Widok

DZIECKO NIE CHCE PIC Z BUTELKI;(

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
DROGIE DOŚWIADCZONE MAMY POMÓŻCIE!
MOJA 4 MIESIECZNA CÓRECZKA NADAL NIE CHCE PIĆ Z BUTELKI, CAŁY CZAS BYŁA KARMIONA Z PIERSI, OD PIERWSZEGO MIESIACA PROBOWALAM NAUCZYC MOJĄ CORECZKE PIC Z BUTELKI ALE NIE UDAJE MI SIE TO. ZMIENIAM BUTELKI, SMOCZKI I NIC TO NIE DAJE. MACIE NA TO JAKIES SPOSOBY?
POZDRAWIAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i samemu trzeba trzymac swoje emocje na wodzy bo czesto sie poddajemy za szybko juz po kilku sekundach protestu bo szkoda dziecka ale po 3-5min ono zalapie tylko nie terroryzwoac tez ale cierpliwie i przede wszystkim spokojnie a sie uda. Ja bylam z tym sama i powoli ale doszlam do celu teraz juz jest jakies 3msce na butli i jest dobrze:)
a i moj tez smoka nie ciagnal dopiero zaczal po 2-3tyg picia z butli a teraz to mu daje bo mi szkoda mu zabrac..tak tak wiem po co dawalam ale jak lubi niech ma wiem ze lepsze to niz ssanie palucha. smoczka mozna oduczyc palca juz gorzej.
No właśnie moja też ssie palce, nie chce podawać smoczka, ale co jeśli tak się przyzwyczai do palców...więc będe próbować aż osiągne cel troche mnie pocieszyłyscie:)
Wydaje mi sie ze niektore dzieci nie pija i nie beda pily z butelki. Taka jest moja corka. Jako kilku miesieczne niemowle pila z kubeczka, dzis ma rok i pije z bidonu. Dla kazdej butelki mowila nie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z moją Zuzią było to samo :-( Najpierw były butelki Avent, później Tommy Tippe, ostatecznie stanęło na butelce NUK z kauczukowym smoczkiem. Zerknij sobie tutaj: http://www.nuk.pl/products/informationabout/bottlesandteats/index.html?sid=04f5662464bff2c2f461f2c719d76f2c&lang=en
Koleżanka miała ten sam problem, u niej stanęło na butelce Dr Brown's.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry