Widok

Danie z piekarnika - pomysły

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę o pomysły na szybkie danie z piekarnika
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to ja dziasij tez ide do lidla po ciasto francuskie, ja od ciast, jestem ciekawa co mi wyjdzie:) tylko chyba nie kumam, ale nie krzyczec::) czemu dwa płaty co z mini robie:)
2 płaty - bo dzielisz to jedno ciasto na dwie części i masz dwie porcje - dla każdego po jednej :)
no tak baniak nie mysli,
Lepsze francuskie ciasto jest w biedronce.
Tarta szpinakowa na cieście francuskim.

Kupujemy ciasto francuskie wykładamy blachę, nakłuwamy widelcem, nakładamy papier do pieczenia i wysypujemy fasolą lub ryżem.

Zapiekamy 7 min w 200 stopniach.

W garnku podsmażamy na maśle cebulę, dodajemy poszatkowany świeży szpinak, czosnek, po 5 minutach dodajemy do smaku fetę, mozarellę i tarty ser, dodajemy rozkłócone 3 szt. jajek.

Zapiekamy 25 min w temp. 180 stopni.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Rina twoj przepis pycha ja juz dawno go robilam tylko nie kladlam ani fasoli ani ryzu i nie trzeba tej pierwszej czesci ciasta samego zapiekac :)

Pycha
Rina ja nakładamy ten papier do pieczenia, na to ciasto? nie zrozumiałam a podoba mi się ten przepis i c potem z tą reszta szpinakową na ta fasole i ryż ? hehe
Nilkaa ten kurczak wyglada cudownie, napewno go zrobię. Skuszę się też na pomysł Riny :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry