Widok

DO "KOCIAR"

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny nie wiem co robić moja kicia chyba jest chora, w każdym razie jest jakaś dziwna. Śpi/leży na kanapie w salonie i nie wstaje, zawsze rano pierwsza przybiega do mnie się przywitać, leci do miski jak tylko słyszy sypanie chrupek, a dziś nic... jest jakby osowiała?

wczoraj do 22 biegała po dworze, ale jak wróciła było ok, zjadła poszła spać, kurcze nie wiem co jest, sama jestem chora więc nie mam możliwości jechać z nią do lekarza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Flecik uciekinier:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja zjada wszystko co ma w misce, a jak nie zje np. kurczaczka gotowanego z zupy to zaraz Pusia jej zje, chrupki zjada zawsze mega szybko i potem ze stołu zwala paczkę jak pisałam wcześniej, ale paczkę też zaczęłam już chować
Twoja jest wysterylizowana prawda? Czasem koty po sterylizacji mają zaburzone odczucie głodu, dlatego też tak tyją...
a może wypróbuj karmę Royala dla kotów po sterylizacji? i wtedy już nic więcej? ale pewnie będzie żebrać więcej hehehe

Dziewczyny, czy ja mogę której z was przesłać moją kotkę, żeby wstawiła zdjęcie. bo sama nie umiem:). Chociaż wasze kicie to modelki przy mojej:)
Ponoć Whiskas uzależnia, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Moja kicia ma swoje ulubione karmy i smaki, łakomczuchem też nie jest.
Z rana garść suchej royal canin young female + pół galaretki z saszetki gourment, wieczorem tylko garść suchej. Chodzi o moją garść, czyli niezbyt wielką :P Codziennie daję jej też parę chrupek whiskasa antihairball czy jakoś tak to się nazywa, kiedyś popijała kocie mleczko ale chyba już jej nie smakuje ;)
tak jest wysterylizowana, ale ona tak od zawsze ma :) inne pokarmy są droższe dlatego wybrałam ten, a mleczko czasem daje ale normalne - też lubi, tylko nie za dużo bo podobno szkodzi
kkasia wejdź na http://imageshack.us/ kliknij na "przeglądaj" wybierz daną fotkę, zmień rozmiar - dla stron internetowych i poczty email, załaduj fote, poczekaj chwile i niżej będziesz miała różne kody, skopiuj kod forum i wklej w wiadomość na forum ;)

Mam nadzieje, że dobrze zapamiętałam jak to trza zrobić, z góry sorki jesli coś pominęłam.
Uwaga próbuję :)

image
No właśnie i zawsze mi tak wychodzi. Co robię źle?
Jeszcze raz image

Uploaded with ImageShack.us
Jeszcze próba z większym rozmiarem:)

image
Ja się boję dawać zwykłego mleka, właśnie z powodu możliwych komplikacji żołądkowych, przeszłam już jedno kocie rozwolnienie i nikomu tego nie życzę.

Karolinka może faktycznie kup jedną paczkę lepszej karmy np. royala i może koteczka nie będzie już tak żarłoczna. Jeśli nie podziała, to zostanie tylko Twoja silna wola.
Oooo mogłabym pomylić z moją, zwłaszcza na ost. zdjęciu :)
chyba spróbuję coś lepszego jej kupić, a silna wola swoją drogą he he; co do mleka to moja toleruje, wiele mi mówiono o mleku dla kotów, ale ja mieszkam na wsi i czy sądzicie że tutejsze koty piją specjalne mleko? wątpię he he a żyją i mają się świetnie bo dużo ich u mnie we wsi jest :)
Gdybym miała domek, zwłaszcza na wsi to mogłabym dawać kotkowi mleczko zwykłe, moi rodzice zawsze dawali zwykłe mleko. Wiejski kotek jak ma problem z brzuszkiem to pójdzie w teren i tam załatwi co trzeba, kot który siedzi w mieszkaniu ma tylko jedno miejsce- kuwetka.

Poza tym ponoć nie każdy kot ma nietolerancję laktozy.
Flecik jest rewelacyjny :)
Co do jedzenia, ja mam teraz dwóch młodych kastratów, dostają karmę Royal Canin, oraz Proplan. Nie jedzą dużo, cały czas mają jedzenie w miseczkach, za to dużo biegają po domu. Na dwór nie wychodzą, trzy poziomy w domu wystarczą. Marzy mi się teraz trzeci kotek ale mąż się nie zgadza... A co do picia to piją wodę przegotowaną, żeby kamień się nie osadzał na nerkach. mleka nie daję, kiedyś piły takie specjalne dla kotów ale już wyrosły z tego
nie no uwierzycie! kicia przyszła z poddasza i piszczy i się łasi, a ja jej na to, że nie ma chrupek bo wszystkie zjadła :) chodzi i dalej piszczy więc olana poszła do miski Pusi i wyjadła jej chrupki!!! po prostu no koments, dobrze że Pusia tego nie widziała bo ona ją by zjadłam, zatem chyba mam kota głodomora i jestem na niego już skazana na amen, ale spróbuję z tą karmą Royal Canin przy okazji kupię
w zoologicznych często ta karma jest w promocji 800 gram za 19,90 zł więc się opłaca
kkasia- teraz już wychodzi na dwór bo trzymanie go na siłę w domu, było bezsensowne. Miałczał non stop, a jak tylko mógł wyjść na ogródek to dawał dyla na 4dni. teraz jak go wypuszczamy, to idzie na 2-3 godz. i wraca. Boję się o gamonia, ale co zrobić :)
Karolinka, rzeczywiście masz żarłoka:). Flecikowi też nie dozuję, jak nie ma w miseczce to mu dosypuję, ale zauważyłam że w przeciągu doby schodzi tak mniej więcej taka mała szklanka po nutelli (prążkowana).Tylko, że Flecik to inna historia, bo to alergik, w domu dostaje tylko jedną jedyną karmę weterynaryjną, no ale teraz jak wyłazi na dwór , to pewno upoluje też jakąś pyszną myszkę. No i zastrzyki będzie dostawał częściej przez to :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry