Widok

Czyszczenie sukni ślubnej

Wesele Osowa Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Gdzie w Gdańsku najlepiej oddać suknię do czyszczenia i jaki jest mniej więcej koszt?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tutaj macie spis pralni chemicznych wraz z cenami:
https://www.sprzedajsuknie.pl/blog/gdansk/czyszczenie-sukni-slubnej-gdansk/
Ja oddałam swoją koronkową do pralni i zszarzała, więc sama włożyłam do miski (bez podszewki) z proszkiem do białego (ubrudziłam ją po praniu chemicznym jeszcze nieco na sesji), trochę pomoczyłam, delikatnie "szorowałam".

Bałam się trochę, ale nic do stracenia - szerej nikt by nie odkupił.

Wyszło pięknie! Zrobiła się śnieżno biała!!!

Miałam trochę śladów po trawie i polałam je wodą utlenioną. Wierzcie mi, suknia wyglądała jak nowa.

Dziewczyna, której sprzedawałam nie mogła uwierzyć, że suknia jest po hucznym, licznym weselu i dwóch sesjach.

Także uważam, że pralnie chemiczne to ściema. Mi poszło dużo lepiej ręcznie ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi w Realu na Osowie tez powiedzieli że jak cos to na własna odpowiedzialność chemicznie mogą ja wyczyścić ale ze mam zdjąć całą dekoracje : czyli kamienia Swrovskiego, materiałowa kwiaty i całą ozdobe!! Czyli ogólnie popsuć sobie całą suknie. Natomiast w Galerii Przymorze powiedzieli że chemicznie jej nie doczyszczą i że zżółknie ( mimo iz na matce był zakaz moczenia sukni w wodzie) wyprali ja normalnie w wodzie. Efekt : nic nie trzeb było odpruwać , nic nie opodało a suknia wygląda jak nowa POLECAM !!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jeszcze dodam ze w etc powiedzieli mi ze u nich tego nie wypiore bo korale sie rozpuszcza i wyslali mnie do alfy centrum a w alfie "na wlasna odpowiedzialnosc" i czekac 2 tygodnie....i "nigdzie mi tego nie przyjma i nikt tego nie wyczysci" a suknia nie byla mocno brudna-jedynie tren pod spodem od sesji
ja tez wyczyscilam swoja w galerii przymorze w eko pralni express za 150 zł bez targowania (nie wiedzialam ze tak mozna :P)
i mimo ze w innych pralniach straszyli mnie ze rozpuszcza mi sie koraliki i potrwa to 2 tygodnie, to w tej pralni zrobili to w 2 dni
Ja polecam pralnie W Galerii Przymorze. Cena 110zł - chceli 150zł ale sie targowałam :) Suknia pieknie wyczyszczona a było z czego bo po sesji była czarna !!! Kamienie Swarovskiego których było mnóstwo nie poodpadały wcale. POLECAM
Ja przestrzegam przed czyszczeniem w salonie w Rumi na Paderewskiego. Płaci się jak za czyszczenie w pralni a suknia ląduje w pralce . Jest owszem czyściejsza ale mocne zagniecenia i zabrudzenia zostają. Wszelkie delikatne koronki , kryształki i zdobienia są pouszkadzane. Suknia traci niestety na wartości.
Też należę do osób, które mają złe doświadczenia z pralnią w ETC na Zaspie. Mojemu mężowi zniszczyli nieumiejętnym praowaniem spodnie od garnituru (naszęście nie ślubnego garnituru ;P )

Omijajcie to miejsce
Ja też kupiłam i po weselu czyściłam w Beauty i byłam bardzo zadowolona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja swoją suknię oddałam w sklepie z sukniami BEAUTY w Gdańsku na przeciwko Galerii Bałtyckiej i jeszcze dogadałam się, że mi ją naprawili. Za czyszczenie dałam 120, a za naprawę 40. Miałam pewność że nie zniszczą bo mają wypożyczalnię i sami muszą gdzieś czyścić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
podbijam, bo chce oddać swoją. interesują mnie pralnie w Gdańsku:)
a czy moge dostać kontakt do tej pralni? bo moja suknie ślubna jest w stylu princessy i ma ogromna ilość kryształków ktorych nie chciałabym straci po czyszczeniu.
Ja prałam w Brzeźnie. Nowootwarta pralnia niedaleko przychodni. Zapłaciłam 120 zł. Bardzo ładnie wyprana. Suknia była zaplamiona herbatą czy jakims napojem i wszystko pięknie sie wypralo. Nic się nie uszkodziło a suknia ma sporo koralików.
Dziewczyny które miały CINDERELLE FARAGE
Gdzie czyściłyście i prasowałyście swoje suknie?
i jaka CENA za taką przyjemność?
Nie polecam pralni w Auchan w Rumii, zniszczyli mezowi koszule i marynarke...;(
moja suknia jest na dole brudna , a raczej czerwona od płatków róży-nie można się tego pozbyć
żywice można usunąć terpentyną
A ja trochę z innej beczki. Czy ktos sie orientuje ile razy można czyścić suknię slubną bez obawy o jej kolor?
Mam suknię ecru z delikatnej organzy z koronkami - kupiłam używaną i jest po praniu a mimo to niektóre falbany u dołu są pobrudzone. Ktoś mnie starszył że pranie powoduje szarzenie materiału, a on juz teraz jest dość ciemny (oczywiście jak na suknię ślubną;) Może macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?
a ja mam plame z żywicy
myslicie ze pralnia chemiczna to usunie?

Ja polecam pralnie w Gdansku w Galerii Bałtyckiej na -1.
oddałam, zapłaciłam 100 zł i odebralam czyściutką po 2 dniach:)
pralnia nazywa sie "5 sec " czy jakoś tak:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0