Widok
Czy wartos zrobic Panel Pediatryczny ??
mam pytanie czy warto synek ma prawie 7 miesiecy ma skaze ale po inny warzywkach i owocach tez go wysypuje w morfologii wyszlo ze ma alergie . Alergolog mowi ze nie warto robic panelu pediatryczynego bo nie sa wiarygodne ale jak morfologii wyszla .... i wlasnie sie zatanawiam czy wyjdzie wiarygodnie w tych testach ...
Mial ktos moze ze w morfologii wyszla alergia a np w testach nie ??
Mial ktos moze ze w morfologii wyszla alergia a np w testach nie ??
Moim zdanie nie warto robić. Mój synek ma 12 miesiący i też ma alergie pokarmowe - na białko mleka, jajka, marchewka, ryba...Teraz jak zaczęło wszystko kwitnąć miał katar i zaropiałe oczka. Musisz wszystkie próbować składnikami
, np jeden tydzień marchewka, drugi truskawki - wtedy będziesz mniej więcej wiedziała co go uczula i narazie mu tego nie dawać mniej więcej po 3 miesiącach można znów próbować. Większość alergii się cofa. Moja pediatra i alergolog powiedziała że do 3 lat wyniki nie są wiarygodne - tylko wydasz kasę...Więc ja czekam jedyne co robiłam to z krwii sprecyficzne IgE na białko mleka albo jajka
, np jeden tydzień marchewka, drugi truskawki - wtedy będziesz mniej więcej wiedziała co go uczula i narazie mu tego nie dawać mniej więcej po 3 miesiącach można znów próbować. Większość alergii się cofa. Moja pediatra i alergolog powiedziała że do 3 lat wyniki nie są wiarygodne - tylko wydasz kasę...Więc ja czekam jedyne co robiłam to z krwii sprecyficzne IgE na białko mleka albo jajka