Widok

DO "KOCIAR"

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny nie wiem co robić moja kicia chyba jest chora, w każdym razie jest jakaś dziwna. Śpi/leży na kanapie w salonie i nie wstaje, zawsze rano pierwsza przybiega do mnie się przywitać, leci do miski jak tylko słyszy sypanie chrupek, a dziś nic... jest jakby osowiała?

wczoraj do 22 biegała po dworze, ale jak wróciła było ok, zjadła poszła spać, kurcze nie wiem co jest, sama jestem chora więc nie mam możliwości jechać z nią do lekarza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja czeszę szczotką dla psa która ma dwie różne "strony", moja kicia lubi, ale piesek nie lubi czesania; kicia już lepiej przyszła właśnie po raz pierwszy dziś tutaj do małego pokoju, siedzi na oparciu kanapy i się myje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja co prawda nie mam kota, ale psa ;)
Na sierść świetnie działa olej z pestek winogron - wystarczy polać karmę. Mój pies waży 30 kg i dostaje 1 łyżkę oleju, więc na kota to pewnie wystarczy mała łyżeczka. Ten olej nie ma zapachu, więc kotu nie powinien przeszkadzać.
Używałam oleju od małego i pies zaczął mi linieć dopiero w wieku 2 lat, jak odstawiłam olej, żeby wreszcie wylazł szczenięcy puch ;)
Aaaa mamy też szczotkę z metalowymi pozaginanymi szpilkami, ale to nie zdaje egzaminu, już lepiej wychodzi gęstym grzebieniem.
Koty jak się stresują to gubią sierść, widać to po po moim aucie po wczorajszej podróży z Mazur :/
moja tez uwielbia czeszanie, jak wyciagam szcztoke to sama przylatuje ;) a krople ja wogle nie ruszaja dlatego ze ja podalam jej je z nowym smakiem karmy i w ten sposob niczego nie zajarzyla ;)
Ja ostatnio kupiłam gumowe zgrzebło i jesteśmy bardzo zadowolone, zarówna ja jak i kotka. Super wyczesuje sierść, nie elektryzuje i kotka to uwielbia :)

Sorki za tą walerianę, to nie było specjalnie.
No co Ty, moja kotka tego nienawidzi, chyba jakaś inna jest ;)
Mąż kiedyś przyniósł te krople i dał jej do powąchania zwiewała aż się kurzyło.
co do tych zapachów odstraszających to się boję, żeby nie tylko kota odstraszały ale też mnie :P

a jeśli chodzi o sierść to właśnie moja też czarna i tak samo gubi sierść, czeszemy ją specjalną szczotką, która jest zrobiona jakby z pozaginanych szpilek
cos takiego http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSGj3CcvkmfbT5LabCMByPpSLPxQ6jXL_42MA76gZkhA-mTP_b2nA
ona uwielbia czasanie! Kropelki też pomagają, dobrze, że mi przypomniałaś o nich :)

jezeli siersci za duzo wylazi to mozna podac multiwitamine tzw. Lavete, moja wlasnie ciagle gubi siersc, nawet na talerzach mam! i polecono mi ta Lavete w kroplach, dodaje od tygodnia do suchej karmy i msuze powiedziec, ze widze znaczna poprawe! niby siersc miala calyzcas ladna bo lsniaca itd ale wdocznie czegos brakowalo skoro ta Laveta przynosi efekty ;)
ja z kolei mam problem taki, ze ta moja wlazi do kuwety na siku i czasem wtarabani sie za malo i sika tuz za kuwete bo jej tylek wystaje- a wcale grubasem nie jest ;) mysle, ze to wkestia idnwyidualna kota, mysmy z roznych powodow na jakis czas mzieniali miejsce kuwety bo to albo remont albo cos tam i nie miaa z tym problemu zadnego
a masz coś specjalnego do czesania kota ??
moja jest biała ale też strasznie linieje, nam pani weterynarz kazała dużo wyczesywać
swoją drogą czy da się czegoś w ogóle kota nauczyć jeżeli chodzi o spanie na kanapie. nasz jak widzi, że się kapiemy to od razu idzie do łóżka i na nas czeka.

ja z kolei chciałabym zmienić miejsce kuwety, próbowałam ją nauczyć robić w innym miejscu ale bez skutku, pójdzie tam gdzie stała kuweta do tej pory i narobi do kwiata. tamto miejsce sobie wybrała i tam chodzi o innym nie ma mowy. nie wiem czy w ogóle da się zmienić u kota jeżeli chodzi o przyzwyczajenia.

ps. macie coś na linienie na kota ?? moja jest czarna i mam masakrę w domu.
jak miałam samca i dałam powąchać walerianę to zrobił wszystko dla tego zapachu. koty uwielbiają. jak nie lubisz sąsiada to posyp mu pod okno walerianę to będzie miał murowane koncertowanie.
Natalia ja bym sprobowala ejdnak jeszcze raz ze spayem, czesto trzeba po prostu znalezc taki, ktory zadziala - na moja dzialal idealnie ten odstrzajacy Dr Seidla, mzoe warto sprobowac? bo tak naprawde chyba nie ma innego sposobu, zamknac pokoj, gonic za akzdym arzem ale to sie troche nameczysz wtedy ;)
to mi doradziłaś, waleriana właśnie przyciąga koty!! :)

nie lubisz mnie czy co??? :P

moja też lubi na kołdrze spać, ale pozwalam jej tylko jak nie ma męża a ja śpię w małym pokoju, na łóżku sypialnianym jej nie pozwalam choć to różnie bywa he he
Krople waleriana odstraszają koty, ale Ciebie też mogą odstraszy;)
Moja uwielbia ze mną spać, cwaniara włazi na łóżko dopiero jak usnę i nic nie mogę zrobić.
to ja się wetnę trochę ze swoim "kocim" problemem :)
otóż moja Kicia uwielbia włazić pod kapę na łóżko w sypialni, przez co śpi smacznie sobie na naszej pościeli. Kiedyś to mi jakoś nie przeszkadzało, ale jak teraz jestem w ciąży, to ciągle ją gonie! Niestety ona nie bardzo kuma o co mi chodzi :P
Macie może jakiś pomysł jak ją zniechęcić to włażenia pod kapę? Od razu zaznaczam, że na moją dziwną kocice spreje odstraszające kotki jakoś nie działają!

zaraz sprawdzę nosek, teraz mała znów śpi
no i jakby pierwszy sygnal, ze cos moze byc nie tak to nosek kotka - powinien byc suchy tylko wtedy keidy kotek spi lub tuz po rpzebduzeniu a tak to zawsze mokry guziczek ;) nasza tez ma czasem takie dni, ze prawie nic je i ciage spi ale to mysle, ze zalezy od pogody - nawet ejsli spi i jest niemrawa to zawsze do kuwety pojdzie, wiec przyjmuje to jako norme ;)
uf widzisz zresztą za oknem pada ciągle i moja śpi teraz wywinięta na łóżku !

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry