np, stosunek przerywany lub prezerwatywy. Kwestia gustu...

Ale nie NPR, co to za katolicki syf.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
taaa... za to tym "stosunkiem przerywanym" to błysnęłaś... aja jaj... normalnie witamy kolejnego eksperta na tym forum....
(bez złosliwosci ozywiście ;))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najwyraźniej Anonim nie zna kawału starszego od jego pradziadka:

- Jak wołają na faceta stosującego stosunek przerywany jako antykoncepcję?
- Taaaatoooo!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

do góry