Widok

DŁUŻSZA PRZERWA W BRANIU PIGUŁEK

Kochane:)

mam male pytanko:

zastanawiam sie nad tym, czy w zwiazku z 4-ro miesieczna nieobecnoscia meza nie zrobic sobie w tym czasie przerwy w braniu Logestu.

Lekarka tez mnie na to namawia mwoiac, ze taki odpoczynek dobrze zrobi organizmowi.

Mam troche watpliwosci, bo nie wiem czy sie placa na te niecale 4 ry miesiace- zanim mi sie rganizm przestawi i wyreguluje ( miesiac przed powrotem meza powinnam przeciez zaczac znowu brac).

Czy ktoras z Was juz tak kiedys robila i jak to przebiegalo czasowo ze tak powiem?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ponoć powinno się robić przerwę chociaż miesięczną, raz na 1-1,5 roku :)

w takim razie miałabyś 3 m-ce przerwy w braniu? uważam, że mogłabyś dać "odsapnąć" organizmowi ;)
no wiec to by byla przerwa pierwsza od jakis 5-6 lat ;P

ja z checia jestem sklonna odsapnac tylko sie boje ze potem zostane z przyslowiowa reka w nocniku bo maz jak wroci z kontraktu to cierpliwy nie bedzie :D

dlatego sie tak podpytuje:)
z tego co mi wiadomo, jesteś zabezpieczona od dnia, w którym bierzesz 1 tabl. :) ewentualnie dla pewności możesz odczekać tydzień lub dodatkowo używać "gumki" ;)

dla pewności - zapytaj swojego ginekologa :)

ja też co jakiś czas robiłam sobie przerwy w braniu tabsów ;)
Mój mąż wypływa na 2 mies. i zawsze odstawiam tabletki jak jego nie ma, oczywiście staram się zawsze wyliczyć tak by wziąść 1 tabletkę jeszcze przed jego przyjazdem.
ja od wczoraj nie biore, zobaczymy co sie bedzie dzialo :))
właśnie.. od 1-wszej tabletki....
Ja robiłam przerwę po 3 latach na pół roku. Strasznie cera mi się pogorszyła. Mimo to biorę tabletki jeszcze tylko do ślubu. Potem niech się dzieje co chce. :D
[url=http://www.waszslub.pl]image
no mi mija wlasnie tydzien z hakiem bez tabletek i mam jakies delikatne plamienie, strasznie mnie to wnerwia:/
i jajniki pobolewaja troszke, pewnie organizm nie wie o co chodzi ;)
Ja juz nie biore od przeszlo 7 tygodni i bardzo fajnie sie czuje, a bralam prawie 7 lat! Glownie Cilest.To plamienie to pewnie jest tzw.plamienie okoloowulacyjne i niedlugo bedziesz miala owulke.Ja w pierwszym cyklu bez pigulek mialam owulacje na pewno, teraz jeszcze czekam.Pigulki to taki syf, ze az szkoda gadac, az sie dziwnie ze jakos udalo mi sie bez wiekszych przypadlosci brac je 7 lat.
no ja wlasnie bralam przez 5 lat bez zadnych dolegliwosci, czuje sie o wiele gorzej przez to odstawienie;)
mozliwe ze z tym plamieniem tak wlasnie jest, bo dzis juz jakby mniej tego. pozyjemy zobaczymy:)
jak ja odstawialam tabletki niby na 3 miesiace mialo byc bo juz 3 lata bralam... w lutym odstawilam to okres dostalam z powrotem dopiero w pażdzierniku.... organizm przez 9miesiecy nie wiedzial o co chodzi na szczescie w ciazy nie bylam ale lekarka nie chciala wywolywac okresu na sile tylko czekac az sam przyjdzie i tak sie prawie rok naczekalam... :P teraz od pazdziernika biore znowu cilest i nie mam zamiaru robic zadnych przerw dopoki nie załoze spirali ale na to to kaske odkladam bo u mojej prywatnej gin 1200zł kosztuje :/
Ja brałam różne tabletki przez 14 lat bez przerwy. Przez ostatnie pół roku stosowałam krążek Nuvaring (fajna sprawa, polecam). Ale stwierdziłam, że już czas zrobić przerwę od "sztucznych" hormonów, od miesiąca jestem bez tabletek (stosujemy z mężem "prezeski") i czuję się doskonale! Jednak jest to spora ingerencja w działanie organizmu i nie wszystkim tabletki służą. Ja w każdym razie nie zamierzam już brać hormonów.
ta tez biore juz ponad 10 lat, z jedna może przerwa poł roczną, czuje się super!!nigdy nic mi niedolegało po tabletkach, wszystkie badania ok i aż się boje je odstawiać bo z tabletkami to tak wszystko regularnie jest:)!!a takie krótkie 2miesięczne przerwy to są jeszcze gorsze dla organizmu niż ich nierobienie. organizm się strasznie rozlegulowuje:/

Inne tematy z forum Kobieta

problem z dzieckiem sąsiadów (464 odpowiedzi)

Witam,2,5 letnie dziecko sąsiadów bardzo często biega po mieszkaniu krzyczy w późnych godzinach...

hotel spa - gdzie się wybrać z mężem na romantyczny weekend? (112 odpowiedzi)

dziewczyny poradzcie mi...do jakiego hotelu wybrać się na romantyczny weekend ze spa z mężem...

Najlepsze zabawki erotyczne (3 odpowiedzi)

Cześć ! Czy są tutaj dziewczyny, które lubią seks? My bardzo lubimy i ciągle soboie dokupujemy...

do góry