Widok

Czy to stan podgorączkowy czy juz gorączka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Słuchajcie od 3 dni moja 10 miesięczna córka ma dziwna temperaturę w okolicach 37,4... Objawow chorobowych brak. Nie ma kaszlu ani Kataru ma dobry humor i apetyt. Co to moze byc? Trzydniówka chyba nie bo temp wtedy jest bardzo wysoka.no i pytanie zasadnicze: czy 37,4 to juz gorączka czy stan podgorączkowy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Od 37 zaczyna sie gorączka miedzy 36.6 a 37 to stan podgoraczkowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
goraczka od 38
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie gorączka od 38, stan podgorączkowy 37,5.38. Normalna temperatura małych dzieci może wahać się między 36.5-37.5.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
To może być trzydniówka. Moja starsza córka miała właśnie lekko podwyższoną temperaturę koło 37,5 przez trzy dni a potem bardzo uporczywą i swędzącą wysypkę przez kolejne 3 dni. Młodsza natomiast miała zupełnie odwrotnie. Temperatura rzędu 39-39,5 i lekką wysypkę - mało dokuczliwą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dziękuje za odpowiedzi ale juz wiemy co nam dolega. Infekcja wirusowa temperatura poszła w gore do 38,3 w nocy a rano zaczął sie okropny kaszel. Ale juz sie leczymy:) Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
37.4 może być gorączką, ale u dziecka które ma niższą stałą temperaturę, np. 35.5 a nie 36.6.

Ale ogólnie przyjmując gorączka jest od 38 stopni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

do góry