Widok

DO "KOCIAR"

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny nie wiem co robić moja kicia chyba jest chora, w każdym razie jest jakaś dziwna. Śpi/leży na kanapie w salonie i nie wstaje, zawsze rano pierwsza przybiega do mnie się przywitać, leci do miski jak tylko słyszy sypanie chrupek, a dziś nic... jest jakby osowiała?

wczoraj do 22 biegała po dworze, ale jak wróciła było ok, zjadła poszła spać, kurcze nie wiem co jest, sama jestem chora więc nie mam możliwości jechać z nią do lekarza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_dla_kota/zwirek_cats_best/?gclid=CISn3uHFnKgCFQOGDgod5DR8HQ, ale to zajefajny żwirek wart tej ceny. Tylko mój kot tego nie docenia. Co do silikonu : nie, nie, nie co z tego, że faktycznie nie wypuszcza zapachu, ale potem jak poruszyć tym to masakra. Co do sikania to umie nie ma potrzeby wymieniania częściej niż wspominałam, ale kupaaaaaaa. Kupa jest straszna, jak Muffka idzie do kuwety to wszyscy, albo uciekają, albo stoją w pogotowiu z odświeżaczem i workiem, żeby to zaraz usunąć:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
heheh rozbawiałaś mnie z tą mufinką
Jestem zadowolona z silikonowego, przy czyszczeniu nie ma tragedii.
Raz kupiłam BUniakowi inny, ale chyba nie bardzo wiedziała co z tym robić, pół wygmerała na zewnątrz kuwetki. Trzeba będzie kiedyś spróbować coś innego.
Cat's Best na serio wymiata, cena może i wyższa, ale koniec końców wychodzi taniej :)

Muffinka hehehe :)

Sylwiaagnieszka ja miałam akurat ten Hiltona silikon, on jest chyba najtańszy i może dlatego się nie sprawdził.

Co do Muffki, widziałyście zdjęcie to kawał kota i tyle samo robi :)
hihi no nie mogę ;) a jaka w ogóle jest cena cat'sa ?? ja za benka na osiedlu płacę ok 16 zł, czasami Hilton dostanę w makro za 11 zł. ale wychodzi to w skali miesiąca ok 50 zł
Używamy benka cristal, ale myślę że spróbujemy coś innego. Ten z linka wyżej wygląda na rewelacje, ma super opinie i wychodzi nie tak drogo.
O ile kot będzie chciał:). Moja powiedziała nie i zaczęła sikać po drzwi. Przy tym żwirku można mieć cały czas czysta kuwetę. On się tak zbryla, że łapiesz przez papier i wyrzucasz, można do kibelka.
Raz mąż kupił futrzakowi galaretkę z Lidla, po niej też było ciężko ;) Woń kocich odchodów chyba zależy też od kota, ostatnio na 1,5 tyg. miałam drugiego futrzaka i jego srutki były "mniej przyjemne" a jadł to co moja kotka.
No właśnie tego się obawiam, kupimy jakieś niewielkie opakowanie na próbę. Mam nadzieję, że jej się spodoba :)
Oglądam te wasze kociaki i tak mi się jakoś smutno zrobiło. My pożegnaliśmy w sierpniu naszą Pumeczkę :( Nagle zachorowała, w ciągu tygodnia siadły jej nerki i mimo rozpaczliwych prób ratowania jej życia (kroplówki codzienne) odeszła, 3 dni po swoich 5 urodzinkach :(((
A wasze kociaki śliczne... a pieczenienatalia... normalnie to niesamowite, Twój kotek wygląda jak moja Pumka. :))
M_LADY
50zl to dużo, nawet bardzo, ten piasek na pewno wystarczy na miesiąc jak nie na dłużej :)
no i jest to jedyny piasek, który producent poleca jako możliwy do utylizacji w WC więc nie ma stresu, że coś tam się zapcha :)

muszę wypróbować !!!!
Jeśli chodzi o kuwetę to ja używam drewnianego ;P tzn. http://www.burak.pl/produkt/eko-zoo-podsciolka-drzewna-dla-kotow-pigwa-7l-2/

Ale nie jak na opakowaniach piszą na wysokość 4-5cm kuwety, a 1,5garści ;P mój kot tak woli, te granulki się rozpuszczają w drobny "piaseczek" pod wpływem płynu, co powiększa z czasem ilość w kuwecie :) więc kupcię ma czym zakopać - a ja i tak zaraz jak zrobi (a jak mnie nie ma w domu, to zaraz jak wrócę) ją wyrzucam do kibelka - kupa to kupa czy ludzka czy kocia kibelkowi bez różnicy ;P A mój kot jest zadowolony bo mniej więcej raz w tygodniu ma umytą i czyściutką kuwetę :P taka paczka 7 litrowa starcza na ok 3-4miesiące, a kosztuje mnie mniej więcej 10zł (cena zależy od tego w jakim sklepie kupię:P raz zapłacę 8,90 raz 11zł).

Na samym początku używałam żwirku jakiegoś pudrowego - ale jako alergik bardzo źle reagowała - i cieszę się że mój kot wolał drewniany - można go tez wyrzucać w wc :P choć ja wolę do śmietnika - tak na wszelki wypadek - kibelki teraz są zabudowane, po co kusić los ;P
Ale jak jestem chora, czy się gdzieś śpieszę a chcę by kot miał czysto to jak najbardziej wykorzystuję możliwość wyrzucenia brudnej zawartości kuwety do kibelka :)

A to nasz Brootoosek:
image

Uploaded with ImageShack.us
A że uwielbiam się nim chwalić to jeszcze kilka zdjęć mojego Brootooska :D

image

image

image

Ostatnio zajada się... szczypiorkiem:
image

A tu robi "akuku" :P
image

A najlepsza zabawa jest jak ktoś da papierową torbę:
"A jak nie da to sam se wezmę" ;P
image

he he fajne fotki; nie wiem dziewczyny gdzie macie kuwety, ja mam we wiatrołapie i tam mam AirWick Fresh Matic na ruch więc nic mi nie śmierdzi dzięki niemu :)
Ale super rudzielec. :D

U mnie stoi w łazience, ale jak już pisałam, nie śmierdzi, a jestem teraz bardzo czuła na zapachy :)

Karolinka29
a my to razem na WSZ studiowałyśmy, na jednym roku :)

Jak byłam panienka i mieszkałam z Rodzicami to kuweta stała na przedpokoju, a teraz odkąd mieszkam z Mżonkiem kuwetę mamy w łazience :)

Dziękuję :D uwielbiam tego mojego rudziaka :P
Ja mam kuwetę w siłowni piętro niżej, tam nasza Nera pierwszy raz weszła do kwiata, żeby zrobić kupę i tam postawiłam kuwetę i stoi do dziś. Chciałam zmienić na inne miejsce ale nie było mowy ma stać tam i koniec.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry