Widok

DO "KOCIAR"

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny nie wiem co robić moja kicia chyba jest chora, w każdym razie jest jakaś dziwna. Śpi/leży na kanapie w salonie i nie wstaje, zawsze rano pierwsza przybiega do mnie się przywitać, leci do miski jak tylko słyszy sypanie chrupek, a dziś nic... jest jakby osowiała?

wczoraj do 22 biegała po dworze, ale jak wróciła było ok, zjadła poszła spać, kurcze nie wiem co jest, sama jestem chora więc nie mam możliwości jechać z nią do lekarza
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety twoje genialne równanie w tym wypadku się nie sprawdza. Jak miałam jednego kota, też po tygodniu trzeba było wymieniać. Napisałam też,że maksymalnie po tygodniu wymieniam,więc często jest to po 5 dniach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Evelyn, co ty liczyć nie umiesz 1 kot * 2 tyg= 2, 2koty*1 tydzień=2, wychodzi na to samo;)
image
U mnie żwirek wytrzymuje ok. 4 tyg, ale używam silikonowego, futrzak ma dużą, głęboką i krytą kuwetę. Raz dziennie jest wyjmowanie kopy, czasami raz na 2 dni:)
imageimage
O matko,co 2 tygodnie?! Ja mam wprawdzie 2 koty,ale maksymalnie po tygodniu musi być wszystko wymienione, bo i zapach nieciekawy no i przede wszystkim większość żwirku jest już zbrylona.
Też używam Benka.
ja też mam Benek, całą kuwetę sprzątam co jakieś 2-3 tyg.
Może ma Cats Besta, on się pięknie zbryla. Niestety moja robi tylko do Benka, wszystkie inne są fe. Całą kuwetę sprzątam raz na 2 tygodnie :)
image
Dziewczyny!!! Co jaki czas zmieniacie kuwety ?? Nie mówię tu o sprzątaniu kuwety, które robię raz lub dwa razy dziennie- zależy od potrzeby ale chodzi mi o całkowicie czyszczenie kuwety. Dzisiaj poszłam do zoologicznego po żwirek i kobieta powiedziała, że ona nie zmienia żwirku tylko czyści i dosypuje ale jak to możliwe?? Przecież nie wszystko się bryluje, nie wszystko się da wyrzucić. U mnie tworzą się grudy ale na samym dole nie da się tego, że tak powiem wziąć łopatką. Jak to jest u Was?? Ja używam żwirku Benek i wymieniam wszystko całkowicie co 1,5 tygodnia ale ostatnio zrobiło się to dla mnie strasznie męczące. Jak jest U Was??
ehhhhhh ;)
MLaydy, my tu wszyscy wiemy co piją twoje koty, i nie jest to mleko :P
image
a ja słyszałam, że koty same sobie dozują porcje. psów trzeba wydzielać ale kot powinien mieć cały czas coś w misce. no ale może się mylę. W każdym razie moja Nera je i suchą karmę i puszki. Z tego co zaobserwowałam lubi Whiskasy, czasami jej też daje troszkę piersi z kurczaka ale jak odmrożę. Niestety daje jej też mleko bo tak została nauczona. Przybłąkała się do nas mając 2 lata wiec ciężko mi jej zmienić nawyki. Wodę oczywiście też pije- wybiera sobie albo mleko albo wodę. Zimą hodowałam trawę dla kotów a teraz wychodzi na dwór.
Royal jest chyba najlepszą karmą, whiskas procentowo ma chyba 4% mięsa o ile nie czegoś co koło mięsa leżało. Fajna jest też Acana. Jeżeli chodzi o puszki to Animoda, ja nie wiem czy te puszki dla ludzi są takie fajne jak te dla kota;)
image
Co do uzależniania whiskasa to może coś w tym być. Ja od początku karmię swoją Royalem i kiedyś stwierdziłam, że już trochę dużo wychodzi, więc wybrałam się do zoologicznego i zapytałam czy jest coś tańszego. Pani mi odpowiedziała, że jeśli chcę sterylizować kotkę, to lepiej karmy nie zmieniać, bo ogólnie to tańsze są smaczniejsze i koty więcej jej jedzą przez co tyją. Ile w tym prawdy a ile chęci sprzedania droższej karmy?? nie wiem :)

Powiem tak, moja czy je mało czy nie waży tyle samo :). Dla porównania moja córka jak wyszłyśmy ze szpitala ważyła około 2800, kocisko 6500. Kota ogóle nie miała wchodzić do pokoju gdzie jest córka właśnie ze względu na wielkość ( kiedyś jeden kot położył mi się na twarz jak spałam i trochę się tych kocich głupków obawiam:)). No to zgadnijcie kogo znalazłam w łóżeczku pod kołderką jak wróciłam ze szpitala?:)
image
no właśnie szykuję sobie obiad w kuchni i już oba sępy są przy moich nogach, smażę paluszki rybne hi hi chyba im ciutkę dam
kkasia1 - Twój to chyba też mało nie je :)))))))
ładne te wszystkie nasze sierściuchy :)
image
image
Karolinka, rzeczywiście masz żarłoka:). Flecikowi też nie dozuję, jak nie ma w miseczce to mu dosypuję, ale zauważyłam że w przeciągu doby schodzi tak mniej więcej taka mała szklanka po nutelli (prążkowana).Tylko, że Flecik to inna historia, bo to alergik, w domu dostaje tylko jedną jedyną karmę weterynaryjną, no ale teraz jak wyłazi na dwór , to pewno upoluje też jakąś pyszną myszkę. No i zastrzyki będzie dostawał częściej przez to :(
image
image
kkasia- teraz już wychodzi na dwór bo trzymanie go na siłę w domu, było bezsensowne. Miałczał non stop, a jak tylko mógł wyjść na ogródek to dawał dyla na 4dni. teraz jak go wypuszczamy, to idzie na 2-3 godz. i wraca. Boję się o gamonia, ale co zrobić :)
image
image
w zoologicznych często ta karma jest w promocji 800 gram za 19,90 zł więc się opłaca
image
nie no uwierzycie! kicia przyszła z poddasza i piszczy i się łasi, a ja jej na to, że nie ma chrupek bo wszystkie zjadła :) chodzi i dalej piszczy więc olana poszła do miski Pusi i wyjadła jej chrupki!!! po prostu no koments, dobrze że Pusia tego nie widziała bo ona ją by zjadłam, zatem chyba mam kota głodomora i jestem na niego już skazana na amen, ale spróbuję z tą karmą Royal Canin przy okazji kupię
Flecik jest rewelacyjny :)
Co do jedzenia, ja mam teraz dwóch młodych kastratów, dostają karmę Royal Canin, oraz Proplan. Nie jedzą dużo, cały czas mają jedzenie w miseczkach, za to dużo biegają po domu. Na dwór nie wychodzą, trzy poziomy w domu wystarczą. Marzy mi się teraz trzeci kotek ale mąż się nie zgadza... A co do picia to piją wodę przegotowaną, żeby kamień się nie osadzał na nerkach. mleka nie daję, kiedyś piły takie specjalne dla kotów ale już wyrosły z tego
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

do góry