Widok

DETRALEX A CIĄŻA

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hEJKA
Czy używałyście detralex w ciąży ?? Bo ja tak i zastanawiam się czy nie zaszkodził mojemu dziecku.... Oprócz Detralexu robiłam sobie zastrzyki w brzuch z CLEXANE.

Czy macie informację o tym ,że ten lek szkodzi dziecku ?????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
znalazłam taka informacje o tym leku

Ciąża: Badania na zwierzętach oraz odpowiednio liczebne, dobrze kontrolowane obserwacje u ludzi nie wykazały zagrożenia dla płodu, niemniej jednak ciąża jest okresem w życiu kobiety, w którym przyjmowanie jakichkolwiek leków bez wskazań lekarza jest szczególnie niewskazane. W przypadku planowania ciąży należy uprzedzić o tym lekarza.

Okres karmienia piersią: Nie należy stosować preparatu Detralex® w okresie karmienia piersią z uwagi na brak danych o przenikaniu leku do mleka matki.
detralex brałam całą ciąże - lekarz mi przepisła ,nawet nie czytałam ulotki
Ja brałam detralex przez miesiąc, jakoś koło 28 tygodnia ciązy i też robiłam zastrzyki w brzuch ale z Fraxodi. Konsultowałam to z ginekologiem i innym specjalistą i stwierdzili, że jeśli jest taka potrzeba aby wyleczyć jakąś dolegliwość a inaczej się nie da, to ok. Dziecko mam zdrowiutkie.

ja tez brałamw ciąży, i po porodzie też... ale mi lekarz powiedzial ze karmienie nie ejst przeciwskazaniem...
detralex bralam w ostatnim miesiacu ciazy i skoro lekarz ginekolog ze szpitala go przepisał,to ufalam,ze nie zaszkodzi dziecku.
brałam detralex w czasie ciązy:)
a jak oceniają Panie efekty po stosowaniu detralex-u na hemoroidy.
na hemoroidy???
ja go brałam na problemy z nogami...
tak na hemoroidy tylko wtedy jest inne dawkowanie
rozumiem.codziennie czlowiek dowiaduje sie czegos nowego;)
Hemoroidy-okropna sprawa.....brrr....wole nie wspominac:P
Dziewczyny! CZYTAJCIE ULOTKI!! Tyle się mówi, że lekarze bazgrolą, poza tym farmaceuta/ka zawsze może się pomylić i wyda coś innego. Nie wolno przyjmować leku bez uprzedniego zapoznania się z ulotką.

W sprawie detralexu... Mój gin mi polecił, ale właśnie wracam od chirurga naczyniowca, który mówi, że w ciąży ani z żylakami ani z hemoroidami nic się zrobić nie da, maści żadnych na żyły nie wolno, można tylko maść prosterisan (doodbytniczo).

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry