Widok

DETRALEX A CIĄŻA

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hEJKA
Czy używałyście detralex w ciąży ?? Bo ja tak i zastanawiam się czy nie zaszkodził mojemu dziecku.... Oprócz Detralexu robiłam sobie zastrzyki w brzuch z CLEXANE.

Czy macie informację o tym ,że ten lek szkodzi dziecku ?????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
znalazłam taka informacje o tym leku

Ciąża: Badania na zwierzętach oraz odpowiednio liczebne, dobrze kontrolowane obserwacje u ludzi nie wykazały zagrożenia dla płodu, niemniej jednak ciąża jest okresem w życiu kobiety, w którym przyjmowanie jakichkolwiek leków bez wskazań lekarza jest szczególnie niewskazane. W przypadku planowania ciąży należy uprzedzić o tym lekarza.

Okres karmienia piersią: Nie należy stosować preparatu Detralex® w okresie karmienia piersią z uwagi na brak danych o przenikaniu leku do mleka matki.
imageimage
detralex brałam całą ciąże - lekarz mi przepisła ,nawet nie czytałam ulotki
Ja brałam detralex przez miesiąc, jakoś koło 28 tygodnia ciązy i też robiłam zastrzyki w brzuch ale z Fraxodi. Konsultowałam to z ginekologiem i innym specjalistą i stwierdzili, że jeśli jest taka potrzeba aby wyleczyć jakąś dolegliwość a inaczej się nie da, to ok. Dziecko mam zdrowiutkie.

ja tez brałamw ciąży, i po porodzie też... ale mi lekarz powiedzial ze karmienie nie ejst przeciwskazaniem...
image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
detralex bralam w ostatnim miesiacu ciazy i skoro lekarz ginekolog ze szpitala go przepisał,to ufalam,ze nie zaszkodzi dziecku.
image
brałam detralex w czasie ciązy:)
image
a jak oceniają Panie efekty po stosowaniu detralex-u na hemoroidy.
na hemoroidy???
ja go brałam na problemy z nogami...
tak na hemoroidy tylko wtedy jest inne dawkowanie
rozumiem.codziennie czlowiek dowiaduje sie czegos nowego;)
Hemoroidy-okropna sprawa.....brrr....wole nie wspominac:P
Dziewczyny! CZYTAJCIE ULOTKI!! Tyle się mówi, że lekarze bazgrolą, poza tym farmaceuta/ka zawsze może się pomylić i wyda coś innego. Nie wolno przyjmować leku bez uprzedniego zapoznania się z ulotką.

W sprawie detralexu... Mój gin mi polecił, ale właśnie wracam od chirurga naczyniowca, który mówi, że w ciąży ani z żylakami ani z hemoroidami nic się zrobić nie da, maści żadnych na żyły nie wolno, można tylko maść prosterisan (doodbytniczo).

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

do góry