Widok
w wyszukiwarce można znaleźć kilka wersji - nieznacznie się różniących od siebie - np tutaj:
http://www.twojadieta.info/dieta/kopenhaska/
tam jest info ze 2-3 szklanki jogurtu - w innym miejscu mozna znalezc 2/3 szklanki jogurtu :)
dieta jest rygorytyczna i nie powinno się nawet rzuć gumy w tym czasie
http://www.twojadieta.info/dieta/kopenhaska/
tam jest info ze 2-3 szklanki jogurtu - w innym miejscu mozna znalezc 2/3 szklanki jogurtu :)
dieta jest rygorytyczna i nie powinno się nawet rzuć gumy w tym czasie
byłam na niej i średnio mi się podobała, znajomi, którzy nawet nie wiedzieli, że ją stosuję pytali się mnie czy jestem chora bo słabo wyglądam no po prostu zmizerniałam trochę podczas jej stosowania
później zresztą czytałam w kilku artykułach, że ta dieta jest zła dla organizmu, co w sumie jest logiczne jak się pomyśli, że na śniadanie pije się tylko kawę z cukrem a w końcu wszędzie się mówi, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia
wg mnie to tylko na własne ryzyko stosować ;)
później zresztą czytałam w kilku artykułach, że ta dieta jest zła dla organizmu, co w sumie jest logiczne jak się pomyśli, że na śniadanie pije się tylko kawę z cukrem a w końcu wszędzie się mówi, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia
wg mnie to tylko na własne ryzyko stosować ;)
To ja podbije troche watek bo mam pare pytań.
Mysle nad tym zeby przejsc na ta diete ale nie jestem pewna co do paru rzeczy:
Jest mowa o szpinaku (gotowanym rozumiem) moze to byc zamrozony szpinak? i ile sie go gotuje?
Jest mowa o befsztyku (czy sie go smazy? jak- na oleju?)
Jest mowa o rybie (ile tej ryby? cala? smazona, gotowana??)
Jest mowa o salacie z cytryna. Znaczy o soku z cytryny?
Jaki to jest "duzy owoc" czy to moze byc kazdy owoc?
Rozumiem ze nie mozna uzywac zadnych przypraw podczas tej diety, czy tak?
Moze glupie pytania, ale jak juz mam isc na taka diete to wolalabym jednak miec wszystko dokladnie wypisane :D
Mysle nad tym zeby przejsc na ta diete ale nie jestem pewna co do paru rzeczy:
Jest mowa o szpinaku (gotowanym rozumiem) moze to byc zamrozony szpinak? i ile sie go gotuje?
Jest mowa o befsztyku (czy sie go smazy? jak- na oleju?)
Jest mowa o rybie (ile tej ryby? cala? smazona, gotowana??)
Jest mowa o salacie z cytryna. Znaczy o soku z cytryny?
Jaki to jest "duzy owoc" czy to moze byc kazdy owoc?
Rozumiem ze nie mozna uzywac zadnych przypraw podczas tej diety, czy tak?
Moze glupie pytania, ale jak juz mam isc na taka diete to wolalabym jednak miec wszystko dokladnie wypisane :D
hej. jesli chodzi o szpinak to jak najbardziej może byc mrozony. Ale polecam szpinak w liściach,a nie rozdrobniony, bo ten drugi jest po prostu obrzydliwy (gotowanie polega na rozrmrożeniu go w garnku az bedzie cieply). Przypraw nie powinno sie uzywac,ale ja nie wyobrażam sobie szpinaku bez odrobiny soli. Ja przyprawiałam i i tak schudłam 6 kg. Co do ryby to najlepiej jest ja upiec w piekarniku owinętą w folie aluminiową bez żadnego tłuszczu. Jesli chodzi o befsztyk, to za każdym razem wychodziła mi podeszwa, więc zamiast tego jadłam kawałki piersi kurczaka uduszone na wodzie w garnku.
Cytryna oznacza pokropienie sałaty sokiem ;-)) Co do cytryny to w tej diecie zaleca sie równiez picie wody z sokiem z cytryny,bo to neutralizuje wydzielajace się soki trawienne, które za bardzo nie maja co trawić ;) Duzy owoc to najlepiej jabłko czy gruszka. Np banan jest dosyć kaloryczny. Dobrze smakuje "sałatka" np z jabłka i kawałków nektarynki
ja tez zaczynam od poniedziałku :) to juz trzecie podejście. mam nadzieję,że się uda
powodzenia
Cytryna oznacza pokropienie sałaty sokiem ;-)) Co do cytryny to w tej diecie zaleca sie równiez picie wody z sokiem z cytryny,bo to neutralizuje wydzielajace się soki trawienne, które za bardzo nie maja co trawić ;) Duzy owoc to najlepiej jabłko czy gruszka. Np banan jest dosyć kaloryczny. Dobrze smakuje "sałatka" np z jabłka i kawałków nektarynki
ja tez zaczynam od poniedziałku :) to juz trzecie podejście. mam nadzieję,że się uda
powodzenia