Widok
Czy warto kupować ocieplany śpiwór do wózka dla 1,5 roczniaka?
Hej dziewczyny, proszę doradźcie, bo zastanawiam się czy warto kupować ocieplany śpiwór do spacerówki dla mojej 1,5 rocznej córeczki? Czy ona nie jest już za duża i czy on będzie praktyczny? Mała ma spodnie i kurtkę zimową, lubi sama chodzić, mniej w wózku jeździć i zastanawiam się czy taki śpiwór się sprawdzi, czy lepszy sam kocyk?
"Decydowanie się na dziecko - to rzecz doniosła. To decydowanie się na to, by
Twoje serce spacerowało gdzieś poza twoim ciałem"
wg mnie sam kocyk wystarczy..
Synek rok temu właśnie zimą miał 1,5 roku i jak jeździł w wózku to przykrywałam kocykiem i dodatkowo tym okryciem co są w standardzie w wózkach.
Mam taki śpiwór ale nawet go nie wyciągałam na zeszłoroczną zimę bo wydaje mi się że 1,5roczniak już chyba się nie mieści w do niego??
:)
a co do bucików..
jak Twoje dziecko lubi jeździć w wózku i zdecydujesz się jednak nw śpiwór to ja bym chyba ściągała buciki wkładając dziecko do niego - zaoszczędzisz przy tym wiele miejsca. (tylko bym nakładała jakieś grube skarpety na rajstopki)
Synek rok temu właśnie zimą miał 1,5 roku i jak jeździł w wózku to przykrywałam kocykiem i dodatkowo tym okryciem co są w standardzie w wózkach.
Mam taki śpiwór ale nawet go nie wyciągałam na zeszłoroczną zimę bo wydaje mi się że 1,5roczniak już chyba się nie mieści w do niego??
:)
a co do bucików..
jak Twoje dziecko lubi jeździć w wózku i zdecydujesz się jednak nw śpiwór to ja bym chyba ściągała buciki wkładając dziecko do niego - zaoszczędzisz przy tym wiele miejsca. (tylko bym nakładała jakieś grube skarpety na rajstopki)
No właśnie kwestia butów mnie też nurtuje, bo o ile jest sucho to ok, ale jak będzie śnieg a mała trochę pobiega a później do wózka i śpiwora w takich ośnieżonych butach to trochę słabo:) Wersja jazdy bez butów raczej w grę nie wchodzi, bo praktycznie mała zawsze chce wysiąść z wózka.
Może faktycznie spróbuję z kocykiem albo spróbuję odkupić śpiworek, żeby żal nie było jak nie będzie używany.
Dzięki za pomoc:)
Może faktycznie spróbuję z kocykiem albo spróbuję odkupić śpiworek, żeby żal nie było jak nie będzie używany.
Dzięki za pomoc:)
"Decydowanie się na dziecko - to rzecz doniosła. To decydowanie się na to, by