Widok

Czy są uczciwe warsztaty samochodowe?

Parę znam (a w dokładniej dwa), które określiłbym, jako uczciwe ale w mojej ocenie są to wyjątki. Co z resztą?

Odnoszę wrażenie, że gros warsztatów samochodowych jest nieuczciwa i nieuczciwymi praktykami wyciąga od nieświadomych niczego klientów bardzo duże pieniądze.
Zauważyłem, że ci ludzie nie potrafią nie ulec pokusie okradzenia nie znającego się na mechanice pojazdowej klienta, wciskając mu kłamstwa o konieczności wymiany połowy samochodu - i również tyczy się to tzw. ASO.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jak najbardziej są:

http://www.facebook.com/pages/Nowy-Warsztat/450366744987331?sk=info
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
505 528 708 Tomek
z fakturą i gwarancją na naprawę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szukam warsztatu w którym rzeczywiście znają się na autach tej marki. Gdzie problem nie przerasta mechanika, rąk nie rozkłada... że części... silnik...Gdzie założą dobre części, a nie najtańsze a skasują za te z najwyższej półki.

Uczciwy i zaufany warsztat.
Co cie interesuje na temat opla
Myślałam raczej o Gdańsku.
ja polecam warsztat w rumi żeromskiego 17 tel. 663654706 maja niskie ceny, naprawde fachowa obsluge i daja gwarancje.
Może orientujecie się gdzie posiadają wystarczając wiedzę na temat Opla?
@moxy41 - nie biorę/wrzucam wszystkich mechaników do jednego worka. Są uczciwe warsztaty ale JA osobiście znam 3 (słownie: trzy):
1/ ADAM SERWIS Adam Sobisz - specjalizacja BMW
2/ MADACAR.PL- specjalizacja JEEP
3/ Zygmunt Janczak - specjalizacja VW i AUDI (ale wieki już u niego nie byłem)
Proszę się nie dziwić, większość (co nie oznacza, że wszystkie) warsztatów to cwaniaczki.
Pivo, masz rację - ale skala nieuczciwości tychże jest minimalna w porównaniu do warsztatów i ASO.
Hal prosze Cie ....,a lekarz wystawiający Ci receptę na drogi lek mający profity z firmy farmaceutycznej , a budowlaniec naciagajacy klienta na droższy materiał z zaprzyjaźnionej hurtowni ,a taksiarz wozacy klienta po całym mieście,a wytwórca wedlin sypiący do kiełbasy wszystko oprócz mięsa itd.itd....,taki kraj tacy ludzie
Szanowni państwo nie możemy wszystkich mechaników brać do jednego worka. Powinno się piętnować cwaniaków i oszustów oraz partaczy. Jednak ja jako praktykujący od 22 lat w zawodzie mechanik mam własne spostrzeżenia: śmiem twierdzić żę 60 % małych warsztatów nie ma prawidłowego wyposażenia przez co nie jest w stanie wykonać na należytym poziomie usługi.A najgorsze żę wiele znanych trujmiejskich serwisów wykonuje naprawy wręcz poniżęj jakich kolwiek zasad i regół( młotek ,przecinak ,palnik a nie przy pomocy ściągaczy,pras i oprzyżądowani)
W przeciwieństwie do wymienionych przez Ciebie zawodów, wśród mechaników trudniej znaleźć uczciwego, niż wśród murarzy, architektów, lekarzy...nieuczciwego.
Można przyjąć, że większość warsztatów mechaniki pojazdowej, blacharzy, lakierników, itd., są nieuczciwi wobec swoich klientów. Wynika to z ich prostego przekonania, że niewiedza klienta oznacza możliwość wciśnięcia mu "dziecka w brzuch", za które jeszcze słono zapłaci. Gdy natomiast zdarza się ktoś, kto ma wiedzę, a to potrafią ocenić w sekundę, to nagle są uczciwi i rzetelni.
Uczciwych warsztatów jest niewiele w Trójmieście. Wystarczy poczytać opinie klientów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jak myślisz, że na moje podwórko dojeżdża mechanik i na trawniku naprawia auto. Ogarnij się człowieku. Wszędzie spotkamy takich pseudomechaników. Wśród lekarzy, murarzy, architektów i sprzedawców.
A jak myślisz, że na moje podwórko dojeżdża mechanik i na trawniku naprawia auto. Ogarnij się człowieku. Wszędzie spotkamy takich pseudomechaników. Wśród lekarzy, murarzy, architektów i sprzedawców.
Chłopie, gdybyś sam miał okazję poodwiedzać różne warsztaty to gwarantuję ci że sam byś pilnie leczenia nerwów potrzebował.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chciałeś błysnąć?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Halewicz, koniecznie odwiedź psychiatrę. Jeśli postawi diagnozę że jesteś zdrowy, to nie wierz mu. Pewnie jak mechanik, to będzie oszust i naciągacz. Jeśli powie że jesteś iidotą to znaczy, że mówi prawę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ten Misiek to chyba jeden z tych mechaników, co okradają swoich klientów. Bo: uderz w stół, a nożyce się odezwą...i się Misiek odezwał. Co cwaniaczku?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ten Halewicz to chyba niezły cwaniaczek, wszyscy wokoło to naciagacze i złodzieje! Współczuje , trudno żyć z takim nastawieniem do swiata, a może ten Halewicz mierzy innych swoją miarką?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Foty nie znam nie mam bmki a moze szkoda; u Hallera serwisuje i nie mam zastrzezen, malo tego kiedys bylem w serwisie na hutniczej-jakis nie autoryzowany serwis, wymienili kolo zamachowe w mojej vectrze i schrzanili a zaplacilem jak za zboze 3 tysie!; pojechalem na morska do opla hallera, sprawdzili, naprawili swoje skasowali polowe tego co juz zaplacilem ale jeszcze gwarancje na 2 lata dali
do góry