Widok

Czy wasze obraczki sa zniszczone

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
J.W. do mezatek oczywiscie ....bo moja po dwoch tygodniach nie wyglada porysowana i jakas taka zniszczona

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mojemu szwagrowi sie zniszczyła ajego zonie nie tak bardzo ale po paru miesiacach a nie po kilku tygodniach

no wlasnie...obok obraczki mam inny pierscionek ale to chyba nie powinno grac roli...moze ktos zna sie na zlocie i wie jakie sa dopuszczalne zniszczenia??

image
Mara mi sie wydaje ze masz miekkie złoto
a jaka masz ptróbe?
bo ja mam z białego i zółtego złota i wiem ze żółte bedzie porysowane bardziej niz białe bo białe jest twardym złotem

Ja jestem rok po ślubie i nosze obraczke codziennie ale zadnych zarysaowań i zniszcen nie mam...

image
czyli tak jak myslałam zalezy to od jakosci złota
jedno jest miekkie a drugie twardsze
no nic z tym mara nie zrobisz najwyzej dasz do wypolerowania

proba zlota 585 facet mowil ze do obraczek najlepsza...ale juz po ptakach :(

image
a mnie 2 tyg wypadl piekny brylant z zareczynowego, to juz 3 raz, z tym ze tym razem go zgubilam i go nie ma..3 raz poszlam reklamowac..juz mam dosyc..taki drogi pierscionek i taka popelina!!najgorsze ze dla mnie on znaczyl TAK wiele!!zazadalam tym razem nowego modelu....:[ .... :[

image

wspolczuje...tez mam brylancik w obraczce i jak widze jaka to jakosc tez sie boje ze wypadnie.tez pojde do faceta co robil i sprobuje zareklamowac...tylko wlasnie niewiem bo moze to normalne ze obraczka sie tak rysuje

image
jak sie rusza to na 100% wyleci!!!!:/ wiem bo 3 razy wylecial mi :((( popelina!! reklamowac takie rzeczy trzeba!!:(( a niech mi sie nie zgodza na wymiane..... wrrrr................. :((

image

nie no jak firma to musza sie zgodzic...koniecznie...to jest chyba nawet w prawie konsumenta...wymiana zawsze,kasy by ci moze nie chcieli oddac

image
tak ale nowy model!!bo ten jest wadliwy dlatego bryl wypada :(( kurcze...lipa...no zal mi tego pierscionka, dla mnie znaczyl duzo wiecje niz te pieniadze... ;(( moj kochany jak mi opowiedzial sytuacje jak poszedl go kupic -co powiedzial tej sprzedawczyni -to myslalam ze padne..otoz wszedl zestresowany i pow. ze chce kupic 1 obraczke!! :)) babka sie zdziwila i spytala po co mu 1 obraczka:D heheheheheh ;)) a chodzilo o piersc. zar. :))) potem te cudowne niespodziewane zareczyny w wigilie na pacholku.... :(( i wiele wiele dla mnie znaczy!!!:((czasem nawet mam glupie mysli...ze ten bryl co wypada ze to jakis znak-
chore jazdy juz mam :( ale najbardziej mi go brakuje na paluszku.... :((( i w sercu..

image

Szkoda, że już macie problemy z pierścionkiem czy obrączką, bo to przecież powinno wytrzymać na całe życie.
Mój pierścionek kupowany był tu w Anglii, w małym sklepie jubilerskim, u Żyda(nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale oni najczęściej się tym zajmują). Widać, że facet zna się na rzeczy i jestem bardzo zadowolona, bo musieliśmy zmniejszać pierścionek i wszystko ładnie zrobili. Zastanawiam się czy nie kupić też od niego obrączek, bo obiecał, że jak wrócimy po obrączki, da nam zniżkę, a słyszę, jakie Wy macie problemy z polskimi jubilerami.
Chociaż słyszałam, że polskie złoto jest lepsze od angielskiego, jeżeli takie rozróżnienie w ogóle istnieje. Nie wiem? Jak myślicie? Czy ktoś jeszcze miał takie problemy z jubilerem?

amsta...nie mysl ze wypadajacy brylant to cos zlego znaczy nie nie nie!!!!!!
Caroline -jak bym miala kupowac znowu obraczki nie szczedzila bym firmy i kasy bo to jednak mowi sie ze jak firma to firma i jak droga to lepsza

image
Jezeli w obraczkach i pierscionkach macie prawdziwe brylanty z certyfikatami a nie zwykle cerkonie (bo wiele osob mowi, ze brylant, a tak tylko cerkonia swiecaca!) to jest na to gwarancja. Dobry salon w ktorym kupujecie pierscionek z brylantem, w razie gdyby wypadl maja obowiazek wstawic drugi - ZA DARMO!!! Wielu klientow o tym nie wie, a tak jest - bo salony otrzymuja na to gwarancje!
zalezy gdzie byl kupiony ale jak jest certyfikat (a na kazdy bryl jest) to mozecie byc spokojne.

Porzadne salony daja dozywotnia gwarancje wiec jesli juz sie ktos szarpie na taki wydatek to kupowac z porzadnego salonu zeby potem jak to amsta ujela "popeliny" nie bylo.
To tylko moje skromne zdanie,
Soltera

image
No wlasnie ..teraz troche zaluje ze nie poszlam do pozadnego salonu...kupowalam u zlotnika nie dal zadnego certyfikatu.jaka macie probe zlota???musze isc do jakiegos fachowca niech to oceni,nie?

image
My mamy z Apartu obrączki z białego złota. Powiem szczerze, że zarysowania są widoczne.

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
Mara - nie dostaliscie certyfikatu???
Kazdy salon daje na 100%
ale rowniez jubiler, ktory robi pierscionek czy obraczke z brylantem musi wydac certyfikat, na potwierdzenie autentycznosci tego co wstawil.
Jesli takiego nie masz to ja bym sie wogole zastanowila czy to jest brylant??
Bo dlaczego nie dostalas certyfikatu - jubiler wystawia certyfikat na takiej karteczce, juz dokladnie nie pamietam jak wygladala, ale pd tym co tam napisal sie podpisuje, przystawia pieczatke, wiec w razie co masz punkt wyjscia.
Na twoim miejscu poszlabym do innego jubilera i potwierdzila autentycznosc tego co masz wstawione.
My zdecydowalismy sie na salon jubilerski szuberta chyba, bo jakos malo przekonana bylam do zakladu jubilerskiego, i nosze moj pierscionek z brylantem od 11 m-cy i nic nie wypadlo, nic sie nie rusza, nie jest porysowany, a kilka razy gdzies zachaczylam nim i wszystko jest ok.
Co do obraczki do sie nie wypowiem, bo jeszcze jej nie mam na paluszku, ale nasza rysowac sie nie bedzie, bo ma wzor przez srodek z bialego zlota i nawet jak cos to widac nie bedzie.:)

image

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry