Widok

Czy wartos zrobic Panel Pediatryczny ??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
mam pytanie czy warto synek ma prawie 7 miesiecy ma skaze ale po inny warzywkach i owocach tez go wysypuje w morfologii wyszlo ze ma alergie . Alergolog mowi ze nie warto robic panelu pediatryczynego bo nie sa wiarygodne ale jak morfologii wyszla .... i wlasnie sie zatanawiam czy wyjdzie wiarygodnie w tych testach ...

Mial ktos moze ze w morfologii wyszla alergia a np w testach nie ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moim zdanie nie warto robić. Mój synek ma 12 miesiący i też ma alergie pokarmowe - na białko mleka, jajka, marchewka, ryba...Teraz jak zaczęło wszystko kwitnąć miał katar i zaropiałe oczka. Musisz wszystkie próbować składnikami
, np jeden tydzień marchewka, drugi truskawki - wtedy będziesz mniej więcej wiedziała co go uczula i narazie mu tego nie dawać mniej więcej po 3 miesiącach można znów próbować. Większość alergii się cofa. Moja pediatra i alergolog powiedziała że do 3 lat wyniki nie są wiarygodne - tylko wydasz kasę...Więc ja czekam jedyne co robiłam to z krwii sprecyficzne IgE na białko mleka albo jajka
nie warto, mojemu 2-latkowi też nic nie wykazało, a ma alergię
mi też dwóch alergologów i pediatra odradzili.
Panel najlepiej zrobić jak dziecko ma co najmniej 4 latka.im starsze dziecko tym bardziej wiarygodniej wyjdzie.Mój synek miał zrobiony jak miał 2 latka i nic nie wyszło.Teraz m ponad 4 i faktycznie wyszły alergie które podejrzewałam.
Nam tez nic nie wyszlo :/ a alergie ma moj synek niemala:( pokarmowa, kontaktowa i zaczyna sie wziewna :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry