Widok

Czy sa tu mamy ktorych dzieci maja plaskostopie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w tytule,bo ja juz nie wiem co robic i kogo sluchac...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja córka ma płaskostopie. ma 4,5 roku i wykonuje z nia ćwiczenia jakie sa podanie wszedzie w internecie, choc lekarz mowi ze moze troche pomoc ale do konca nie wyleczy.
A wkladki nosi?Po domu chodzi w kapciach czy boso?
moja ma , nosi byty profilujące stope , niedługo zacznniemy z nią cwiczyc .
to nieprawda ze płaskostopia nie da sie wyleczyc .
Ja mialam a teraz nie mam . mi bardzo pomogło "jeżdżenie" na wałku do ciasta .
Mała tez będe do tego namawiała bo to ładnie profiluje stopę

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
magdalena a w domu tez chodzi wbutach?Jakiego ortopede polecisz?
w domu chodzi na boso ale dlatego że mamy dywany . zreszta latem powinna duzo chodzic na boso po róznych powierzniach .dobry jest pisek na plaży i trawa .
Po za tym polecam jezyka czy jakos tak zakupic -sama musze to zrobić -taka mata z kolcami do chodzenie , dobre jest toczenie piłeczek stopą i łapanie woreczków z grochem palcami .

Ja chodze do dr. Łabuć -moim zdaniem ok .

moja córka ma 6,5 roku i ma płaskostopie.
Ćwiczymy i poza tym nosi wkładki do butów. Badaliśmy nacisk stóp i do tego były dobierane wkładki.
no wlasnie dzis bylismy u dr Labuc,ktora kazala mu chodzic bez kapci,a wczesniej Mazurek mowil ze ma chodzic w kapciach.Widzialam dzis tego jezyka na allegro...

Czy płaskostopie moze się zrobic od chodzenia bosą stopą po podłodze? Nastraszyła mnie mama i babcia.

Idź do fizjoterapeuty a najlepiej zabierz te osoby ze sobą co takie bzdury głoszą, niech da im wykład specjalista. Od kapci prędzej powstanie jakies zaburzenie niż bosa stopa w domu. W każdym domu podłoga jest plaska i twarda i jeśli stopa jest fizjologicznie w dobrym rozwoju to każdy fizjo powie żeby zrezygnować z kapci.

Jesli jednak podłoga jest zimna polecam kupic dizecku kapcie:
https://e-butydladzieci.pl/blog/kapcie-do-przedszkola
Na stronie kupisz zdrowe kapcie dla malucha.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

do góry