Widok

DDA- Dorosłe dziecko Alkoholika, czyli dlaczego warto pójść na terapię .....

Śródmieście Temat dostępny też na forum:
tu jest wszystko w temacie. Zdecydowałam się opowiedzieć Wam w ten sposób, a nie w inny bo zostanie ślad, a poza tym chciałabym móc dodawać swoje spostrzeżenia . : http://jestemdda1986.blog.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Moim wspomnieniem jest zabawa przy stole z resztkami alkoholu w kieliszkach, naśladując rodziców, podczas gdy oni śpią tuz obok, zalani w trupa..."

Są różne formy/etapy alkoholizmu, każdy przypadek jest inny.
Alkoholik zazwyczaj wstydzi się tego, że jest alkoholikiem - chowa butelki po tapczanach i kanapach, pije zamykając się w wc etc. etc.
U Ciebie to patologia pełną parą w takim wypadku była...

A co do terapii - czeka się kilka miesięcy na miejsce z tego co wiem ;)
Ale chociaż nie trzeba mieć idiotycznego skierowania jak np. na badania okresowe...
W Polsce nie możesz się zbadać i sprawdzić, czy wszystko z Tobą OK :D

"Jesteśmy wybuchowi, agresywni, impulsywni, uparci"
O shit! Któreś z moich starych na pewno jest alkoholikiem...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

" , dodając swoją opinie lekko sarkastyczną ? A przecież to jedne z wielu symptomów :P ktoś inny może czuć ból, a jeszcze inny zajadać się czekoladą w stresującej sytuacji- jest wiele przypadków.... Wiesz, nie chciałabym byś mówił coś o czym pojęcia możesz nie mieć :(
Tymczasem pozdrawiam :)

Nie jest to żaden wynalazek psychologów jak twierdzi wiele osób. Tutaj https://uzaleznienia-terapia.pl/blog/syndrom-ddd/ możecie sobie poczytać o tym. Sposób funkcjonowania takich osób w dorosłym życiu może budzić wiele zastrzeżeń. Właśnie dlatego potrzebna jest odpowiednia terapia. Niestety nie każdy się na nią decyduje. Jest to ogromny błąd. Osoby bliskie powinny w takiej sytuacji okazać wsparcie.
Warto ,warto i jeszcze raz warto .Wiele w zyciu utrapien i noepotrzebnych spin ominiesz lub zupelnie po tobie splynie

Inne tematy z forum Zdrowie

leki robione (14 odpowiedzi)

Dermatolog dał mi receptę na maść robiona ale nigdzie nie mogę kupić, które apteki w Gdyni...

Problem z osiągnięciem pełnej erekcji (6 odpowiedzi)

Piszę to anonimowo, bo w przeciwnym wypadku nigdy bym się na to nie odważył. Od jakiegoś czasu...

onkologia na Zaspie?? (12 odpowiedzi)

jaka jest Wasza opinia na temat oddzialu onkologicznego na Zaspie. Pilnie potrzbuję informacji na...

do góry