Widok

Czy też miałyście zaparcia w ciąży???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziś zadzwoniła do mnie koleżanka, która ma rodzić w lutym, z zapytaniem czy miałam zaparcia w okresie ciąży. Ja nie miałam... ale co zrobić jak od trzech dni nic... tylko brzuch boli i robi sie twardy, a maleństwo się niemiłosiernie wierci??? Czy miałyście podobny problem?
PS. Activie nie pomagają...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam jeść owoce,"kilogramami"mi pomaga
ja mam od początku ciąży i ratują mnie kompoty ze śliwek suszonych. Niech sobie ugotuje tak na dwa kubki i codziennie pije co najmniej jeden kubek :)
Dzięki dziewczyny, już przekazałam Madzi... mam nadzieję, że pomoże. Ja chciałam aby z tym poszła do lekarza, ale widzę, że to nie jest wyalienowany przypadek i najpierw trzeba samemu powalczyć.
mi pomogl Colon C - polecony przez mojego gina - mozna w ciazy bo to blonnik - szklanka rano wyregulowala mnie jak zegarek :)
image
image
image
Ja z zaparciami mam w sumie problem do dzisiaj.. Już są mniejsze ale to nieprzyjemne :-) Mi pomagały 2 jabłka i popijałam wodą..:P
Zapraszam na stronę: http://polecanki.pl

image
Mnie pomagały tylko czopki glicerynowe- cieszę się, że to już za mną :-)
JABŁKA CODZIENNIOE ZE 2
Mi pomagały jabłka, oraz jogurty naturalne.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
ja dodatkowo dostałam jeszcze żelazo do jedzenia (miałam anemię) i od razu lekarz dał mi Duphalac.... (nie wiem czy dobrze nazwę napisałam) miałam brać - pić jedną łyżkę stołową przed każdym posiłkiem - na mnie działało i nie było już więcej problemów. W aptece można kupić bez recepty. Polecam też jedzenie na czczo lub na sam wieczór jakiegoś cytrusa - porada z gazetki "M jak Mama" też na mnie działało.
image
wrecz przeciwnie:P
image
Ja polecam surówkę z kiszonej kapusty - po 3 godzinach będzie pusta :)
image

image
Nie chcę straszyć ale u mnie takie niby zaparcie okazało się niedrożnością jelit. To był 32 tydz. ciąży i mało nie urodziłam. Pomijając, że chcieli mnie ciąć. Spędziłam 9 dni na patologii ciąży. Było niewesoło.
Jeżeli koleżanka nie poradzi sobie z zaparciem, niech pędzi do lekarza. Warto się skonsultować, bo w takim przypadku zazwyczaj podnosi się poziom cukru a z czasem pojawia się białko w moczu.
Po co ryzykować.
Lepiej uczyć się na cudzych błędach ;-)

Ps: jedzenie jabłek bardzo pomaga :-)
www.naszekobiece.fora.pl
Poza tym może to być tzw. kamień kałowy, któy może stworzyć sie po kilku dniach "nic nie robienia"... ale najpierw niech spróbuje naturalnych metod, a jak nie poskutkują to do szpitala...
image

image
Dzięki dziewczyny za rady. Jak za długo to będzie trwało, to również uważam, że lekarz konieczny. A czy brzuch miałyście lub macie twardy??? To 23 tydzień ciąży. Czy to może być związene wyłącznie ze wzdęciem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
czytałam, że to często spotykany problem w ciąży. Proponuje duzo owoców, może inka na czczo i dużo wody mineralnej w ciągu dnia
Na pewno trzeba zacząć od wypijania ok. 2 litrów wody dziennie. A jak nie pójdzie, to polecam czopki glicerynowe - bezpieczne i pomagają.
miałam owszem, pod koniec ciąży ale ni były one aż takie straszne aby zażywać czopki, tabletki itp...
image

Na mnie działają suszone morele, niezależnie od pory dnia zawsze pomagają.
Na mnie działały jabłka i duża ilość wody mineralnej.
Polecam również łykanie błonnika w tabletkach-tylko nie wiem czy jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. Najlepiej zapytać swojego gina lubw aptece.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

do góry