Widok

Czy to już sezon grypowy w trójmieście?

Rodzina i dziecko Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Chorowaliscie już na grypę w tym sezonie? Jak małe dzieci radzą sobie z grypą? Jakie leki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
trwa.jestem chora i ja i dziecko od 2 tygodni i konca nie widze.lekarz powiedzial ze jest jakis wirus bo ludzie wracaja nie mogac sie wyleczyc.to samo dzisiaj w sanepidzie.u nas najpierw przeziebienie.grypa.leki zwykle.potem antybiotyk i niby lepiej a nagle zapalenie oskrzeli. totalne oslabienie i kaszel
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
W przeciągu dwóch tygodni rozchorowała się połowa dzieci w klasie. Jakiś paskudny wirus z bardzo wysoką temperaturą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rzeczywiście panuje jakiś dziwny wirus. U nas w rodzinie choruje już czwarta osoba, w przedszkolu jest mniej niż połowa dzieci..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Świńska grypa jest już w Polsce...

Ponoć sporo mieszkańców obwodu kaliningradzkiego przywozi nam wirusa - a jednak dużo ich w Centrach Handlowych...

Nie każde zachorowanie jest zdiagnozowane jako świńska grypa. I całe szczęście nie każde kończy się zgonem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jedyne wyjscie zdrowo jesc , my jadamy wszelkie kiszonki , cebula,czosnek,surowe warzywa, owoce, miod, pijemy sok z rokitnika, sok z dzikiej róży, acerola w tabletkach , codziennie pijemy herbatke z czystka codziennie każdy z nas wypija szklankę zakwasu z buraków to bomba witaminowa , codziennie pijemy tran oraz olej z wiesiołka zimno tłoczony -polecam .... no i podstawa codzienny ruch na świeżym powietrzu niezależnie od pogody.... nie pamiętam kiedy byliśmy chorzy ,od kilku lat tak praktykujemy i polecam Wam- szczególnie dzieci zdrowo odżywiać i dużo spacerów :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ciekawe gdzie w tym wszystkim znalezc czas na prace i inne obowiazki domowe? Chybanie starczyloby mi czasu na lykanie i picie tego co napisalas w ciagu dnia....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
jest czas na pracę, szkołę i przedszkole i wyobraz sobie ,że na codzienny spacer również :) zdaję sobie sprawę,że o wiele prostszym rozwiązaniem dla niektórych jest tabletka , latem znalazłam czas i chęci aby zrobić zimowe zapasy- zamknęłam lato do słoika , domowe dzemy, marynowana papryka,cukinia ,ogorki kiszone,sałatki warzywne, kompoty ze śliwek i wiśni,sok z aronii,malin,ogorki marynowane, zamroziłam kilka kg truskawk,wisni,śliwek, bób, zielona natkę, a jesienia byliśmy rodzinką na grzybach wszystko to z miłości dla swoich najbliżych :) tym sposobem nasze dzieci jedzą zdrowo i przynajmniej wiemy, co jemy :) dla chcącego nic trudnego, dodam,że nie jestem matką , która siedzi całymi dniami w domu, jestem na etacie :) polecam i Wam, bo to inwestycja !miłęgo wieczoru

p.s. co drugi dzień piekę domowy chlebek i bułki :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
A czas z dziećmi kiedy spędzasz??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czas z dziećmi można spędzać to wszystko robiąc. I na pewno wszystko dzieciom lepiej smakuje.
Mam dzieci i pracuje nie mam pomocy babuni która wypierze i przetrze podłogę czy obiad ugotuje. Kiedy miałam jedno dziecko to byłam w ciągłym niedoczasie kiedy urodziłam kolejne myślałam, że polegnę, ale poszłam po rozum do głowy i czas na obowiązki zrobiłam wspólnym czasem. Już 2,5-3 latek świetnie bawi się wkładając segregowane pranie do pralki czy wyprane pojedynczo do powieszenia. Pięciolatek potrafi obierać czy ucierać warzywa (oczywiście trzeba dobrze dobrać obieraczkę)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry