Widok

DO "KOCIAR"

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny nie wiem co robić moja kicia chyba jest chora, w każdym razie jest jakaś dziwna. Śpi/leży na kanapie w salonie i nie wstaje, zawsze rano pierwsza przybiega do mnie się przywitać, leci do miski jak tylko słyszy sypanie chrupek, a dziś nic... jest jakby osowiała?

wczoraj do 22 biegała po dworze, ale jak wróciła było ok, zjadła poszła spać, kurcze nie wiem co jest, sama jestem chora więc nie mam możliwości jechać z nią do lekarza
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To może być kwestia jakiegoś stresu. Ja bym udał się do behawiorysty i spróbował tego: https://www.feliway.com/pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o matko :):):) jak bym widziała samą siebie, identyczna poza jak zabieram się do dwóch kuwet.
dla wszystkich Kociar:
http://kwejk.pl/obrazek/1091896

:P śmiałam się z tego z pół godziny :P
image image

ja nie narzekam - podaję whiskasa i kitekata, jak jestem w dobrym humorze (powiedziałabym że jak kot zasłuży, ale jak on ma zasłużyć jak non stop śpi ;P) to daję mu feliksa (ale w feliksie jest chyba coś uzależniającego więc jedna saszetka na jakiś czas :P)
Ogólnie jak kieeeedyś pisałam mój nie je suchego więc stale ma w drugiej misce kabanosy dla kota :)
i przy takim jedzeniu robi normalnie, ale... od czasu do czasu mój Mąż go rozpieszcza i podaje kotu zwykłe mleko i jest... śmierdzące na maksa i mokre, wszystko brudzące :/
image image

Dziewczyny, czym karmicie swoje koty? Mój kot po Purinie i po Acanie robi takie, że cała brygada staje w gotowości do oczyszczenia kuwety, bo normalnie nie da się wytrzymać. Jak jest u wasz futerkowców. Swoją drogą skoro można o dziecięcych to i o kocich kupkach pogadać;)
image
Silikonowy mimo pierwszej fascynacji został jednak pokonany przez drewniany ;) po niecałych dwóch miesiącach wróciliśmy do tego co zawsze :) prawie bo był drewniany hilton w promocji i go kupiłam - na szczęście zaczyna się kończyć ;)
image image

no wlasnie przy zwirku silikonowym o to chodzi zeby regularnie mieszac go lopatka wtedy nie ma zadnego odoru, odor jest jak to sie wszystko osadza pod wierzchnia warstwa a to mieszanie lopatka temu zapobiega, trzeba byc systematycznym :)
Witam.
Ja używam Cats Besta i mam go już od roku :) ale to dlatego, że wiosną i latem koty całe dnie latają po dworku i tam się załatwiają. Kuwetka więc pójdzie w ruch zimą. Ale tylko dla Czwartka, bo Marta nawet zimą do kuwety nie wejdzie, woli w plener :)
Co do jedzenia, Marta je tylko Whiskas i tylko z galaretką :) Czwartek je wszystko, suchą, mokrą, tanią, drogą. Zjada też chipsy, wypija kawę z mlekiem, trzeba pilnować kanapek, bo wędlinkę zjada, masełko zliże, chlebek zostawi :)
Mleko daję, ale pół na pół zmieszane z przegotowaną wodą.
Kiedyś, gdy Marta miała małe, dałam jej samego mleka...dziewczyny, nie chcecie wiedzieć, co się działo :)
Marta obsr..na, małe obsr..ne - masakra. A zapachu nie zapomnę do końca życia.

Aha, jeszcze jedno, objawy takie, jak opisywała koleżanka na początku - osowiałość, senność, niechęć do jedzenia - u moich kotów zawsze sygnalizują robaki.
Koty wychodzące zawsze coś upolują. Marta sie już uspokoiła, ale Czwartek szaleje - niemal codziennie przynosi z wdzieczności myszy, szczury, ostatnio nawet upolował gołębia i srokę :o I zawsze jakieś paskudztwo w postaci robaków się przypałęta.

Pozdrawiam.
Mój kot po pierwszej fascynacji, zaczął sikać pod drzwi i musiałam wrócić do zwykłego. Co do wymiany to już nie pamiętam, ale pamiętam, że on sobie tak stał i stał, a kot nie chciał tam sikać. Z wierzchu nie było nic czuć, ale jak go trochę łopatką przełożyłam to taki odór się rozszedł, że się nie dziwiłam, że kot tam nie chciał sikać. Więc to tak nie jest do końca, że nie musisz go często wymieniać.
image
ja uzywam silikonowego :)
kupuje taka wielka pake i mam go na 2 razy, zmieniam generalnie tak co 2-3 tygodnie, zalezy ile jest sikania ;)
wyrzucam na biezaco po zalatwieniu do wc, nie zapycha jakby co ;)
wazne jest tez to zebys przemieszala go lopatka codziennie zeby sie ten amoniak nie skladowal na dnie kuwety :)
Dziewczyny! Piszę do Was, bo... hmmm...
byłam w tesco - patrzę na żółty znaczek - o promocja, żwirek silikonowy - wzięłam, a co spróbujemy ;)
i mój kot zwariował!! sika co chwilę, - kocha nowy żwirek (na pewno nie starczy na 30dni przy ciągłym sikaniu:P)
Ale ja jako ta kochająca "pańcia-mamcia" chciałam się Was podpytać ile sypiecie tego żwirku, jaki polecacie, co ile czasu przy jednym kocie go wymieniacie i w ogóle wszystko co można na temat silikonowego żwirku :D
image image

Oki super :)
image

Uploaded with ImageShack.us
Mirakula - Ja powinnam mieć po moim kociaku jak był malutki, sprawdzę wieczorem i dam znać. W "razie wu" pisz na priv ok?
image
Mam pytanko moze ktoras z was ma nie potrzebna kuwetę pare dni temu na budowie znalezlismy malusienkiego kotka ma ze 3-4 tyg. Matka niestety go porzuciła wiec zabralismy go do domu. Nasz pies mu zastepuje matke dba o niego az lezki kreca sie czasami w oku co wyprawia przy tym kociaku.
image

Uploaded with ImageShack.us
Żeby nie było kiedyś trafiłam do całodobowego weta który powiedział że ja mam "trzymać kota bo on jest narwany", ale to on jako lekarz powinien wiedzieć jak się zabrać za takiego narwańca, a ten teraz sam się nim zajął a to samo robił wstrzykiwał lek.
image image

Sylwiaagnieszka ten weterynarz był super!! to mój tak reaguje, jak narwany, dlatego byłam pod wielkim wrażeniem, że weterynarzowi się udało podać mu narkozę bez żadnej szramki, a po zabiegach powiedział że nadal mogę z nim przychodzić ;P
image image

Ojej ale przeżycia :) moja mi dziś brzydko mówiąc zarzygała pół salonu na zielono ble podejrzewam że najadła się hydrożelu z wazonu bo był naruszony...
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Oj nie, do takiego weta byśmy więcej nie poszły!
Bunia na szczęście jest grzeczna, no prawie grzeczna u weta, pazurki obcinamy sami, kupiłam specjalne nożyczki i jest o wiele łatwiej. Kotka oczywiście za tym nie przepada, ale nie ma wyjścia, wie że nie warto się wyrywać.
Kamień mówicie...hmmm...muszę zajrzeć do pyszczka, ostatnio bardziej czuć jej z mordki.
imageimage
u mnie mąż trzyma a ja obcinam dajemy radę :)

mojemu to tylko po podaniu głupiego jasia się daje obciąć pazury, a że żal mi go po tym, wiec nie chodzę mu obcinać - często nowe drapaczki kupuję ;P
ale jak była okazja że "spał" po narkozie to czemu miałam nei wykorzystać okazji :P
image image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (23 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Przedszkole prywatne w Pruszczu, które? (42 odpowiedzi)

Najleiej na osiedlu Wschód. Prosze o opinie.

do góry