Widok

Dermatolog dla dziecka (AZS)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś może mi polecić sprawdzonego dermatologa, który ma doświadczenie w leczeniu AZS? I nie przestraszy się niespełna rocznego dziecka?
Może być prywatnie, ale niekoniecznie za 300zł za konsultację (bo i takie ceny znalazłam w internecie ;) ).
Błagam, podzielcie się wiedzą, bo stosujemy się do zaleceń pediatry, ale zmiany na skórze są coraz gorsze i bardziej rozległe :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja walcze z AZS u mojego dziecka od paru mięsięcy,obecnie ma 10,pediatra w kółko że steryd nie jest tu potrzebny,emolienty i to wystarczy,dodam że mały w nocy ciągle się budzi.dzisiaj wybrałam się do zaufanej,rewelacyjnej dermotolog z ogromnym doświadczeniem i zapisała mi steryd na przemian z elobazą a nie jakimiś emolientami którymi do tej pory smarowałam.żałuje że słuchałam pediatry i dopiero teraz się wybrałam.polecam wizyte u dermatologa
witam tak AZS to masakra juz myslisz że jest dobrze nam własnie pomogła maść oa alergologa sterydowa którą stosuje się tylko 3-4 dni. a co do balsamów to poleciła elobaze, hydro bazę one są tańcze a bardzo skuteczne kośzt to 18zł zale to sieć aptek Gemini więc tam zawsze taniej o 5-10zł a czasem w promocji i o 20zł jakiś krem mleko czy witaminy taniej
no ale i tak plamki powróciły niestety i będą powracać bo to tak jest niestety
Hej,
poczytaj:
http://podwojona-sroka.blogspot.com/2012/02/analiza-kremy-emolienty.html

Pamiętaj że kosmetyki, emolienty są sobie nie równe, nie wierz w reklamy ale faktyczne składy. Tu jest to fajnie opisane.

Mój synek też ma takie suche plamki na bioderkach i dekoldzie i pediatra stwierdziła że to atopowe zapalenie skóry. Zaleciła czeste smarowanie dziecka. Faktycznie smaruje go 2 razy dziennie Mustelą Stelactiv i jest lepiej ale suche plamki jednak nie znikają :/
A druga lekarka zapisała nam maść sterydową na recpetę - paranoja, więcej juz do niej nie idę.
Polecam panią beatę pawlik, wyleczyła mnie z AZS jako dziecko, nesytety teraz mi powróciło pod koniec ciąży, na szczęście dzięki niej znów się z tym uporałam.

Pani przyjmuje na zaspie, koszt wizyty to coś ok 100zł.

To starsza pani z ogromnym doświadczeniem, konkretna babka.

Niestety czeka Cię długa i ciężka walka, zycze powodzenia.
alergolog albo dermatolog, prywatny dermatolog jest na brzeźnie na dworskiej w przychodzni FENIKS nie wiem jaki koszt nie pytałam sie.
zuzka, przede wszystkim idzcie do alergologa, on też przepisze środki na polepszenie stanu skóry, a spojrzy na problem całościowo..
No właśnie nie byłam u alergologa... Pediatra (a w zasadzie dwóch) zalecił emolienty i "ostrożne rozszerzanie diety" - i stwierdził że z wizytą u dermatologa można poczekać. Ale ja widzę że jest coraz gorzej.
Dziękuję za wskazówkę dotyczącą jabłek. Problem u nas zaczął się w sumie nagle, jakieś 2 miesiące temu - a w sumie wtedy zaczęliśmy też dawać mu mus jabłkowy, taki domowy, z eko jabłuszek z działki. Ale wierzyć mi się nie chciało, że jabłka mogą uczulać. Odstawiłam już jajka i pomidory, w takim razie jabłuszko też na razie sobie darujemy.
No i leci do nas meeega duża paka Oillanu, bo zuzywamy tego dosłownie hektolitry, można pójść z torbami ;)
moze to alergia na mleko albo na soczki ( u nas było i to i to w tym wieku czyli ok. 1 roku zycia ) nam stan skóry bardzo pogarszały soczki jabłkowe (i inne kwaskowate) ..ale doszłam do tego właśnie przez obserwację ..
a byłaś u alergologa ??? bo azs niestety leczy się głównie rygorystyczną dietą ...i obserwowaniem stanu skóry dziecka..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry